Reklama

Reklama

Detektiv Varg Veum: Šípková Růženka

  • Norsko Varg Veum - Tornerose (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Detektiv Varg Veum (Trond Espen Seim) přiváží z Kodaně dívku, která utekla z domova. Její otec Niels Halle (Bjørn Willberg Andersen), vlivný bankovní magnát, najímá Varga, aby jeho dceru našel a přivezl zpět. Po návratu Varg zjišťuje, že spolu s Lisou (Julie Rusti) utekl i Petr. Petr je Lisin soused a také zmizel. S Lisou v Kodani však nebyl. Varg se vydává po stopě a snaží se Petra najít. Jenže Petr se zamotal do obchodu z drogami a je nalezen mrtev. Varg se snaží vypátrat jeho vraha. (Terva)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

lenuse 

všechny recenze uživatele

Tornerose = Šípková Růženka. Tak tenhle příběh byl asi zatím nejsurovější... Vztahy v těch dvou propletených rodinkách byly fakt úchylné. Na mě tedy rozhodně. ()

Reklama

790511 

všechny recenze uživatele

Druhý příběh "bergenského Martina Tomsy". Kromě obvyklých potyček s komisařem, známým z prvního dílu, se zde jen na chvíli mihne Veumova nová přítelkyně, která dostane ošklivě do nosu a vypadá, že už toho začíná mít dost. Příběh je postavený na složitých vztazích mezi sousedícími rodinami. Ke konci se dostává skoro až do hororové roviny. Vyvrcholení je dramatické, úplný závěr pak poněkud slabší. Drsně se tvářící Varg Veum mi opravdu silně připomíná Marka Vašuta, drandícího po Brně ve Favoritu. Jinak je ale zpracování o stovky procent lepší. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, že první příběh mě velmi zaujal, ale jak jde čas, zdá se, že je to sice slušné krimi, ale bazíruje na pokraji zvyků a stejných momentů. Druhý příběh detektiva Varga je třetí film, který jsem viděl. Tento nese podtitul TorneRose, což je severský název ženy z trny. U nás zlidovělého pojmu Šípková Růženka. Opět je to natočeno na motivy stejnojmenné knihy Gunnara Staalesena. CITÁT - To je špatný znamení, když někdo "slibuje"........... Příběh z drogového prostředí, sexu a peněz přináší pár povedených momentů a je tudíž velmi dobře sledovatelný, hrubý a přímí. ()

lacerta 

všechny recenze uživatele

Poměrně dost podprůměrná detektivka, kde většina postav jedná totálně nelogicky. Soukromý detektiv vyšetřuje místo činu a všechno si vlastnoručně osahá? A to množství skvěle zahraných interakcí mezi postavama? Hysterická puberťačka? No asi jediné, co to potvrdilo, je přísloví "Jaká matka, taká Katka." ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v norském Bergenu a dánské Kodani. (Terva)

Reklama

Reklama