Reklama

Reklama

Smrt z podzemí

(TV film)
  • Kanada Something Beneath (více)

Na stavbě konferenčního centra Cedrová brána sáhne Dutch, jeden z dělníků, na podivnou hmotu, která je na poskládaných trubkách. A stane se cosi neuvěřitelného. Z půdy do něj nohama začne prosakovat jakýsi prapodivný sliz a táhnout ho pod zem. Muž prchá, ale vtom se na něj vyřítí bagr. Dutch si myslí, že ho chce prohnat kolega Bob, kterému chodí za ženou. Vtom však monstrum  spustí lžíci a usekne Dutchovi hlavu. Za Kentem, šéfem projektu Cedrová brána, přijde ekobiolog doktor Connely. Upozorňuje ho na náhlý velký úhyn zvěře a úbytek vody v okolí stavby a žádá, aby byly práce zastaveny a vše řádně prozkoumáno. Kent ho vyhodí. O rok později se v Cedrové bráně koná první konference. Je ekologická a jmenuje se Za čistou planetu. Jako hlavní řečník má vystoupit astmatický Eugene Herman. Když si venku zkouší svou řeč, opře se o strom a na ruku se mu přichytí tmavá hmota. Jakýsi prapodivný sliz… (TV Prima)

(více)

Recenze (22)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Mrazící krev v žilách, film s prvky sci-fi, představující děsivou ekologickou katastrofu. Přes námitky skvělého vědce dr.Connellyho, byl na znečištěném terénu postaven hotel, který je vyznačen pro konference a bussines mítinky. Během slavnostního otevření budovy, je i setkání se spoustou lidí a s heslem "Za čistou planetu". Konferenci přeruší náhle smrt jednoho účastníka. Na místě události se objevuje mazlavá hmota neznámého původu. Zanedlouho si začínají stěžovat hosti na různé potíže. V pokojích, na chodbách, v odpadních rourách a na celém terénu hotelu se objevuje černá hmota. Účastnící konference pociťují halucinace a hrozí jim velké nebezpečí. Situace se horší z minuty na minutu. Ukáže se, že oné halucinace mají spojení s černou mazlavou hmotou. Nastává panika.......Mrazící krev v žilách? Distributor si zřejmě dělá srandu. Ačkoliv šlo o jednoduchou mazlavou hmotu a podle mne to není těžké někam to máslo naplácat a udělat nějaké efekty, v tomto filmu je však nenajdeme. Opravdu až neskutečné stupidní hovadina a já se nedivím TVP2, že film odvysílala v 01:55 hod., protože za tohle by diváci přestali platit koncesionářské poplatky :-) Bohužel, já blbec se nechal nalákat a film jsem si nahrál. ()

BLStryker 

všechny recenze uživatele

Kevin Sorbo je sympaťák a miláček. Producenti filmu Peace Arch Entertainment a Paquin Entertainment ani neví (nebo ví?), jaký kauf jeho obsazením udělali. Kevík se tentokrát potýká v roli kněze - na ekologické konferenci Čistá planeta - s jakousi podzemní hmotou ...bahnem? ...slizem? a je to hotové terno! To bláto totiž lidem při dotyku způsobuje halucinace, ve kterých se 'oživí' jejich největší strachy a většinou je i zahubí. Nabízí se tak úžasné hororové scény, kdy je jeden člověk naháněn vlkem, druhý zase zombíky, třetí houskovými knedlíky, čtvrtý pro změnu kolíky, pátý zase bobíky, prostě paráda. Normálně by to bylo tak na 3*, ale Kev to vyšponoval na suverénních 5*. Bohužel to malinko sráží neuspokojivé finále a také vedlejší role extrémně afektované celebrity-videoblogerky, která mě mírně řečeno iritovala. Ostatní a hlavně KevSor byly ale ve svých rolích excelentní. Konec ironie. ()

Reklama

Somewheres 

všechny recenze uživatele

Smrt z podzemí je slabý céčkový horor, který vás nevyděsí, nezaujme ani nepřekvapí. Děj se točí kolem jakési černé lepkavé hmoty, které se skrývá v podzemí a vyčkává. Jedná se o mimozemskou formu života, která není člověku zatím známá a která má skoro až nadpřirozené schopnosti. Tiše se v podzemí vyvíjí, ale vyruší ji kopající dělníci, kteří pracují na novém projektu. Hmota na ně zaútočí, začne je stahovat pod zem a mnohé z nich zabije. Šíří se dotykem nebo vodovodním potrubím a jakmile se jí dotknete, jste ztraceni. Zachránit svět před tímto monstrem se rozhodne manažerka hotelu, kněz a vědec, který se zabývá novými formami života. Po prozkoumání podzemního potrubí a chodeb nalezne trojice centrum, ve kterém je hmota usídlena. Následuje klasická scéna, během které hlavní hrdinové prohrávají a vše se zdá být ztraceno. Vědec se obětuje pro záchranu ostatních a ve chvíli největší nouze manažerka začne odříkávat modlitbu, kterou ji naučila její babička. Nadpřirozená hmota se spokojí s modlitbou a dvojici ušetří. Dalo se na to dívat, nemusíte u toho myslet a můžete u toho dělat X jiných věcí a mít to jako kulisu. Rozhodně neočekávejte žádné lekačky, dobrý námět ani překvapivý konec. Btw. zvlášť ten konec mi přijde dost děsný, když přeživší manažerka a kněz se nakonec dají dohromady. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Spousta hluchých míst, občas se objeví černá hmota, popř. nějaké vidiny. Až potud budiž, ale jinak jde prostě o nudnou ptakárnu. Něco málo dám za atmosféru a záběry ve stokách, něco málo za nápad, ale to snímek jako takový bohužel neutáhne. Dále pak dobře trikově zvládnutý závěr. Budiž jedna hvězda. Víc si to nezaslouží. CI 20112010 8350bt ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Zárukou kvalitní a geniální zábavy je v první řadě plejáda známých herců, namátkou Tamten, Tahle, Ten za ní, Tři vedle a Kevin Hercules, pokud ve vás už tohle samo o sobě vyvolalo euforii a uměleckou nirvánu, pak snad raději ani dál nehleďte, protože příběh o smrtícím černém spermatu je snad ještě víc sofistikovaný a kůůůl, než zmiňovaný herecký ansábl a mohl by nenapravitelně poškodit svou náročností vaší šedou můru kostkovou zlenivělou Bergmany a Tarkovským a uvést vás do věčné strnulosti s nevěřícím výrazem ve tváři. Kurva, krásný Céčko, Phobie ,tak kde jsi, má přítelkyně :) ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama