Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama podle autobiografie Li Cunxina. V jedenácti letech je Li odveden z chudé čínské rodiny vládními kulturními delegáty a je vzat do Pekingu, aby studoval balet. V roce 1979 během kulturní výměny odcestuje do Texasu a zamiluje se do americké ženy. O dva roky později se mu podaří získat americké občanství a stává se hlavní hvězdou houstonského baletu. Po několika letech se mu s podporou čínského velvyslance podaří dostat zpět do své rodné vesničky, kde se opět setkává se členy své rodiny. (StenCpu)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (11)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Baletní, čínsko-americké × komunistické, kýčovité. Kýčovité, ale tak krásně kýčovité. Komunismus z toho teda sálal solidně, aneb jak ovlivnit mozky lidí. Nakonec to ale stejně dobře dopadlo, když se mohl vrátit domů, nebo ne? Každopádně moc zajímavý příběh o tom, jak chudý čínský chlapec na sobě dřel, až se vydřel do východního světa. A to bych nebyla ženská abych předposlední scénu řádně neoplakala. Jen mi vadilo, že když spolu mluvili Číňani, tak spolu mluvili anglicky. Film, který nenudí, ale víc nedá. ..fantastické.. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nádherný film s baletnou tematikou o mladom Číňanovi, ktorému jeden deň v škole zmenil celý život. Malo to všetko, čo má vynikajúci film mať - skvelý námet, pôsobivá atmosféra, pozoruhodný príbeh s dobrou zápletkou, cit pre umenie, a najmä toto bolo jedno z tých filmových diel, ktoré malo svoju dušu. Dlho som sledovanie tohto diela odkladal, lebo som nemal chuť sledovať nejakú čínsko-americkú politickú propagandu, ale napokon práve aj tá diverzita oboch krajín v 70tych rokoch dodala tomu filmu ten vzácny kontrast. Aj keď prvá polovica bola o kus lepšia ako druhá, ale napriek tomu, celkový dojem je nadpriemerný! Aj keď mi bolo ľúto Liz, ktorá sa mohla cítiť dosť odstrčená, a v tej chvíli sa mi aj Li trošku znepriatelil, keď mu jeho mentalitu trochu zmenila tá americká sláva. Ale taký je život... ()

Reklama

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Životopisné melodrama, které se odvíjí dle klasických šablon...Nicméně pro milovníky baletu rozhodně přitažlivá podívaná stejně jako pro aktivisty z Amnesty International a pro všechny z nás, kdo čas od času potřebují svou pravdidelnou dávku emocí...Bruce Greenwood jako choreograf ukázkový :) Bílé noci s Baryšnikovem hudebně i tanečně ovšem silnější... ()

PetrC. 

všechny recenze uživatele

Něco se mi líbilo dost, něco už méně. Celkově námět i jeho převedení na plátno jsou pěkné, ale v pojetí mi občas vadilo (klasické) dovádění do zbytečných krajností a občasné seky ve vztahu k časové linii. Vedle relativně slušného herectví a dobré režie se mi líbily především všechny ostatní aspekty filmu, které celkové hodnocení nakonec posunuly o stupínek výš. 70 % ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Skutečný baletní příběh o tom, jak se může splnit sen a jak těžká, až nepředstavitelná cesta k němu dokáže vést. Hvězda může vzejít odkudkoli. Krátký dokument, ve kterém Li Cunxin vypráví: https://youtu.be/FDJf8_r_OJs “Bylo to nejtemnějších 21 hodin mého života.” ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama