Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi kdesi žil jeden katolický kněz a kázal v jedné malé vesnici. Jednoho dne vyplul o samotě po řece a vydal se vstříc panenské krajině. Zakotvil na odlehlém místě, kde poznal domorodou dívku. Zapomněl na veškeré duchovní zásady a poddal se lásce. Při návratu ze samoty, kde zplodil dítě, nešťastnou náhodou umírá. Film vypráví o chlapci, synovi kněze, který vyrůstal pouze s domorodou matkou uprostřed pustiny. Jejich společnému životu však osud nepřeje a smrt je souzena i chlapcově matce. Nedlouho potom je sirotek násilně odtržen od dosavadního způsobu života a okolnostmi navrácen do civilizace. Tady vyrůstá v církevním internátu. Doposud neznal nic jiného než samotu, nahotu a přírodní způsob života. Jak hoch vyrůstá, jednoho dne pozná vraha své matky. Touha po pomstě po návratu k původnímu způsobu života vyústí v boj o holý život, ale otevře dveře naději, že se věci dají měnit. (FIBO)

(více)

Recenze (6)

Gig 

všechny recenze uživatele

Panenská příroda, domorodí indiáni, misionáři a jeden kluk, napůl indián, napůl běloch. Otec, umírá při nehodě. Matku zabili běloši. Kluk zůstává sám a chrání ho delfíni. Hocha se ujme starý kněz, který poznává v něm svého přítele Mahonyho - jeho otce. Výborný je představitel malého Tarzana tedy Lazara. Někomu se může zdát film nestravitelný - pomalé záběry, zvuky panovy flétny. Ale mě ten film uchvátil. Dodnes vidím ten pohled toho malého kluka - ta nedůvěra k lidem, nebo posléze tu pomstu v očích. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príbeh bol celkom fajn, trošku síce koketoval s poetikou, hlavne scény v džungli, ale to sa dalo. Horšie je to už so spracovaním, ktoré pôsobí lacno až televízne - tie scény v džungli - s krokodílmi, delfínmi a anakondou boli veľmi amatérsky natočené. A záver predvídateľný. Druhá polka sklzávala do rodinného žánru a tempo upadlo. ()

Reklama

FIBO 

všechny recenze uživatele

Mívám vždy zvláštní pocit, když komentuju film, který u nás vidělo naprosté minimum lidí. Navíc, když se jedná vcelku o kvalitní film, který však, ale už pro mnohé dnešní diváky je pohřben v čase. Where the River Runs Black je epický příběh o lásce k přírodě a důkaz, že veškeré zlo jako kdekoli jinde páchá jen a jen člověk. Když vyrůstáte jako sirotek, tak jste svým způsobem "jiní", navíc, pokud vyrůstáte v přírodě o samotě a Vaše matka je násilně zabita. Kterak kluk se do civilitace dostal, poznal přátelství a zakusil touhu po pomstě. Kdyby jen tušil, kam ho osud zavane... konec však, mluví sám za sebe. Dobrý scénář perfektním způsobem doplňuje hudba Jamese Hornera (je fascinující sledovat, co vše předcházelo Avatarům, Titanicům a dalším spektáklům, kdy autorova hudba je stejně originální, stejně kvalitní a jedinečná... škoda jen, že moc diváků nemělo šanci tento snímek vidět. ()

Puerdraco 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, ktoré sa dajú prirovnať k drahokamu pochovanému pod nánosmi bahna komerčného odpadu. Film pohladil môjho ducha. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Lazara ve filmu hrají skuteční bratři – Marcelo Rabelo představuje šestiletého Lazara, Alessandro Rabelo desetiletého. (ČSFD)

Reklama

Reklama