Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se může stát, když si dva estrádní soubory omylem spletou místa vystoupení... Velký estrádní soubor odjíždí na vystoupení, zároveň se chystá na turné i malá estrádní skupina. Ukazatel změní směr a obě si vymění místa, omylem přijede malá skupina do velkého hotelu se zahraničními diváky a velká skupina do vesnice hrát pro družstevníky. Vznikají nedorozumění-akce beze slov, v rychlém sledu se střídají nápadité baletní výstupy, pěvecká čísla s pantomimou, hrou na klavír apod. Je to pestrá směs hudby a zábavy, v níž mj. uslyšíte "Bum, bum, bum" bratrů Štaidlových, "Víc nechtěl by snad ani d’Artagnan" v podání Marty Kubišové, "Nebezpečná slečna", "Přines ten klíč" skladatele B. Ondráčka, "Kladivo" a "Nevypravuj anekdoty o Skotech" R. Černíka a J. Srnce. Ve finále se obě estrádní skupiny sejdou na jednom jevišti. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

fragre 

všechny recenze uživatele

No, žádný zázrak to není, humor je zde poněkud přízemní, třeskutý až blbý. Leč závěrečný blok dobových hitů tehdejší čs. pop-music leccos zachrání. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, provedení hrozné. 1) V půlce se to náhle zlomí a pořad se přemění v přehled písniček (většinou ve zkrácených verzích) našich předních interpretů._____ 2) První půlka odpad, druhá půlka 4*, tak to zprůměrujeme. Co taky s tím, že? ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Zápletka je vysloveně slaboduchá, ale film stojí za vidění kvůli dobovým písničkám. Hlavně Marta Kubišová, jak při zpěvu songu připravuje koktejl, krájí citron atd. byla božská; dnes se tomu, myslím, říká videoklip. Od roku 1970 nesměla vystupovat, po roce 1989 se vrátila na kulturní scénu. Rovněž působila jako čestná členka správní rady Nadace na ochranu zvířat. Stárnoucí zpěvačky a herečky se často věnují ochraně zvířat nebo esoterice. Naproti tomu jsem neslyšel ani o jediné ochranářce zvířat nebo esoteričce, která by se v pozdějším věku začala věnovat zpěvu nebo herectví. Mé nevědomí si této disproporce povšimlo již dříve – viz záznam snu. - - - Sen o Arianě Argoni (v noci 25. na 26. prosince 2012) - - -     Procházím nějakým pohádkovým městečkem. Sám jsem pohádkovou postavou. Jsem potulným rytířem a ztělesňuji archetyp Poutníka. (Po probuzení mě napadlo, že jako rytíř jsem měl cestovat na koni, ale sen žádného koně nedodal. Snad proto, že jsem na koni v životě neseděl.) Zabuším klepadlem na bránu tvrze, abych požádal o občerstvení. Dveře se samy otevřou a já vstoupím dovnitř. Projdu chodbou a pak nahoru po schodišti do sálu, kde mě přivítá šlechtična v dlouhých šatech, která je, aspoň v tuto chvíli, zřejmě jedinou obyvatelkou tvrze. Vlídně a obřadně spolu rozmlouváme a posléze usedneme k prostřenému stolu.      Najednou se scéna změní. Ocitám se ve velkém, luxusně zařízeném podkrovním bytě se střešními okny. Z hradní paní se stala Ariana Argoni. Vypadá tak, jak jsem ji znal v polovině devadesátých let. Ariana říká, že byla zakletá a že jsem ji vysvobodil. No to jsem se ani moc nenadřel. Oba máme ze setkání po tak dlouhé době velikou radost. Ptám se Ariany, jak se má a co dělá. Odpovídá, že se má výborně a že se stala zpěvačkou. Právě v těchto dnech s ní ve studiu natočili její první cédéčko. Ukazuje mi, jak vypadá čerstvě natočené CD. Je to tenký, ohebný a průsvitný kotouč působící dojmem, že je zhotovený z igelitu nebo celofánu. Ariana vysvětluje, že zpívá magické písně inspirované baltskými dainami. Texty skládá spolu s Ravenem a Raven k nim dělá i muziku. Tenhle žánr u nás nikdo nezná, bude to naprostý trhák. Myslím na to, že když se tolik hereček a zpěvaček postupem času dalo na okultismus, tak proč by se okultistka nemohla stát zpěvačkou. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

No tohle byl taky pěknej blázinec. Jediná zaznamenáníhodná věc bylo to pásmo písniček na konci, to ovšem zase nemělo žádnou souvislost s tím, co se tam dělo předtím. ()

Reklama

Reklama