Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Koprodukční drama režisérky Sandry Nettelbeckové divákům představí šarmantní a půvabnou profesorku hudby, která je podruhé vdaná, má třináctiletou dceru a zdánlivě jí nic neschází ke štěstí. Přesto se utápí v depresích a bipolární porucha ji posléze přivede až ke zhroucení a k úvahám o tom, zda nemá skoncovat se životem. V léčebně se pak setkává s podobně postiženou Mathildou, jíž se snaží pomoci…V hlavní roli exceluje Ashley Juddová, jejího manžela ztělesnil Goran Visnjic. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ashley Judd mě velmi překvapila svým hereckým výkonem. Probojovala se silným tématem, které pro mě bylo více než osobní, proto jsem u sledování tohoto příběhu seděla jako přikovaná a zapomněla na okolní svět. Ten v tu chvíli pro mě totiž přestal existovat. Má matka má diagnostikovanou maniodepresivní psychózu. Už vůbec mi nevadilo, že film působí televizně. Já jsem to nepostřehla. Moje pozornost byla soustředěna jiným směrem. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Silný, emocionálně zdrcující filmový zážitek, který se mě dotkl na nejcitlivějším místě a tím je lidská psychika. Deprese? Nemoc, kterou většina lidí nedokáže a vlastně ani nechce pochopit. Ovšem lhal bych, kdybych řekl, že to není pochopitelné. Jsem potěšen z účasti Ashley Judd, která ve své roli excelovala a její emocionální výbuchy byly naprosto přirozené, stejně tak Lauren Lee Smithové, která to dovedla do naprosté dokonalosti. Když k tomu přidáte „ukolébající“, přesně padnoucí hudbu a výbornou kameru, tak vám z toho vyjde jedno z nejpodmanivějších a nejvěrohodnějších dramat poslední doby. Škoda jen trošku lacinějšího konce. Za mě 95%. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám rád silné drámy i depresívne filmy , ale dívať sa takmer polovicu stopáže na plačúcu, kričiacu a trpiacu Ashley Judd je trošku moc. Nechcem tým nijako zhadzovať jej herecký výkon , ktorý je mimochodom asi jeden z jej najlepších. Je to chyba režisérky, ktorá určite chýbala v strižni a nedokázala rozhodnúť kedy je čoho dosť. Pre mňa iba na jedno pozretie.60%. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Z mého hlediska dost nadhodnocený film, snesl by kratší stopáž.. Těch slz se mi zdálo víc, než bylo nezbytně nutné, aby divák pochopil, že onemocnění depresí je totálně otravná záležitost, kdy se z energické, milující a ze života se těšící osoby z ničeho nic stane troska schopná jen bulit, ležet a čučet, případně se pokoušet o sebevraždu. Depka vás prostě hodí někam na dno temný studny, z který se vám ale nechce nikam škrábat, protože nevidíte důvod, proč tam nahoře být. Jste v pasti. Nesnesete být sami se sebou, ani s nikým jiným a logicky pak přestává všechna sranda, protože pak už ani nikdo nesnese být s vámi. A láska na tom nic nezmění. Toto poselství filmu mi ale zde bylo naservírováno tak nešikovně, že mi byly trable hlavní hrdinky i její stejně nemocné přítelkyně docela ukradené a zdlouhavost totálně ubyla celou moji empatii i pozornost. To už mě víc zaujalo, když o depce někde v 13.komnatě nebo jinym pokoji vyprávěl Marek Vašut! Sorry, ale věřila jsem mu to víc, než paní Helen její uječený tyjátr. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný snímek s výbornou Ashley Judd, který bych zařadil do kategorie silných psychologických děl. Život je imbecil, nikdy nevíte co vás může potkat a Sandra Nettelbeck zdařile ukázala jak se úspěšný a šťastný život může změnit v peklo. Nelze popřít, že tohle má mnoho co do sebe, ale myslím, že kamenem úrazu je stopáž, díky které je ve filmu až příliš hluchých míst, což na zážitku dost ubírá. 70% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Původně měla Helen ztvárnit Gillian Anderson, ale odstoupila z natáčení kvůli nevyhovujícímu termínu. (Verka13)
  • Při natáčení v nemocnici měla Ashley Judd záchvat slepého střeva a podstoupila neodkladný chirurgický zákrok. (Verka13)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno