Reklama

Reklama

Ozvěny mrtvých

  • Thajsko Winyan Loke Khontai (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ming ve věku 15-ti let byla pronásledována duchem, od kterého se snažila uvolnit. Později poznává mladého lékaře Budda, který objevuje spojení mezi duchem a jejím mrtvým otcem. Doktor tvrdí, že otec dívky byl zavražděn a snaží se doručit pravdu o své smrti… (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

maddy 

všechny recenze uživatele

Typický thajský horor, ktorý sa zo všetkých síl snaží vyzerať moderne - neustále sa v ňom niečo musí diať, vizuálne sa snaží posôbiť, čo najviac zaujímavo. No zabúda na to najdôležitejšie - budovanie atmosféry a príbeh. Tu nefunguje ani jedno. Príbeh je nezaujímavý, sto krát videný inde a v lepšom prevedení, o atmosfére sa nedá moc hovoriť, lebo všetko kazia neuveritelne rýchle prestrihy, nájazdy kamery, vizuálne vychytávky a pod. Zo začiatku to možno funguje, ale pozerať sa na to bez akejkoľvek zmeny 100 minút ma nebavilo. A navyše mi vadilo, že strašidelné scény, ktorých je neúrekom na mňa poväčšine vôbec nezafungovali. 2* za pár dobrých vychytávok a niektoré zaujímave nápady, ale celkovo som sa teda dosť nudil. PS: A tentokrát mi vadily aj výkony hlavných hercov. ()

drankeryth odpad!

všechny recenze uživatele

Uvod filmu nesmierna nuda, po dalsej polhodinke stale ta ista nuda a aj na zaver filmu, akoze ducharskeho filmu na azijsky sposob som znova pocitil nudu. Nic som vo filme nepostrehol mojim zrakom, aby som sa nejakeho, co i len najmensieho zaberu na duchov bal. Vsetko je to nejake psycho a nejako cudne pozliepany hybrid ducharciny, ktory skor patri na smetisko toxickeho odpadu. ()

Reklama

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Nova s Primou by z toho udělali srdcervoucí stodílný rodinný dramatický seriál, Jihoameričani nekonečnou telenovelu bez hlavní romantické linie, Američani lehce dementní TV seriál pro čerstvě náctileté, Thajci z toho udělali duchařinu, která je prvních 80 minut bez jakéhokoliv děje a vzájemných souvislostí a kdyý nakonec zapadne poslední (a takřka jediná) součást mozaiky, je až překvapující, že se někomu chtělo točit sto minutový film s takovouto zápletkou. 3/4 doby ten film prostě jen přešlapuje na místě, aniž by se někam hnul. Určitě vám na mysl vyskočí Šestý smysl, možná vás trochu zaujmou nepatrné stopy surrealismu, jako celek to však stojí jedině za hovno. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ještě aby mě chodili navštěvovat přízraky mrtvých a mluvila bych s nimi. To už bych se definitivně zbláznila a hledala si teplý pokojíček na druhém břehu Vltavy, protože by mi stejně nikdo nevěřil. Všichni by si akorát říkali, že už jí z toho účetnictví hráblo. Ming s nimi také umí mluvit. Je jakési médium, zprostředkovatel, prostředník. Její pomoc vyhledávají různí lidé. Jednoho dne potká mladíka Budda, ohledávače mrtvol. Budd požádá Ming o pomoc při objasnění vraždy otce. Oba dva začnou pronásledovat duše mrtvých, které usilují o jejich životy. Celý spletitý příběh nám postupně odhaluje minulost Ming a Budda. S atmosférou filmu se tvůrci nedokázali poprat. Chvílemi se dařilo navodit dokonalou atmosféru strachu a to hlavně díky hlavní hrdince. Strach byl potom vystřídán nudou a nelogičností. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Hrůznost (spolu s totální nudou) mě jímala nikoliv z levitujících a ploužících se duchů, které hlavní hrdinka (jejíž neherectvím zvýrazněný vyděšený třas, jekot i pohled mi brzy lezly na nervy) všude vidí, ale z režisérem uhnětené fazóny snímku. Přes ten roztřesený, rozostřený a přefiltrovaný obraz, divné úhly záběrů, rychlý a nesouvislý střih, plus industriální ambient namísto hudby, totiž jen zřídkakdy vykoukly střípky rozbitého příběhu, jenž se krčil v koutku a ztrácel nit v experimentální, "lynchovsky artové", videoklipové onanii. [Předtím **] ()

Reklama

Reklama