Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán sovětského letectva Vinka Kovelenko přistane v USA. Nechce ovšem politický azyl, jak se americký plukovník domnívá, zvolila tuto cestu, protože se domnívá, že jí byl odepřen kariérní postup a to jen proto, že je žena. Kapitán Chuck Lockwood, který se těší na dovolenou se svou snoubenkou, dostane za úkol získat Vinku pro věc kapitalismu, zatímco Vinka se zase bude snažit přesvědčit ho o přednostech komunismu. (fleurette)

(více)

Recenze (6)

Flego 

všechny recenze uživatele

Film pôsobí ako smršť vtipných dialógov a situácií. Čerpá z plnej studnice vtipov z čias studenej vojny a robí si žarty s americkej i sovietskej propagandy... viacej z tej sovietskej. Katharine Hepburn ako sovietska kapitánka letectva je presvedčivá a vtedajší populárny komik Bob Hope jej zdatne sekunduje. U nás v podstate neznámy snímok by si zaslúžil väčšiu pozornosť. Štvrtý komentár. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Podivná komedie - jakýsi neoficiální remake geniální Ninočky - sice zdaleka není tak podařená, ale už jen ruský přízvuk Katharine Hepburn je dostatečným důvodem ke shlédnutí. Několik vtipů se opravdu hodně povedlo, takže pokud můžete, tak si to sežeňte - ale pozor, jedná se o jeden z nejvzácnějších filmů, ve kterých KH hrála... ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Fajn komédia, aj keď ten pohľad na Sovietsky zväz a všetko čo s ním súvisí, je veľmi zjednodušený, len aby to bolo čo najviac vtipné. Niektoré hlášky (hlavne od Boba Hopea) sú skvelé, no hodilo by sa tu mladšie obsadenie hlavných úloh, päťdesiatnici Hope+Hepburn sa na tú romantickú linku veľmi nehodili a aj keď sa Katharine veľmi snažila a nahodila zaujímavý prízvuk, tak mi v úlohe ruskej pilotky vôbec nesedela, možno keby bola o 20 rokov mladšia... 70% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Podivinska komedia, hodne ovplyvnena Studenou Vojnou - kapitan Sovietskeho letectva si chce riesit svoje zalezitosti ...... nechapem 5 hviezdickarov, film behom casu brutalne zostarol. Hoci nemam rad Katarinu hepburnovu, musim uznat, ze to zahrala vyborne, tak preto dam 80 % ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama