Reklama

Reklama

Druhý muž

  • USA The Other Man (více)
Trailer

Obsahy(1)

Podvedený manžel může mít pro svého soka jen jediný trest... Šéf britské softwarové firmy Peter (Liam Neeson) žije ve šťastném manželství s návrhářkou módní obuvi Lisou (Laura Linneyová). Po její předčasné smrti na rakovinu však zděšený Peter náhodou zjistí, že žena měla milence jménem Ralph. Od té chvíle je posedlý myšlenkou na to, jak záhadného muže vypátrat a zabít. Podaří se mu podle odesílaných e-mailů odhalit jeho celé jméno a adresu. Ralph (Antonio Banderas) je uhrančivý španělský elegán, který pobývá v Itálii. Peter se s ním začne inkognito setkávat v šachové kavárně a během „přátelských" rozhovorů vyslechne všechny detaily o Lisině nevěře. Zjistí i něco navíc, totiž že Ralph oblouznil Lisu s pomocí lží. Vystupuje sice jako zcestovalý boháč, avšak ve skutečnosti je to obyčejný uklízeč, který se může pochlubit jen dluhy a kriminálem... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

dewil21 

všechny recenze uživatele

Neeson je kvalitní herec, ne vždy hraje v kvalitních filmech, ale vždy hraje přirozeně a zanechá příjemný dojem. Role mu sedla, sice by se mi asi víc líbilo, kdyby po Banderasovi sáhl přes šachovnici a zardousil ho, ale to by pak nemohla přijít ta katarze na konci. Banderas není mým oblíbencem, role uklízeče a tlučhuby, co se snaží budit nóbl dojem, mu kupodivu slušela. Snímek určitě neaspiruje na drama roku, myslím, že to ani záměrem nebylo, je to spíš komorní emotivní film, kde nedochází k žádným prudkým zvratům, šokující odhalení i silné emoce se prolínají se záblesky z minulosti a dávají divákovi prostor a čas pochopit proč Peter pátrá po milenci své mrtvé ženy a proč nakonec přijde na oslavu, proč Lisa žijící v dokonale harmonickém svazku podléhá italskému svůdníkovi a proč se k tomu sama nakonec "dozná", proč Ralph nakonec není takový svůdník ale vlastně docela chudák...Takže jediné co nechápu - proč je tam Georg? ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Mně se The Other Man líbil, šel jsem naslepo do kina a nejsem zklamaný. Mám rád filmy, které někam směřují, vyvolávají v divákovi údiv, úžas a otázky, a pak nastane zvrat, který vše otočí úplně jinam. Já jsem ještě nikdy takový zvrat v jakémkoli filmu neviděl, takže jej spatřuji originálním. A od 96 hodin mám čím dál raději Liama Neesona. Zdá se mi, jako by se do rolí vždy pořádně položil a náležitě si je vychutnal. Romola Garai taky za jedna. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se ke mě dostal hlavně z důvodu Liama Neesona.Toho mám rád.Pochybnosti jsem měl naopak ze jména režiséra,to je neskutečnej nudař.A taky že jo.Nuda,nuda,nuda,a ještě k tomu komorní příběh.Muž pátrá po smrti manželky po jejím milenci(slabej Banderas) a já si kousal nehty.Dám 40%,a asi budu brát zřetel i na to,kterej blb to točí. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Zbytečné, bez pointy a hlubšího smyslu, psychologicky pošahané. Tohle jsem nějak nepochopila, proč to bylo natočené? Škoda takových herců na takovém braku, ani nedokázali rozvinout své postavy. A ta večeře, to bylo co? A ty dialogy! Film, který nechtějte vidět. ..jezero Como.. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Teď nevím, zdali Neeson tento film natočil před smrtí, nebo po smrti své ženy (která v roce 2008 tragicky zemřela na lyžích). Každopádně s touto informací jsem přistoupil k filmu a hvězdičku navíc dávám za (nechtěl bych, aby to vyznělo jako černý humor) přesvědčivého Neesona, kterému poloha vdovce prostě sedla. The Other Man se dá "sežrat" zhruba do poloviny (pozn. Neeson se dostává do zamčeného činžáku totožným stylem jako v 96 hodinách, je zhruba i stejně rozezlen). Film se láme v okamžiku, kdy začne šachová partie. Nechápal jsem Banderasovu ochotu vyprávět detaily ze svého života a moc jsem nebral ani Neesonovu touhu po dotažení "plánu pomsty". Předloha byla asi nahuštěnější, co se rozvoje motivací a postav jako takových týče. S úctou k režisérovi i k hercům - 50%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Film sa natáčal v Londýne (Hounslow), Ely (Anglicko, Veľká Británia) a v Miláne a pri jazere Como (Taliansko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama