Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Koprodukční drama režisérky Sandry Nettelbeckové divákům představí šarmantní a půvabnou profesorku hudby, která je podruhé vdaná, má třináctiletou dceru a zdánlivě jí nic neschází ke štěstí. Přesto se utápí v depresích a bipolární porucha ji posléze přivede až ke zhroucení a k úvahám o tom, zda nemá skoncovat se životem. V léčebně se pak setkává s podobně postiženou Mathildou, jíž se snaží pomoci…V hlavní roli exceluje Ashley Juddová, jejího manžela ztělesnil Goran Visnjic. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Ano je to uvěřitelné, nepůsobí to umělohmotně ani vyumělkovaně ale prostě ne každý příběh se dá pojmout takhle, když ten samotný obsah není natolik řekněme poutavý aby se člověk nezačal nudit. Nechci tvrdit, že příběh není silný, protože tak to není. Jen to na mě působilo rozvlekle, bez spádu, všechno se pořád točilo dokola a dokola nic nikam neposouvalo. Jasně, že takhle nějak by třeba vypadala reálná situace, ale tady to pro mě (z divácké strany) nefungovalo prostě. Ale taky je pravda, že některé scény jsou vážně povedené a celková myšlenka je podle mě taky hodně vydařená. Tenhle film vám prostě ukáže jaké to je trpět záchvaty deprese, co všechno to může způsobit, co všechno se může stát. Líbily se mi prostřihy s Heleniným vyprávěním, líbili se mi taky herci a hudba.. Nechci nikoho od tohohle filmu odrazovat jen říkám, vybavte se trpělivostí a nečekejte zázraky.Za mě je hodnocení někde mezi dvěma a třemi hvězdičkami. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám rád silné drámy i depresívne filmy , ale dívať sa takmer polovicu stopáže na plačúcu, kričiacu a trpiacu Ashley Judd je trošku moc. Nechcem tým nijako zhadzovať jej herecký výkon , ktorý je mimochodom asi jeden z jej najlepších. Je to chyba režisérky, ktorá určite chýbala v strižni a nedokázala rozhodnúť kedy je čoho dosť. Pre mňa iba na jedno pozretie.60%. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Riadne depresívny film, len škoda, že v podstate stále dokola o tom istom - o pádoch, sebaklame a neustálej dileme, kto má pre koho aký zmysel. Aj keď všetko sa skôr odohrávalo pod povrchom, takže skôr bolo dobré sledovať reakcie ako slová. Nuž, depresia je sviňa a riadne s človekom zamáva. Aj keď Helen mala aspoň to šťastie, že mala okolo seba pár ľudí, ktorým na nej záležalo a snažili sa ju naviesť na správnu cestu, ale to by musela pochopiť a ona samotná. Nebolo to zlé, no mne osobne prekážala tá neuveriteľná strnulosť, hoci depresívna atmosféra bola vystihnutá úctyhodne. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Absurdní film. Každý, kdo ví něco o depresích, ví, že takhle neprobíhají, mají svoji vnitřní logiku, kterou jen "normální" lidi nechápou. A zde se nám servíruje cosi, co bych nazval... zápornou pohádkou. Všechny ostatní postavy ve filmu jsou přirozené, ale hlavní protagonistky a dění kolem nich je prostě naprosto mimo, každý, kdo ví aspoň něco málo o skutečných depresích a psychózách, bude u tohohle filmu trpět nad nesmysly, které se vrší jeden na druhý, až je vám na konci všechno fuk a jen koukáte, kam to teda autor (který to zřejmě pojal jako propagaci svojí, mylné, představy o psychických nemocech) dovede, a až to nějak dopadne, tak pokrčíte rameny a řeknete si, no to byla kravina. Film s rádoby realistickou, masochistickou a emoční nálepkou, plný zavádějících, nikdy skutečných nesmyslů a s vnitřní náplní lít lidem do hlavy nesprávný názor. Odpad nedávám jen proto, že uznávám, že z hlediska nějaké té filmařiny to není špatné, člověk se v podstatě nenudí. Akorát, že když o tom něco víte, tak je vám za sebe trapně, že se na to vůbec koukáte. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Kleopatřina úvodní slova v komentáři bych s dovolením trochu pozměnila. Když se k vám slečna Depka nakýbluje, jsou jí nějaký pozvání zcela u...kradnutý a její úvodní slova zní nějak takhle: "Čau, jmenuju se Deprese, mám tě moc ráda a budu tady s tebou bydlet. Hele, určitě ti nebude vadit, když si tady udělám takovej malinkej pokojíček jenom pro sebe a vystěhuju pár blbostí, my si přece spolu vystačíme, nemám pravdu? Takže mazej, Radosti, kdo je na tebe zvědavej! Vodprejskni, Spánku, seš beznadějně nemoderní! Naděje, ty seš taky pěkně sto let za vopicema, padej! Štěstí, stejně seš hmyz jenom pozlacenej, takový šmuky tady trpět nebudu! Energie, jestli se nevystěhuješ do zítřka sama, tak si mě nepřej! A vy, Záliby, akorát kradete čas! A ty mě tady taky neštvi, Apetite, stejně je každej s BMI nad 15 beznadějně out! Tak, to bysme měli. Co na mě tak koukáš? Že jsem ti nedala na výběr? Ale houby, se mnou máš takovejch možností! Provaz, prášky a chlast, žiletku, ruskou ruletu s šesti kulkama v zásobníku, nebo co takhle vyjít si na menší procházku? Z balkónu šestýho patra, chachacha! Ale jestli chceš jenom obyčejnou, staromódní simulaci pekla na zemi, tak si nedělej starosti a klidně jenom lež s ksichtem v polštáři, já se o všechno postarám. A tvoje okolí mi s tím pomůže, koukej, už se sem trousej a říkaj ti, jak se máš sebrat a bejt v pohodě. Kdyby ti blbci věděli, že to je jak říkat beznohýmu, aby se šel proběhnout, ale my to víme a bude to takový naše malý tajemství mezi námi děvčaty. A teď to pořádně rozjedem!" ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Původně měla Helen ztvárnit Gillian Anderson, ale odstoupila z natáčení kvůli nevyhovujícímu termínu. (Verka13)
  • Při natáčení v nemocnici měla Ashley Judd záchvat slepého střeva a podstoupila neodkladný chirurgický zákrok. (Verka13)

Reklama

Reklama