Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad královstvím se vznáší zlá kletba vévody Rozmariána (J. Přeučil), která nutí tři královské dcery (V. Freimanová, I. Andrlová a S. Vrbická) trávit proti své vůli noc co noc tancem a hýřením. Jediný, kdo může kletbu zlomit, je chudý pasáček Michal (K. Greif), který se přihlásil na královském zámku do služby jako zahradnický učeň. Marně se všichni z celého království snaží rozluštit tajemství prošlapaných střevíčků, které mají každé ráno princezny v pokojíku u svých postelí. Jen Michal se s tajemstvím pustí do boje… (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Uniká mi, proč je u filmařů tahle pohádka tak oblíbená. Tři princezny (či jiný, třemi dělitelný počet) mají z nějakého důvodu vnucenu nespavost a noční tancovačky. Nikdo netuší, kam se v noci ztrácejí a proč mají ráno protančené střevíčky. Boty, které nevydrží ani jednu noc, jsou především špatnou vizitkou ševce. Houby dovolená, pracovat by měl začít. A minimálně dvěma nesnesitelným princeznám udělat botky španělské. Taky je pěkné, že krom toho, že v téhle verzi ani není vysvětleno, proč ty zatracené princezny tedy v noci tančí, je i v takhle krátké pohádce tolik chyb. Nejen, že každého, kdo kdy měl dlouhé vlasy, praští do očí účes princezny Dany - ve dne v noci stejný, pochybuju, že by to takhle nedotčené zůstalo po byť jen pár hodinách spánku, tak to, že princezny měly být buzené, ale byla to právě hyperaktivní Dana, která sestry vždy bez vnějšího podnětu lámala z postelí, tak to, že poslední noc se princezny uložily oblečené, aby se za chvilku na bál probudily v tom epochálním spodním prádle. Asi by tam celkově všichni udělali lépe, kdyby šli pěstovat salát. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Třetí verze příběhu o spacích princeznách má asi nejvíce logických vad a bez znalosti předchozích pohádek, případně i té od Grimmů, bych věru docela tápala. Jednoznačně nejlepší casting, až na unylého Greifa, který vsázel jenom na ten svůj kukuč raněného emo kolouška. Stejné byly scény nočního reje - opět jsem to musela přeskákat, jak to bylo nepříjemné. Možná to tak odpudivě mělo působit, ale asi ne tak, že by člověk měl chuť to vypnout. No nevím nevím, ani s jednou ze tří verzí nejsem spokojená, copak se to nedá natočit lépe? ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Až mne překvapilo, že scénář psal Miloň Čepelka. Je to bez vtipu, strojené, mladý Greif až moc chlapec k nakousnutí a z princezen si neomylně vybere vybledlou vychrtlou bloncku. Proč holky chodí v noci tančit, co za divného čaroděje je Přeučil, to se zde nedozvíte, přečtěte si pohádku v knížce nebo koukněte na Deváté srdce. Takové ty chyby skriptu, logické nesmysly, to už snad ani nemá smysl řešit, kolik jich bylo. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Docela oblíbený motiv, který putuje pohádkami často. Buď jedna nebo rovnou tři princezny jsou většinou v noci unášeny někam daleko a prince pak šeká noční šichta. Škoda jen, že tajemství zde nebylo vysvětleno až do konce. Na druhé straně se rolí tří princezen ujaly skvělé a hlavně sympatické herečky. A dobré masky na tanečním bále, které působily místy až hororově. Ovšem Karel Greif se svým ospalým projevem zrovna nepůsobil dojmem, že má někoho zachraňovat. A princezny byly po protančené noci až moc bdělé. Takže spaly vlastně kdy, když ve dne buze...aly poddané? ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jan Přeučil byl dokonalý. Od něho se ani nedá očekávat nic jiného. Podzemní říše, kam princezny chodily po nocích prošlapávat střevíčky, byla strašidelná. Budí ve mě hrůzu ještě teď a to už dávno nejsem malé dítě. Všechno to dolaďovala ta děsivá hudba a masky tanečníhů. Pohádka má tak krátkou stopáž, že ani nudit nemůže. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama