Reklama

Reklama

Neboť nevědí, co činí

(TV film)
všechny plakáty
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1970, 18 min

Obsahy(1)

František Smolík v hlavní roli filmové povídky o lidské zlomyslnosti.
Mezi stinné stránky lidské povahy patří i zlomyslnost. Projevuje se různými způsoby. Jedno z řešení má ve své roli František Smolík v malé komedii z roku 1970 Neboť nevědí, co činí. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Lidstvo je dobytek o dvou nohách. Housenka v polévce, paralyzující scéna v tramvaji a náhle procitnuvší Smolík. A vůbec nic se nezměnilo. ()

Suki 

všechny recenze uživatele

Tento krátky filmík, ktorý nadčasovo vystihol správanie sa ľuďí, sympaticky a vtipne ukazuje to, čo môže človek zažiť počas dňa aj dnes. Tiež je pre mňa zaujímavý, keď sa na to pozerám ako na kritiku celej spoločnosti potom, ako sa správala po augiste 68' , kedy akoby si všetci navzájom robili napriek, sami o tom nevediac, tým, že prestali a mlčali. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Příliš prvoplánové... Pokud bych to nevzal jako rafinovaně protirežimní.. 😊 "všichni předstírají že nic nevidí" ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Mám z toho smíšené dojmy. Natočit kraťas o tom, že "lidi jsou dobytek", jde podle mě i jinak (a lépe) než rozpačitým umisťováním housenky na kabát, lístek, do krabičky od sirek nebo do polévky. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

Komedie, to podle mě není. Má to takovou těžkou atmosféru, kterou ještě umocňují monology Františka Smolíka a nebýt scény z restaurace, ve které se objevuje Pavel Landovský, jednalo by se spíš o tragédii člověka, toužícího po pomstě, která nakonec dopadne jinak, než jak si představoval. ()

Reklama

Reklama