Reklama

Reklama

Danny a Wheeler se živí reklamou na energetický nápoj Minotaur. Wheeler je velký sukničkář a nechce se vázat, Danny je znechucený životem. Myslí si, že když požádá svoji přítelkyni Beth o ruku, jeho život nabere jiný směr. Ona ho ale odmítne. Danny pak schválně nabourá služebním vozem do sochy před školou. Za to mají jít oba na 30 dní do vězení. Mají na výběr, buď nastoupí do vězení, nebo odpracují 150 hodin prospěšných prací jako dobrovolníci, kteří se věnují dětem s problémy. Wheeler dostává na starost desetiletého Ronnieho, který používá nejostřejší vulgární výrazy a miluje ženské poprsí. Danny bude mít na starost Augieho, který je posedlý středověkem. Zprvu se zdá, že to bude peklo pro všechny... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (327)

predators 

všechny recenze uživatele

Kdo by chtěl jít do vězení, byť jen na 30 dní?! To už si raději "odpracovat" 150 hodin hlídáním harantů... :-) Hmm, to si Wheeler s Dannym mysleli taky, ale záhy zjistí, že by jim bylo lépe v base. Celé je to šílené, ale je vidět, že se herci baví a já se díky nim nenudil. A teda, Královská bitva a příjezd zástupců světa Polib mi Anthiu byli famózní... :-) 70% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

V 90tom som poznal hru ' Dračí doupě ' a tí maníci sa naozaj tak ' dusili' mečmi. Myslím tých, čo to hrali. Ale k filmu. 'Krúti' sa okolo deciek, ale to vôbec neprekáža. Naopak, malý Ronnie ( Bobb' e J. Thompson) ako Gene Simons z Kiss... no jeba!!!! Fantastické a nenásilné ' hlášky' ako : " It' s a classic case of a guy on d ground. " , alebo " Who d fuck is Martin Hamisch?! " ma konštantne držali v jednom vyškerenom úškľabku. Ale chýbalo tomu niečo. Chýbala tomu tá ' čerešniška na šľahačke' v podobe obrovskej salvy smiechu. Tá prišla v 27. minúte do konca filmu, v Burger Hous- e , ked Paul Rudd mrkne pohľadom na chlapíkov odetých do historických kostýmov- " How is it goin' ? " !!! LOL!!! Už som bol rozhodnutý za plný počet, ked tým rozmaznaným koncom to posrali a odsúdili u mňa za 4* . ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Je vám 35 a právě zjistíte, že už deset let děláte práci, která vás vlastně vůbec nebaví a neuspokojuje. K tomu vám dá kopačky vaše milá a kolotoč událostí, které změní váš život může začít. Tak takhle to vesměs v životě chodí a takhle také začíná příběh komedie "Velcí bratři". Chytrý scénář, jak je ve výsledku znát jeho dva z hereckých autorů Paul Rudd a Ken Marino na place ještě náležitě vypilovali. Vydatně jim pomáhá v hlavní roli Seann William Scott, který si postavu věčně nadrženého Wheelera, který kromě zasunutí zbožňuje kapelu Kiss a umí už jenom pracovat v kostýmu minotaura a podporovat tak prodeje jistého energetického nápoje. Wheeler, který si život užívá je přesným opakem nespokojeného Dannyho (Paul Rudd). Co však mají společného, je průser ve firmě, kdy nabourají minotauří dodávku plnou energetických nápojů a řeší, zda jít 30 dní bručet za katr anebo přijmout roli "Velkého bratra" a odpracovat 15 hodin v sociálním programu pomáhajícím problémovým dětem. Wheeler vyfasuje drzého Ronnieho (Bobb'e J. Thompson) s kterým poslední poradce vydržel jeden den a Danny se má starat o Augieho (skvělý Christopher Mintz-Plasse alias McLovin ze "Superbad"), který v kostýmu bojovníka ze Středozemě a plastového meče nedá ani ránu. Je známo, že protiklady se přitahují a naši dva týpci udělají všecko proto, aby jako "Velcí bratři" uspěli. Fakt je, že v konečném výsledku to místy skřípe, ale i tak se povedla jedna z těch "nepřístupných" komedií, která pro mladší publikum je bez koz, vagín a fukování. U nás je na DVD uvedená "unrated" verze. Jo a kdybyste to náhodou nevěděli, tak "šeptající oko" je vagína! 3 a 1/2 * ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Role Models jsou po většinu stopáže celkem nadprůměrnou komedií, kde až nečekaně sehrané duo Rudd-Scott hláškuje ostošest, ale závěrečná dvacetiminutovka z toho dělá naprostou srdcovku. Při natáčení poslední třetiny filmu se totiž museli všichni neskutečně vyblbnout a všechna ta radost ze hry se bezpečně přenáší i na diváka. "You wanna come see my turtle?" "I'm fine." :) ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Od Stifflera, AntMana a Christopher Mintz-Plasse (tenhle týpek je bůh a jeho postavy v komediích zbožňuju!) jsem čekal možná větší úlet a víc cringe humor, ale i tak jsou Velcí Bratři fajn komedií akorát tak na dokonalé zasmání. Scének je zde víc než dost, postavy i celkový koncept 2 dospělí + 2 divné děti jsou víc než dobré a k tomu navíc fajn tempo dělá z tohohle neznámého filmu nadstandartní komedii. Výrazněji sice nestrhne, ale rozhodně pobaví. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • V jeden natáčací deň sa na jednej improvizovanej Paul Rudd začal tak smiať, že si pocikal nohavice. (Arsenal83)
  • Mnohé repliky vo filme boli improvizované a aj vďaka neustálym novým nápadom sa scenár neustále prepisoval. (Arsenal83)
  • Píseň "Beth", kterou Paul Rudd "zpívá" v závěru filmu Elizabeth Banks, je také použitá ve filmu Léto k nepřežití (Wet Hot American Summer) z roku 2001, který také režíroval David Wain. V tomto filmu má jméno hlavní postava filmu, kterou hraje Janeane Garofalo. (FilmFan24)

Reklama

Reklama