Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válečný vysloužilec Bobby Hattaway se po letech vrací do rodného městečka v Texasu. Ukáže se, že během jeho nepřítomnosti se mnohé změnilo. Jeho nejlepší přítel Stu Croker se stal nejbohatším mužem v kraji a bezohledně obírá místní farmáře o půdu. Když se Bobby vrátí, tváří se sice Stu přátelsky, což mu však nebrání ve snaze zlikvidovat a zabrat farmu Hathawayových. Navíc si vzal za ženu Bobbyho milovanou Constance. Bobby se rozhodne bojovat o půdu své rodiny, a když se nátlak mění ve skutečný teror, přísahá bývalému příteli pomstu a vyhlásí mu otevřenou válku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O tom, kterak se skrz naskrz kladný, spravedlivý a neohrožený válečný veterán po mnoha letech vrátil domů … a s ním (a s jeho kamarádem) přišel zákon. Základní kostra příběhu je tak průhledná, že je vám záhy jasné, kdo je největší zlosyn i kdo jsou jeho nohsledi … a v hrubých rysech dokážete zcela bez námahy odhadnout, jakými cestami se děj bude ubírat. To by nebyl až tak velký problém, jenomže já jsem zároveň měla neodbytný a velice intenzivní pocit, že se prostě sešla parta nadšenců téměř neznalých filmového řemesla v dobré víře, že společně natočí pravý a nefalšovaný western - protože to přece nemůže být nic těžkého. No, jsou z toho těžce vydřené, skomírající 2* ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek se přiznám, že western je jedním z žánrů, kterým se obloukem vyhýbám. Ale občas jsem donucen udělat výjimku a to byl i případ tohoto filmu. Jen pro zajímavost, svůj poslední western jsem viděl před dlouhými 33 měsíci, kdy jsem se v televizi podíval na western "Jack Bull". A i má averze vůči tomuto žánru je zřejmě důvodem, proč hodnotím relativně mírně. Čekal jsem totiž, že to bude mnohem horší, že se u toho budu nudit, že to bude nezáživné a nebude mě to bavit, ale kupodivu nic z toho se nestalo. Dějově se jednalo o velice jednoduchý a snadno stravitelný film, který mě zaujal a který jsem si docela užil. A ani mi v tomto případě vůbec nevadil velice snadno předvídatelný děj, naopak u žánrů, které nemám příliš v lásce, je pro mě předvídatelný děj a jednoduchý příběh velkým plusem. Tohle je zkrátka western, který neobsahuje prvky, kvůli kterým tento žánr nemám rád, a to prostě musím ohodnotit alespoň průměrně. Celkově se tedy jednalo o příjemné překvapení a jsem i vcelku rád, že jsem se ve filmu spletl a možná teď začnu jednodušší westerny vyhledávat častěji. Uděluji lepší tři hvězdy. ()

Reklama

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Priznávam, je to dosť tupé! Scenár, dialógy, samotné konanie postáv ba aj list, ktorý píše hrdina tesne pred tým ako sa vracia domov, to všetko je jednoducho tupé. Avšak aj tak neľutujem, že som si tento film pozrel! Chcete vedieť prečo? Pretože som si pri ňom krásne oddýchol po ťažkom dni. Sledovanie priblblého dobrodružstva Bobbyho Hattawaya ako najnebezpečnejšieho predavača na Západe ma celkom bavilo a mohol som vypustiť paru. Došlo k uvítaniu Bobbyho doma, ku nejakým jednoduchým konfliktom až potom prišiel čas na lásku. Čo ma šokovalo bol ten milostný trojuholník, ktorý bol nad rámec môjho chápania... Aj keď sa nad ním zamyslím tak to nedáva zmysel. NEDÁVA !!! No a záverečná prestrelka... Nekomentujem. Každopádne som sa celkom dobre zasmial. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Televizní western sice barevný, ale dějově černobílý, plochý a předvídatelný. Vracející se syn, válečný veterán, zachraňuje městečko a rodiče od zvůle a tyranie svého bývalého kamaráda. Se závěrečným zúčtováním se western navíc mění v kýčovitou frašku ("Chtěl jsem mít Tvůj respekt." - "Mohls ho mít."), ke konci doplněnou o červenou knihovnu. Myslím, že jde víc o film pro ženy, ale vůbec si nejsem jistý, zda se bude líbit alespoň jim. Trailer: nenalezen ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Rodinná atmosféra televizního westernu nedokáže přesvědčit o realitě drsného divokého západu. Vše tu probíhá poklidně a i když se občas vystřelí a někdo někoho přepadne, nenaplní to vytoužené očekávání. Skoro bych řekl, že tento snímek je převážně určen pro ženy vyhledávající převážně romantický nadhled, čehož se tvůrci snažili držet. A tak žádný dobrodružný rodokapsový příběh nečekejme. Postavám drsný výraz na tváři a kolty proklatě nízko se tu prostě uvěřit nedá. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama