Reklama

Reklama

Taina - Dobrodružství na Amazonce

  • Brazílie Tainá - Uma Aventura na Amazônia (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Po smrti svojho starého otca Vo Tigeho (Rui Polanah) žije osemročná Tainá (Eunice Baía) úplne sama v amazonskom pralese. Jedného dňa sa ju nájdu dobrodruh Rudi (Jairo Mattos), výskumníčka opíc Isabel (Branca Camargo) a ich synček Joninho (Caio Romai), ktorí sa stanú nielen dobrými priateľmi malej Indiánky, ale temer jej novou rodinou! A to je dobre, pretože Tainá ich bude určite potrebovať – v džungli totiž číha množstvo nebezpečenstiev! Tak napríklad brutálni pytliaci, len na svoj profit mysliaci obchodníci či strelení vedci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Inu, snad bych si mohl říct: "Člověče, je to pro děti, měj trochu rozumu a sleduj to vhodnou optikou." Ale pak si vzpomenu na některé české dětské filmy, na pár dalších podle knih Astrid Lingrenové a uvědomím si, že ani v dětském filmu se nemusí dospělí pitvořit a dělat ze sebe debily. Že se nemusí okatě podbízet roztomilými zvířátky. A že může být dobrý... ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Včera som videl výbornú 3 a bol som si istý, že 1 nemôže byť až taká zlá, ako sa tu hodnotí. Bola. Paradoxom je, že tvorcovia použili v oboch filmoch podobnú šablónu. ()

Sláveček 

všechny recenze uživatele

Nejvíce na tomto filmu se mi líbily záběry na přírodu a zvířata. Jinak film jako takový mi vůbec nepřipadá profesioálně natočený. Herci jakš takš ujdou, až na některé potrhlé scény a viditelně nucené úsměvy. Začátek je zdlouhavý a celkem se nic moc nedělo, anebo to nebylo až tak napínavé, jaké by mělo být. Asi někde v půlce filmu tam dokonce byla v záběru nějáká dámská noha nebo spíš dáma za stromem (fakt nenápadný pane režisére!) ... a také si pokládám otázku, jestli je to pohádka nebo vážný film o vážných věcech nebo dětský thriller nebo co to vlastně je?? Každopádně film poukazuje na důležitost brazilských pralesů, jejich zvěřeny a potřeby je ochraňovat. Ve filmu vyřčené kontrasty plavovlasým chlapcem Johnym našeho moderního světa fastfoodů a velkoměst s prostým životem mi připadaly mimochodem dost trapné. ()

SlavaP 

všechny recenze uživatele

Taina je průměrný rodinný film z u nás poněkud málo rozšířené brazilské kinematografie, který se snad může líbit dětem. Na tomto filmu mne nejvíc zaujala neschopnost českých i slovenských překladatelů a totální neznalost biologie. V celém filmu jsou opice nazývány "makaky", přičemž každý by měl ze základní školy vědět, že makakové jsou úzkonosé opice žijící převážně v Asii, Africe a dokonce v Evropě (na Gibraltaru) a v Jižní Americe se tudíž nevyskytují (leda v zoo). V portugalštině slovo "macaco" neznamená makaka, ale opici obecně, což asi překladatelé přehlédli. Jednou nebo dvakrát se ve filmu dokonce zmiňuje bližší specifikace druhu, ale ani to, ve spojení s tím, co je vidět, překladatele ani výrobce dabingů "netrklo". Portugalsky "Macaco barrigudo" je latinsky "Lagothrix lagotricha" a správně česky "Chápan vlnatý", ploskonosá opice žijící v pralesích Jižní Ameriky. - Celý film tedy není o snaze chytit a zkoumat "makaka" ale "chápana". V zahraničí jsem si přečetl názor, že film může zafungovat jako "ekologická agitka", což asi opravdu může. Nicméně, díky překladu se také může stát, že nějaké české či slovenské dítě při vzpomínce na Tainu jednou dostane z biologie nedostatečnou ... ()

omega_SK 

všechny recenze uživatele

Pár záberov na peknú prírodu, kopec naivity a priblblé postavičky. Špuntom možno stačí - mne ani náhodou. Dopozerané len silou vôle ()

Reklama

Reklama