Reklama

Reklama

Řezník

(festivalový název)
Jižní Korea, 2007, 75 min

Režie:

Jin-won Kim

Scénář:

Jin-won Kim

Hrají:

You Dong-hun

Obsahy(1)

Příběh začíná pohledem na mladý pár, který se ocitl na jatkách (či v chlívku) a my pozorujeme jejich psychické utrpení. Dvojice musí sledovat mlácení a následně postupné zabíjení okolních unesených postav. Děje se tak až do té doby, kdy mají přijít na řadu. V tuto chvílí muž přemlouvá únosce, aby zabránil mučení své ženy. Jeho prosba bude vyslyšena, ovšem za splnění jedné důležité podmínky a to, že se musí podrobit tělesnému týrání, které bude trvat 10 minut. Zachrání muž svou ženu?

Tento poměrně náročný film zachycuje mučení a následnou smrt člověka („snuff“). Celkový dojem a napětí upevňuje použitá technika s kamerami na hlavě (podobný „first-person“ efekt byl použit v DOOMU (2005)). (soldiersn)

(více)

Recenze (56)

Ruuzha 

všechny recenze uživatele

Pokud na to budete koukat jen s očekáváním krvavých jatek, dostane se vám očekávaného, ale nic víc, řekl bych že se i budete nudit. Ale zkuste to vzít z pohledu oběti, potom vám to slušně zamává s psychikou. Za nejemotivnější zážitek považuji rozhodně čekání na to co se stane, za zvuku motorové pily a nelidského řevu. A vůbec jak moc se máte rádi...? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co se snímku „Řezník“ musí nechat, to je skutečnost, že na diváka prostě má efekt. Tohle je jeden z těch filmů, který vás nenechá chladnými. Jenže je to film prostě jenom o tom, jak je možné dělat hnusné věci druhým lidem. Jsem proti nesmyslnému násilí, což je asi hlavní důvod, proč se mi podobné filmy hnusí. Ale jak říkám, nemůže se jim vzít, že prostě efekt mají. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Podobný případ, jakým byl před lety "šokující" Hostel. U něj platilo mnoho povyku pro nic, i když tentokrát to pozdvižení docela chápu. The Butcher si překvapivě nezakládá jen na potocích krve, uřízlých končetinách a vyvrhnutých útrob. Abychom si správně rozumněli: různého násilí je tu požehnaně, je patřičně brutální a v jednom momentu to se mnou docela zamávalo. Jeho nejsilnější zbraní je ale POV, tedy pohled skrze jedinou osobu na všechny ty zvrhlosti. Díky kameře, kterou má jedna z obětí po celou dobu na hlavě, jsme svědky jejího (našeho) utrpení. Nejdříve čekáme, než na nás přijde řada, do té doby pouze slyšíme z druhé místnosti hrůzné nářky trpících obětí. Když se jde na věc, a ten prasečí řezník své oběti amputuje prsty motorovou pilou, kurevsky to bolí i nás. A následuje pokus o útěk, při kterém si samým napětím koušeme nehty, a nepřejeme si nic víc, než se za drastických podmínek dostat pryč a utéct. A to za každou cenu, při čemž vyvstávají otázky, jak si ceníme sebe a svých nejbližších. No je to vážně síla, i přes tu táhnoucí se první půlhodinu, která vyloženě nudí. Doporučit se dá pouze okrajovému a podobně laděnému publiku. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tenhle film sem vlastnil ještě dlouho před tím ,než se objevil na csfd v databázi a imdb (k datu 10.11.09 tam ještě myslím není ...). Měl sem za to, že se jedná o něco fakt hodně hodně drsnýho a hustýho, ale shodou okolností jsem před jeho shlédnutí shlídl řadu fakt hodně "hardcore-exploiterů" ... No na tohle jsem se chystal až časem, až to vejde víc do povědomí ... a stalo se ... A já k "Butcherovi" usedl ... Áááách ... jaká to zbytečná reklama nad něčím , co tu možná už několikrát bylo a co v mých očích "zas tak strašný nebylo" ... Nechci vypadat jako úchylák, jsem hodně emotivní člověk a tyhle filmy na mě výrazně působěj, natož tyhle ... ale TOHLE?? Nízkorozpočtová záležitost, při které máte pocit, že vás někdo unesl a natáčí s vámi snuff a to proto, protože vám dal kameru na hlavu a všechno co vám dělá a dělá ostatním, vidíte z vlastního, tzv. 1.sth person view ... No není to úplně ono, protože se docela klepete a zdrháte a dostáváte na držku, hlava vám lítá sem a tam a občas něco zahlídnete nechutnýho ... Každopádně je to HODNĚ, hodně drsný!! Odehrává se to v prasečáu a čtveřice "snuff-úchylů" s "váma" natáčí snuff ... A taky s vaší manželkou. Týrá "vás" nejen fyzicky, ale psychicky a je zde jedna scéna, která je fakt "OVER THE TOP, BEYOND THE LIMIT" a každej se u ní asi docela pozastaví a řekne si "No ty woe to snad ne??!" dobrej nápad, nikdy sem nic takovýho neviděl ... Ale jinak je to rádoby "torture-exploitation" bez hlavy a paty, s nulovým scénářem a možná i rozpočtem ... Každopádně vřískání obětí je nervydrásající a budete ho slyšet ještě po nocích několik dnů, takže fakt bacha, žádná sranda tento film opravdu není!!!!! Ale taky nic extra, dělá se z toho víc, než to je ... ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě špatné, spíš je škoda, že na to byl fakt malý rozpočet. Na začátku se nic moc neděje, teprve až tak v půlce filmu, kdy je hra o čas, tak už je to hustý. Přímo atmosféricky parádní, na chvíli jsem se fakt cítil v kůži toho týpka. Jenomže ve výsledku je to stejně jenom máchání kamerou a cákání krve. Chybí v tom strašně moc brutality, většina se odehrává za kamerou. Ale jedna nebo dvě scénky tam přece jen byly výborně natočený. Jinak je to celkově fajn, maska prasátka taky neurazila. Pak už to jenom dopatlal konec, který byl naprosto zbytečně natahovaný. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama