Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá modrá stvoření, která žijí šťastně ve své šmoulí vesnici, ohrožuje  nepřítel - čaroděj Gargamel se svým kocourem Azraelem (tato dvojice nápadně připomíná biologa Jaroslava Flegra s jeho Micíkem). Když se snaží čelit jeho útoku, unikne šestice Šmoulů - Taťka Šmoula, Šmoulinka, Mrzout, Nešika, Koumák a Směloun - časoprostorovým portálem a octne se v New Yorku. Tady se po krátkém bloudění dostane do bytu novopečeného viceprezidenta pro marketing kosmetické společnosti Anjelou Patricka a jeho těhotné manželky Grace. Patrick má spoustu starostí se svou zaměstnavatelkou Odile, která neví, co chce, ale požaduje, aby to dostala, ale Grace zaujme k modrým pišišvorům od začátku kladný postoj. Gargamel, který touží získat ze Šmoulů jejich magickou modř, je ovšem pronásleduje i v New Yorku, kde démonicky na nejrůznějších místech vystupuje z kouře, a získá si dokonce přízeň Odile, když nečekaně omladí její matku. Gargamel zajme Taťku Šmoulu a na ostatních Šmoulech je, aby ho osvobodili... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (562)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ano, skutečně výrazně snesitelnější, než se čekalo. Na druhou stranu ale výrazně méně zábavně, než třeba Méďa Béďa, z něhož se po příšerných ohlasech vyklubala velmi roztomilá a zábavná záležitost. Šmoulové jsou relativně vkusní a sebe ironické fórky fungují, je jich ale pohříchu málo (nejzábavnější je paradoxně Gargamel). Ve výsledku tak film, který si na půl dělá srandu ze sebe a jemu podobných, ale přitom stále spadá do škatulky rodinných filmů o digitálních mrňouscích, kteří otravují život nějakému člověku, jsou povětšinou nesnesitelní a nakonec dojdou prozření na základě tradičních amerických hodnot. Neumím si představit, že by to někoho alespoň trochu soudného mohlo vyloženě naštvat, ale to jen podtrhuhuje jiný fakt a to, že Šmoulové jsou především absolutně zbyteční. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Takže sem odešli všichni jednorožci !!" ;) Těžko si vzpomenout na jeden jediný film primárně určený dětem, který by děti, až na to nenarozené, kterého se pro změnu děsí bezbarvý obr Neila Patricka Harrise, zobrazoval pouze jako rozmazlené krvelačné bestie, což prostě nelze neocenit, scénáristické duo Stem, Weiss mělo rozhodně pořádný koule, byť právě Šmoulové jednoznačně platí za jejich nejpovedenější projekt, do něhož se jim dokonce po vzoru Shreka podařilo propašovat i nejeden ryze dospělácký vtípek, a nutno říct, že většinu otázek, respektive odpovědí na ně, které si dříve narozený starých animovaných šmoulůznalý divák musel alespoň jednou nutně položit, zde prostě najdete, i ten kontrast dvou světů byl vlastně využit takřka naplno.. Jistě, snímek bezesporu platí za jednu velkou reklamu, byť ten nápad s bluray v rámci toho monstrproduct placementu mě nesmírně bavil, nicméně si právě z tohoto faktu dost cynicky i zdařile utahuje, a tak zamrzí jen ty lehce ochotnické výkony takřka většiny živých herců, snad vyjma fantastického Hanka Azarii, v roli Gargamela takřka k nepoznání, ten totiž patří k ozdobám šmoulího celovečeráku.. Stejně jako kocour Azrael, který v mimickém souboji složí snad i Ivu Janžurovou..;) Režisér Raja Gosnel tak nakonec docela překvapil, ačkoliv v závěru snímku očividně silně dochází nejen dech, ale i nápady, je tak vidět, že se učil u samotného Columbuse.. U Chrise Columbuse samozřejmě..;) ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Toto nebyla reanimace ale znásilnění, při kterém byla soudnost knoukautována snahou vyždímat prachy ze všeho co producentům přijde pod ruku. Jako comics jsou Šmoulové klasika, jako kreslený seriál legenda, jako film průšvih. Nesmyslné a nedomyšlené zasazení do reálného světa plné kiksů ve vnitřní logice, dějová kostra plná klišé a k tomu 3D animace, která likviduje poslední zbytky šmoulovského kouzla. Zkázu pak dokonají protivné herecké projevy, mizerná interakce mezi herci a animovanými postavami, prázdné, místy až komicky křečovité dialogy. Pobavila snad jen Gargamelova posedlost vynořovat se z mlhy a to je na záchranu filmu poněkud málo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JEDNOU PŘIJDE ČAS, KDY VŠICHNI ŠMOULOVÉ POVSTANOU A POSTAVÍ SE ZA TO, CO JE DOBRÉ A MODRÉ. A TA CHVÍLE NASTALA DNES V NEW YORKU“....... /// Modrá síla je zpátky a já se ptám, co je tady novýho od těch mejch dětskejch let..... Gargamel (se svým drahým zapáchajícím přítelem Azraelem) furt prahne po modré esenci, aby se stal nejmocnějším čarodějem světa, taťka Šmoula rozmnožuje (číslo 99 je úctihodný!) a šmoulíci jezděj na skateboardu. ŠMOULÓZNÍ? Pro děti URČITĚ! (Věřím, že i pro ty, který nesledujou seriál). A když mi mladej říká - ,, to je jako v Toy Story, to je jako v .... – věřím mu. Mě zas ty groteskní nápady a vtipný (?) skeče připomínali jiný animáky. Ale to je v podstatě naprosto jedno. Nepředpokládám, že vezmete přítelkyni na večeři a pak na Šmouly (ukázat Šmoulu, že?). Když už jo, asi nebudete řvát nadšením a zřejmě zjistíte, že Barney nikdy velkej tvrďas nebude. (I kdyby mu k tomu hráli AC/DC). Ale třeba – jeden nikdy neví – to může bejt dobrá průprava na vyšmoulování! P.S.: Tohle je zábava fakt pro děcka, takže oni dají v pohodě 4* (já si chcu zachovat tvář...) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chtěl bych vidět vlásky Šmoulinky smíchaný s kočičími zvratky. 2.) Zjistím, že největším sympaťákem je Gargamel (Hank Azaria). Stejně jako v Krakonošovi Trautenberk. 3.) Thx za titule ,,bronek265“ a ,, iq.tiqe“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pred 30-timi rokmi nakreslili Belgičania vtipný seriál zo šmolkovského sveta, kde čarodejník Gargamel neustále bojuje proti sympatickým modrým postavičkám. Američania tiež trochu zašmolkovali a pre zvýšenie atraktivity skombinovali šmolkovský svet s newyorskou realitou - vznikol tak animovano - hraný príbeh, ktorý sa bude deťom určite páčiť a dospelých neurazí. Vedel by som si predstaviť originálnejšiu zápletku, celkový dojem tak mohol byť lepší. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Na záverečných fotkách sú Šmolkovia odfotený ako stavajú mrakodrap. Je to odkaz na slávnu fotografiu Charlesa C. Ebbetsa, ktorý zachytil obed robotníkov na vrchole rozostavaného mrakodrapu RCA Building. Podľa niektorých zdrojov je na fotke aj Slovák Gusti Popovič. (SeanBean)
  • Šmoulinka, kterou namluvila Katy Perry, v originále řekne: „I kissed a Smurf and I liked it.“ Je to reference na píseň Katy Perry „I Kissed a Girl“. (Vitox)

Související novinky

Kdo namluví nové Šmouly?

Kdo namluví nové Šmouly?

15.06.2015

Celovečerní návrat Šmoulů vydělal před čtyřmi lety přes půl miliardy dolarů. Pokračování ale nedalo ani 350 milionů, takže se v Sony rozhodli celou sérii restartovat. Modří nezbedové se vrátí do kin… (více)

Ježek Soník běží na velké plátno

Ježek Soník běží na velké plátno

11.06.2014

Že neznáte nejrychlejšího ježka na světě? Tak to jste zřejmě nevyrůstali na videohrách od Segy. Sonic the Hedgehog (u nás jako ježek Soník) je legendární protagonista roztodivných hopsaček, především… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Reklama

Reklama