Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 2

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (412)

castor 

všechny recenze uživatele

Vincent D'Onofrio hraje z celého ansámblu nejlíp, ovšem jeho postava je paradoxně úplně zbytečná. Stejně jako Johnu Travoltovi jsem i Brucovi přál nějaké pořádné akční stéblo, za které by se zase mohl vydrápat na nějaký slušný stupínek, ovšem jeho chirurg svérázně vystupující proti bezmocnosti zákona je jen udýchanou vzpomínkou na jeho skvostná 90. léta. Chicago platí za město s nejvyšší mírou kriminality v USA, Willis se tak denně na operačním sále setkává s důsledky vysoké zločinnosti, až to zásadně poznamená i jeho život. Má totiž pěknou ženu i dcerku a docela plný sejf. Že by se po fatálním násilí na vlastní rodině trápil, necítíme, že by mu s vyšetřováním docházela trpělivost, také ne. Žádný sociální komentář nečekejme, ani přispění k debatě o zpřísnění či regulaci držení střelných zbraní. Prkenný Bruce prostě začne páchat „dobro“, žádné pochybnosti to v něm nevyvolává, vlastně ani moc nechybuje, protože okolí mu tupě nahrává. Včetně policie, která něco rozehraje, pak se ovšem odmlčí, aby v závěru vše jen posvětila. Pitomé, jak jen scénář Joea Carnahana může být. Když už, pokusil bych se, aby výsledku nechyběl nadhled. Ovšem chybí. Vůbec to navíc nepůsobí temně nebo špinavě, akce se většinou odehrává bez nějaké solidní choreografie. Eli Roth je možná užvaněný hororový nadšenec, ale víc platí za mizerného vypravěče. Výsledek přesto dokázal udržet mou pozornost, ovšem ty 3 hvězdy nejsou nijak silné. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to možná na 3, ale trapná neoriginalita mě subjektivně donutí jít ještě níž. Tomuhle filmu se povedlo jen několik detailů: Obsazení Bruce, začátek a pár drsnějších scén. Osobně jsem totiž nepochopil, o co tomuto filmu jde. Nejdřív se tváří vážně, navznazuje iluzi o kritice snadné dostupnosti držení zbraní v USA, aby poté nemístně prokládal vážný podtón mizerným humorem, glorifikoval zbojníky, kteří berou právo do svých rukou, čepoval nám stupiditu, naivitu chování mnohých postav a náhodičky, hloupě bránil Bruce před smrtí (bowlingová koule) a pak to neskutečně předvídavě a patosácky uzavřel. Jasný, kdyby si to hrálo na béčko, tak toho spoustu opomenu a odpustím, ale to by tam nesměly být dojímavé scény z nemocnice, pohřby a jiné. Nerozumím tomu, nerozumím, ale když si vzpomenu, že jsem se xkrát plácl přes čelo a pobavil jen nad poslední smrtí, tak to něco dokládá. Holt již stokrát omletá revenge story, která nemá v sobě ani špetku novoty. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film má několik závažných vad a jedno z těch největších je jeho samotný název a obsazení Bruce Willise. Dá se Willisovi věřit doktor, který se mstí za smrt ženy a cvičí si střelbu a rozbor zbraně dle youtube? A hlavně, v původním filmu, zůstala hlavní postava pořád normálním chlapem, který se mstí za smrt své ženy. Zde dojde ke klasickému převodu v "Ramba" a to v tak nevýrazné podobě, že to ani není zábavné. A nějaký ten občasný krvavý kousek už to nijak nezachrání, ba právě naopak ukáže, jaký je Roth amatér. Není to pocta původnímu filmu, ani zábavný akčňák. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kersey se vrátil a jelikož Bronson už umřel, dostal tentokráte postavu do péče Willis. Zatímco v originále divák tušil že udělaný Bronson na to rozhodně má a musel hrát zpočátku přemýšlivého blbečka s brýlema, který poté vzal spravedlnost do svých rukou. Přerod aktuálního doktora Willise v zabijáka Willise moc uvěřitelný není. O nějaký průser se nejedná a i v tomhle filmu existuje určitá hierarchie, po které náš hrdina se zbraní stoupá, aby v závěru vystoupil na bájný Olymp a zahlásil že má splněno. Nebo spíše možná prozatím splněno? Uvidíme. Každopádně podle posledního záběru je jasné že si Willis po delší době účinkování ve filmu užil a nepodává svůj v poslední době obvyklý znuděný výkon. Mrtvých šmejdů: 8. 60% za nostalgii. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(75%) Viděno v kině. Po dlouhý době solidní Willisův film. Nepřišlo mi to ani trochu trapné. Vcelku normální příběh o pomstě. Samozřejmě, něco tomu chybělo, ale já byl spokojen. Ty přestřelky byli fakt luxusní. Perfektně ozvučené, vyvraždovačky do detailu vykreslené. Nuda tu rozhodně nenastane. Hudba celkem normální. Herci ok. Willis sice už nezahrál tak přesvědčivě jako kdysi, ale roli zvládl obstojně. Není to sice nic, co bych si pouštěl furt do kola, ale určitě se k tomu ještě někdy vrátím. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Než se dostal k režii Eli Roth, byl zvažován do hlavní role i Brad Pitt. (ČSFD)
  • V čase 44:33 si Paul Kersey (Bruce Willis) obvazuje ruku. V následující scéně, když dává prádlo do pračky, má na ruce už jen náplast, kterou si ale na ruku dává až v čase 49:02. (DBlitz)
  • Hlavní postava Paul Kersey (Bruce Willis) nosí na zápěstí švýcarské hodinky značky Panerai, konkrétně Panerai Radiomir. Jedná se o nejznámější model, který byl původně navržen pro italské námořnictvo. (Pepy)

Reklama

Reklama