Reklama

Reklama

Rim Kok-Čong

Severní Korea, 1988, 383 min

Režie:

Yong Bok Chang

Recenze (4)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden ze snímků, který bych chtěl ještě někdy vidět, ale nevím jestli se to vůbec povede. Film vysilala Československá televize někdy na začátku 90. let je z produkce KLDR. Rim Kok-čongovi zabili rodinu a uvěznili ho, když se rozhněval tak dokázal porazit malou armádu. Ve filmu bylo mnoho soubojů a tenkrát to bylo moc fajn. ()

W i K i 

všechny recenze uživatele

Tohle byla naprosto ultimátní věc, nevím proč mi to tolik utkvělo v paměti, ale jako dítě sem z toho byl nadšený. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Miniseriál z dob mého dětství už asi nikdy neuvidím, a možná je to dobře. Kdo ví, jak bych se na něj tvářil dnes. Ale tenkrát to bylo zjevení. Filmy s „bojovým uměním“ jsem baštil, Úder otevřenou dlaní nebo Mstitel s píšťalou, to byly dardy, ale Rim posunul hranice možného ještě dál. Byl pekelně krvavej a umíraly v něm mraky lidí. Pokud se pamatuji, tak prostřední ze tří dílů je zakončen naprosto ultimátní masakrující scénou, kdy Rim sám vymlátí asi tolik protivníků, co Arnold a Sly za celé svoje kariéry dohromady. Všechny mečem! A pak za zvuků heroického nápěvu odejde do západu slunce, aby ho ve trojce sejmuli. Nebo to nakonec přežil? Už vážně nevím. V Asii pohlížejí na lidské bytosti jiným okem a to jim umožňuje točit šílenosti, na které západní filmaři nemají žaludek, odvahu, nebo naopak mají příliš soudnosti či slitování. ()

Zoidberg01 

všechny recenze uživatele

Milí přátelé, nebyl rok v mém životě kdy bych si na tento skvělý seriál mého dětství nevzpoměl a na to, kde jemu konec. Dnes jsem objevil, že na youtube je a dokonce má 5 dílů s anglickými titulky. Doporučuji ho shlédnout. Ani po letech se nemá za co stydět, jen těch bojových scén je tam méně, než si od dob mého dětsví pamatuji, ale rozhodně jsou udělány skvěle a nemusíte se bát, že si zkazíte vzpomínky. Je pod originálním názvem: 림꺽정 ()

Reklama

Reklama