Reklama

Reklama

Wyvern

(TV film)

Obsahy(1)

Televizní film natočený pro kanál SCI-FI. Jake Suttner bydlí v malém městečku na Aljašce, které, jak tvrdí, bylo napadeno velkou nestvůrou, připomínající draka. Tento drak byl známý v mytologii jako Wyvern, který se probudil kvůli globálnímu oteplování z rozpouštějících ledovců Aljašky. Nyní se budou muset všichni obyvatelé městečka postavit této krvelačné bestii. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (62)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Památná věta filmu: "Veci se dějí" hovoří doufám za vše a pokud si člověk chce vzpomenout na Dona S. Davise v dobrém, raději bych volil hvězdnou bránu. Nic naplat, že jsem se upřímně nasmál, komedii autoři točit nechtěli. Film plný otřepaných klišé a nelogismů (např. ta akce s anténou) v koktejlu namíchaném dětmi z duhy. 15% = 1/5 ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Hlavní monstrum je po trikové stránce na poměry Sy Fy slušně povedené, avšak kde to skřípe, je scénář (obvyklé) a postavy (méně obvyklé), kteréžto oboje tedy zavánělo těžkým průměrem. Klišé nad klišé, nápadů málo (docela dobrý byl ten s nalezenou rukou) a bohužel žádné zajímavé postavy, ani alespoň minimálně zajímavé herecké výkony (trošku to přece jen zachraňoval George Hammond z SG1). Nic moc... ()

Reklama

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Film je toto celkom dobrý. Hlavné pri takomto druhu filmov je, aby bolo monštrum zobrazené realisticky. Tu sa to podľa mňa podarilo. Monštrum sa mi veľmi páčilo. Niečo ako drak a k tomu hladné po ľuďoch. Škoda že už neostalo dosť peňazí na gore efekty. Tie tam dosť chýbali. Príbeh nie je nijako výnimočný, ako v každom druhom americkom Béčku - predvídateľný. Ale film ma bavil a tešil som sa na každý záber s wyvernou, takže kľudne dávam 70%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Co taky čekat od "filmu", když už jeho název připomíná citoslovce dávení? Takže: Za humny nějaké aljašské prdele je drak! A každý je pro něj princezna. Žere výhradně mezi desíti metry čtverečními papundeklových kulis a na padesáti metrech okresky z Wykuřmingu do Wylišpepsee. Je vidět, že všechno ostatní je na draka! Ten místy vypadá, že tak tak přežil Putování s dinosaury, místy Cestu do pravěku. Jeden místní vidlák, jehož otec byl v Oslu, tedy chci říct z Osla, no zkrátka Nor, má vynikající historku, že ho tam poslal Odin! Na Aljašku!!! Asi, aby mu nesral do fjordu... Nebo aby to mohlo být v Americe! Tak jako tak, místním nesežraným dojde trpělivost a utvoří úderné komando ve složení: drsný trucker s traumatem + vymaštěná servírka = VLPP, vysloužilá guma na důchodě, vesnický idiot (pateticky sežrán v 82. minutě) a nějaká bruneta vyloženě pro ozdobu. Ti chytnou draka za vejce a když jej to vytočí, nesmírně dramaticky ho přejedou autem, které posléze vybuchne v nádherném oblaku ručně malovaného kouře! Paráda! ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Je to bestie, jsme ztracení, to je boží hněv.“ Ztracený je především divák, který musí sledovat mordy mimo kameru, protože jinak by to už asi bylo nad možnosti tvůrců. Jedna z děr Aljašky tu musí vzdorovat o něco ostřejšímu drakovi, než kterého přichystal léta páně 1982 režisér Radim Cvrček ve své pohádce, postavy jsou otravné, ty ženské jsou pak vyloženě na parádu. Ztráta času, přitom je snad úplně jedno, že má technické parametry televizního filmu, ne? Nesnaží se tu totiž vůbec nikdo.. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama