Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Molly se přestěhuje se svojí rodinou po matčině nervovém zhroucení doprovázeném pokusem o sebevraždu do jiného města. Zatímco se snaží najít si přátele a adaptovat se v nové škole, začne vídat děsivé vize a slyšet hlasy, které v sobě skrývají temné tajemství z její minulosti. Dokáže oddělit skutečnost od pravdy než bude příliš pozdě? A dokáže se vyrovnat s děsivou pravdou o své pravé identitě? (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

.... aneb jak naroubovat duchařsko démonický horor (bez duchů a démonů) na klasický Beverly Hills 902 10 model. Obsah zde umístěný je trochu mimo mísu. Takřka celý film sledujeme jen klasický příběh o mladé dívce, která se nastěhuje do nového města a hned první den ve škole se do ní zabouchne ten nejlepší možný (tedy nejhezčí/nejbohatší) spolužák, což se samozřejmě nelíbí jeho bývalce. Trochu je to teda okořeněné Mollyinou minulostí a jejími úzkostlivými stavy, aby si film nakonec vzpoměl, že to vlastně má být horor a tak se to v závěru snaží trochu napravit, ale bezvýsledně. A ty trapné lekačky? Spíše mě rozesmívaly. A to je úvodní scéna filmu i docela lákavá. Horor pro čerstvě náctileté? Asi jo, být mi tak 12-15, asi by mě to bavilo mnohem více a snad bych i něco přihodil. Takhle jen naprostá nuda, zde jako ekvivalent klišovitosti a naprosté neoriginálnosti. Ale jedno se filmu upřít nedá, když jsem prokoukl pointu, čekal jsem alespoň trochu ráznější závěr a rozhodl se ten film dokoukat. Opět jsem ale neušel zklamání. Nejděsivější na celém filmu je představa, že bych ho absolvoval v kině. ()

chlebo 

všechny recenze uživatele

Lidl je lacný. Teda minimálne tento Miky Lidl a výsledok jeho snaženia v podobe Molly Hartley, takže mi neostáva iné, než skonštatovať, že síce zaujímavý a príliš neotrepaný príbeh, kde sa tu či tam dá nájsť aj nejaký dejový zvratok, prípadne niečo prekvapivé, je celý zaobalený absolútne amatérskym odérom, človek až žasne, jak je to lacné a neherecké, až na tatíka hlavnej temnej diliny, preto udeľujem aj pomerne slabé hodnotenie. Ale ako príbeh sa to podľa môjho svetáckeho a odborného názoru pozrieť rozhodne oplatí. Čo sa ráta, Molly nevsádza na milión samoúčelných lakačiek a vŕzganie dverami a iné sračkovité klišé. Na druhej strane, tej sračkovitosti je tam aj bez toho dosť. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Na horor se tam toho moc hororového neuděje, ale je vidět velká snaha po originalitě, a celkově jsem si jako divák z hororu odnesl mírně rozpačitý zážitek. Hned uvedu, proč tomu tak je. Jde totiž o to, že film z větší části pojednává o citlivé středoškolačce, která po dovršení 18 let má propadnout peklu (to se však dozvídáme až postupně), ale vzhledem k tomu, že dívka podle svého okolí trpí halucinacemi a paranoidními představami, kdy se jí zjevuje její psychicky chorá matka, zavřená v blázinci usilující jí o život, není tak úplně jisté, zda sledujeme sled paranoidních vizí, nebo film o středoškolácích s hororovými motivy, anebo si tvůrci z diváka jen vystřelili a servírovali mu to tak okatě, a ještě přitom na něj spiklenecky pomrkávali. Po skončení filmu to vypadá, že jsem sledoval od všeho trochu. Do toho tvůrci neopomenou starostlivého otce, na plac se přihodí zazobaný frajer, kterému se dívka líbí, a film si částečně potyká s náboženskými motivy prostřednictvím silně křesťansky založené spolužačky. Vyjma úvodní působivé sekvence se dočkáme z hororového hlediska ještě několika tradičních lekaček, pak závěru, který celý předchozí děj obrátí totálně naruby, a najevo vyjde skutečná identita osob z blízkého okolí dívky. Haley Bennett v hlavní roli je přitažlivější, když má blond odstín vlasů, po herecké stránce jsem byl se všemi herci spokojen, ale asi nejsnaživější byl Jake Weber v roli otce dívky. Debutující režisér Mickey Liddell si po vypravěčské a technické stránce nevede vůbec zle. Mysteriozní atmosféru navodit umí a s propracovanějším scénářem by asi neměl větší problém, ale přesto se mně film celkem líbil, ačkoliv jako čistokrevný horor příliš neobstojí. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Ako náhle sa pretrmácate cez polovicu filmu a dopátrate sa „vo co go“, spusti sa na vás taký príval tupostí a náhod, že celé predchádzajúce budovanie atmosféry sa stáva akurát tak koncertom pre hluchých. Dementná pointa to celé zaklincuje skoro do odpadu. Lepšie je sa poprechádzať na čerstvom vzduchu a nekaziť si oči. ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Snaživě udělaný film. Horor v celku s dobře udělanou ponurou atmosférou, se snaživými hereckými výkony, s dobře načasovanými lekačkami.. Takže nejslabší článek filmu vidím v podprůměrném scénáři. Celkově si film zaslouží 50% _________________________________________________________________________________________________ P.S. Přemýšlel jsem, jestli to není natočené podle skutečných událostí. Dost by to vysvětlovalo co se dnes kolem děje. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama