Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po obrovské explozi v mrakodrapu jsou čtyři kolegové vrženi do nelítostného boje o holý život. Uvězněni troskami ve sklepě, nacházejí úkryt před plameny a kouřem. Vybaveni pouze sekerami, bez jídla a s troškou vody. Bude jim toto stačit k přežití? Začíná se totiž ukazovat, že kouř a horko nejsou jedinou hrozbou. Hlavní ohrožení najednou plyne z konfliktů, lží, sobeckosti a vzájemné nesnášenlivosti.

Napětí uvnitř úkrytu roste – dny jsou dlouhé, charakter povoluje a pud sebezáchovy se začíná projevovat u každého jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Nebudem rozpitvávať dosť úbohý námet a veľmi slabučké prevedenie, len podotknem, že rozuzlenie je tak od veci, že som si nebol istý či sa smiať, alebo plakať. Tak domrvenú "drámu" som ešte nevidel. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem si film pouštěl, očekával jsem dle názvu něco trošku jiného, než se mi nakonec dostalo. Od DVD edice jsem si však již zvykl, že k nám vypustila většinou jen samé béčkové/céčkové filmy. Tohle drama však není až tak hrozné, aby muselo být zaplaveno tolika odpady. Je ovšem pravdou, že po tom úvodu a „jakoby“ hořícím (spíš doutnajícím) mrakodrapu a následném bezhlavém úprku po schodišti jsem začal ztrácet iluze, že alespoň tentokrát by to nemusela být až taková nuda. Naštěstí se to po uvěznění naší čtveřice zlepšilo. Tvůrci rozjeli slabší psychologickou hru, kdy si začnou všichni vyčítat všechno, dojde i k povinnému sexu (ten tu opravdu být nemusel) a následnému paranoidnímu chování + vzájemné potyčky. Přitvrdilo se, ovšem kdyby tu bylo jiné obsazení herců – mohlo to celé vypadat ještě lépe. Takže ve finále to zas až taková katastrofa nebyla! ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Skôr televízne vyzerajúci snímok, ktorý má s katastrofou iba málo čo spoločné. Drvivú väčšinu času totiž sledujeme málo početnú partičku ľudí v jednom uzavretom priestore, ktorá sa snaží prežiť, resp. čaká na záchranu. Keďže sa ale toho veľa nedeje (jedno rupnutie nervov, málo vody a dve vraždy), film skôr nudí, než by zaujal. Koniec je tiež nedotiahnutý, čakal som aspoń nejaké vyústenie. Nie je to nič, čo by si človek pozrel aj druhýkrát, na druhej strane ale nepatrí ani do čiernych čísel. ()

Kracken odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby má teta měla koule, tak by byla můj strejda :))) Na tenhle film jsem narazil náhodou a musím říct že kromě názvu, který mi připomněl mou oblíbenou hru, film nestojí za nic. Rádoby stísněné, klaustrofóbní drama, působí naprosto amatérsky a trapně. Neskutečně strašná nuda, která střídá křečovitý smích. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Jako drama o přežití to bylo docela zajímavý, herci museli hrát. To co bych od toho očekával, se splnilo - zlo je v každém z nás. ()

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Film možná nenabízí žádnou na oko efektní scénu, pořádnou hudbu ani moc napětí a pokud jste zvědavý na požár, tak se ho stejně jako já nedočkáte, jen trochou kouře nás odměnili tvůrci. Navíc je to podle mě trošku nelogické. Přeci jen si nemyslím, že by Ti lidé takhle jednali už po dvou nebo třech dnech. Přijde mi to celé moc urychlené, obzvlášť když mají i trochu vody. Ale co se dá dělat. Jako psychologické drama však film docela funguje. I přes všechny mínusy je to přeci jen docela solidní a navíc těch 80 minut uteče docela rychle. I když stejně nechápu to chování postav, bylo prostě někdy docela stupidní. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se film jmenuje Hořící peklo, žádný požár, ani šlehající plameny zde nejsou, dokonce ani žádný ohýnek nebo jen malý plamínek. Celý děj se v podstatě odehrává v jedné místnosti a zvládnou ho pouze čtyři herci. Už jen tyto skutečnosti naznačují, že není moc na co koukat. Když se k tomu přidá fakt, že herci nejsou zrovna žádná elita a scénář je takový nemastný neslaný, jedna hvězdička je tak akorát. ()

TylerD. 

všechny recenze uživatele

Žádná pecka, to je asi jasný, působí levně, z počátku vypadá jako docela špatný film ale nakonec to stojí na herectví a ta čtveřice, co se týká hereckých výkonů ujde. O moc víc pozitiv tu ale není. Neobyčejně obyčejný závěr ikdyž pro mě docela osvěžení ze všech těch překombinovaných konců. Jen ten český název, to zas překládal nějakej vygumovanec. Jedinej oheň je tu ze zapalovače. ()

Reklama

Reklama