Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Populární holandský režisér, scenárista a producent Pieter Kuijpers se při tvorbě své loňské kriminální komedie nechal inspirovat příběhem, který napsal sám život. Jeho hlavním hrdinou je Dennis P. Že jste o něm nikdy neslyšeli? Je to možné, ale každopádně v Nizozemí je tenhle člověk doslova ikonou. A to i přes fakt, že nebýt náhody a trošku impulzivnějšího povahy, jednalo by se pravděpodobně o nejobyčejnějšího člověka pod sluncem. Dennis P. sice pracoval v třídírně diamantů, ale jinak měl vždy peněz spíš míň než víc. Bydlel v chudinské čtvrti, neměl příliš mnoho kamarádů, natož pak přítelkyni, a celkově se mu nikdy nevedlo nijak zvlášť dobře. Jenomže pak se jednoho dne objevila prostitutka Tiffany a ejhle, láska byla na světě. Bohužel i ten nejryzejší cit se ale bez financí udržuje jen velmi obtížně. A protože Dennis by své nové slečně snesl nejraději modré z nebe, dostal ďábelský nápad, kudy vede cesta k penězům. Toho se přece nemůže nikdo všimnout, když se sem tam nějaký ten blyštivý kamínek ztratí, nebo ano? Ale kdo si vezme jednou, vezme si i podruhé. A tak se Dennis prostě rozhodl, aby mohl své lásce splnit všechny její sny, že ukradne všechny. Tím dosáhl na nesmrtelnost, protože od té doby si ho Nizozemí pamatuje jako největšího a nejromantičtějšího národního zloděje diamantů všech dob. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Srandovní film o pokřivené touze létat. -(oblíbená scéna(spoiler)- ředitel firmy pomáhá otevřít dveře chlapíkovy ,který funí pod tíhou krabice plné diamantů,zatímco musí poslouchat ředitelovo kvílení na téma,kdože nám ty diamanty z firmy tak bezostyšně krade?!) ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Nie je to dokonalý film, ale rozhodne nadpriemer za 70%. Chlapíkovi skrátka preskočí a odvtedy robí jedno zlé rozhodnutie za druhým, či už v práci alebo v súkromnom živote. Pritom je na seba hrdý, lebo je lepšie niečo urobiť, než len nečinne čakať na svoje šťastie. Dej je až na pár zvratov ľahko predvídateľný, ale za to vás nikdy neprestane šokovať, koľko hlúpostí je ten chudák (pretože s hlavným hrdinom romantickým rojkom sa dá len súcitiť) schopný porobiť. ()

Reklama

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Tak to byla nečekaná pecka! To že tahle "romantická krimitragikomedie" je založená na skutečných událostech jedinečnost filmu ještě mnohonásobně umocňuje a Dennis P. je naprosto ojedinělý exot po všech stránkách. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama