Reklama

Reklama

Ip Man

  • Hongkong Ye Wen (více)
Trailer

Čína, rok 1935. Kluby bojových umění v městě Foshan nabírají na popularitě a Ip Man (DONNIE YEN) je nezpochybnitelným vládcem umění wing chun, čím dál populárnější verze kung fu. Klidný život jeho rodiny a přátel však převrátí vzhůru nohama japonská invaze. Poté, co odmítne učit okupační vojáky svému umění, je přinucen bojovat o své vlastní přežití v sérii výzev, jež vyvrcholí soubojem na život a na smrt s nejlepším japonským bojovníkem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (780)

Falko 

všechny recenze uživatele

V detsve som na videokazetach zaciatkom 90-tych rokov u kamaratov velmi rad pozeraval vsetky mozne kung-fu filmy s Bruce Leem alebo s Jackie Chanom a taktiez som rad chodieval na podobne filmy do kina. Nikdy nezabudnem na podobnu historicku dramu ako Ip Man na UDER OTVORENOU DLANOU (1983), CAROVNY VRKOC alebo dobrodruznu komediu LEGENDA O ZLATEJ PERLE (1985). Priznam sa, ze tieto filmy som nevidel asi zo 20 rokov, ale spomienky zostali a preto mi prave IP MAN tieto filmy alebo skor zazitky na ne pripomenul. Film ma podla mna kvalitny scenar, bitky su na vysokej urovni a je ich tam dost a taktiez nemozem zabudnut na krasnu smutnu hudbu, ktora posilnila cely film. Tento film mozem odporucit kazdemu, kto ma rad azijske bojove filmy s kung-fu bitkami, pretoze toto je jeden z najlepsich, aky som za poslednu dobu videl. _________ Donnie Yen - (Ip Man) +++ Simon Yam - (Zhou Qing Quan) +++ Siu-Wong Fan - (Jin Shan Zhao) +++ Ka Tung Lam - (Li Zhao) +++ Yu Xing - (Master Zealot Lin) +++ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pokud se Donnie Yen tváří drsně a trestá všechny, co někomu něco udělaj špatnýho, tak si neni šance vůbec na nic stěžovat, protože Donnie tam všechny masakruje neuvěřitelně hustě a jeho superrychlý ruční komba sem sledoval s otevřenou tlamou a podporovanej je ještě perfektní choreografií a dokonale vychytanou kamerou. Jenže jakmile se film věnuje něčemu, kde se musí Donnie byť jen pousmát, tak je po prdeli, hodnej taťka učitel na něj prostě nesedí a nikdy nebude a pokud se do toho ještě Wilson Yip snaží vyprávět drama o utlačování číňanů zlejma japonema, tak je konec se všema nadějeme, že to bude jeden z nej akčních filmů posledních let. Mimoto se nejedná ani o moc kvalitní drama, všechno je takový až moc prvoplánový, jednoduchý a nesmyslně poslepovaný, vlastně ani nechápu kde to vzalo takový hodnocení (92%), asi to ještě půjde hodně dolu ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

1935. Foshan – město bojových umění. Mistr Yip Man je ten nejlepší !!!…. Natočit film jako poctu bojovému umění ještě nemusí znamenat zaručený úspěch. Ani pokud se jedná o jeden z nejznámějších stylů WING CHUN. K tomu je potřeba mít zajímavý příběh, který by jej odlišil od všech těch Komnat atd, atd. Tvůrci to dle mého zvládli výtečně. Spravedlivý a čestný Mistr, jehož největší vlastností je hrdost, ukáže okupované Číně, jak nalézt cestu ke svobodě. Omlouvám se, zní to jako pohádka, ale nejsou právě staré kung-fu filmy tak trochu pohádkami? Zde je vše navlečeno do modernějšího kabátu, ke kterému můžete mít pár výhrad, ale dokonalé bojové scény z něj neodpářete! PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ***** NAPĚTÍ **** Co uvidíme (možná) příště? Máme se na co těšit! Donnie Yen zaslechl cosi o stylu zvaném ,,Česká facka“. Do které doby bude příběh zasazen a kdo nalezne cestu ke svobodě zatím nebylo stanoveno. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľné, že aj taký drsný, bojový, ázijský film môže disponovať silným dramatickým potenciálom, a to som vzhľadom na dĺžku a žáner filmu očakávala len akčnú jednohubku na štýl seagalovských rýchlych výplachov. Brutálne a svižné súboje sú kompenzované smutnými dejovými pasážami, ktoré majú pôsobivý náboj. Obzvlášť záverečná bitka neoplýva skratkovitosťou a povrchnosťou, ale dojímavosťou a emocionálnosťou. Donnie Yen v hlavnej úlohe a najmä jeho bojové umenie je vynikajúce. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Choreografie soubojů na úrovní Matrix. Vizuálně taktéž na jedničku a herecky velmi příjemné. Co mne bohužel odrazuje od maximálního hodnocení je (alespoň pro mne) nulové emocionální hnutí mou osobou. Příběh je sice založen na "skutečných událostech" (všimněte si úvozovek), i přesto se scénář nevyvaroval často hloupých dialogů a hlavně scény, jenž by normálního člověka dohnaly k slzám, mne nechaly naprosto chladným. Pokud ale máte chuť na pořádnou kung-fu akci, které k dokonalosti brání pouze příběhová linka, Ip Man je stoprocentní volba. P.S. Zmínka o Bruci Lee na konci potěší. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (23)

  • S výdělkem 2 188 982 amerických dolarů za první víkend v Číně a celkovým příjmem 4 073 201 $ se jedná o 13. nejúspěšnější čínský film (osmý od roku 2008). (dinamit_1)
  • Název bojového stylu Wing Chun v překladu znamená "Věčné jaro". (J*A*M*B*O)
  • Hiroyuki Ikeuchi, ktorý stvárnil postavu generála Miuru, ovláda iný bojový štýl ako jeho postava. Kým generál je expert na karate, Hiroyuki trénoval hlavne džudo, v ktorom má čierny pás. Preto musel pred natáčaním podstúpiť tvrdý tréning, aby jeho bojové scény vyzerali dôveryhodne. (ywo666)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama