Reklama

Reklama

VOD (1)

Severský venkov první poloviny 20. století. Němý chlapec žije s matkou na farmě hluboko v lesích, jeho otec sedí ve vězení. Zničehonic se u domu objeví krvácející tajemný cizinec, který údajně zná chlapcova otce. Cizinec zůstává na farmě, uzdraví se, ale hned tak neodchází. Jaké je jeho tajemství? (oficiální text distributora)

Recenze (13)

Weirdman 

všechny recenze uživatele

ARTFILM 2009... Obrovské audio-vizuálne obžerstvo s obmedzenými prostriedkami a na obmedzenom priestore - áno... Obsahová symbolistická bublina letiaca slimačou rýchlosťou od nikadial nikam - dvakrát áno - alebo som nevnímavý ignorant? - odpoveď je rovnaká akú mal Vitalyi Bobrov (predstaviteľ chlapca) na väčšinu otázok, ktoré mu boli kladené po predstavení: "I really don't know"... (▼) ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Do poeticky se vyvíjejícího příběhu se vkrádá docela záhy skličující podtón, který postupně přerůstá v značně depresivní atmosféru, před níž není úniku. K tomu všemu přispívá velkou měrou nejen vynikající kamera, ale i všemožné ruchy, zvuky a hudba. Rozhodně jde o velmi nevšední filmový zážitek, který na mě silně zapůsobil, i když si vůbec nejsem jistá, zda bych si ho chtěla ještě někdy zopakovat. Za zmínku určitě stojí také herecké obsazení, jemuž vévodí skvělý Vitalij Bobrov v roli němého chlapce, ovšem nezaostává ani Pavel Liška jako záhadný návštěvník farmy. (85%) ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Zatraceně zvláštní snímek, o kterém prostě nevím co si mám myslet, jak si ho vysvětlit. A k tomu mi nepomohlo ani osobní uvedení filmu jeho hlavním představitelem. Téměř beze slov, plni zvláštních a velmi "živých" obrazů jsme sice k nějakému výsledku došli, ale ten je v mém případě zatím stále ještě tímto způsobem neinterpretovatelný, avšak něčím přitahující a doufám, že se mi ještě naskytne možnost proniknout mu hlouběji pod kůži (FNR Písek 2009) ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že všechny postavy ve filmu ví přesně, o co běží. Pochybuji, že to ví i diváci. Nejlépe bude asi brát tento příběh jako holou realitu - vždyť se stalo mnoho podivuhodnějších věcí, zapomenout na možné významy a symboly a spoluprožít příběh malého Poika (skvělý Vitalij Bobrov), vynořivšího se ze samoty a  bezčasí. Filmová báseň v obrazech. ()

decay 

všechny recenze uživatele

Nevadia mi filmy, ktorých dej sa rozpráva pomaly, ale nesmú im chýbať určité prvky, ktoré ich urobia zrozumitelnejšími, a ktoré musia byť zároveň podané divákovi v pravý čas. A to je to, čo tomuto filmu chýba najviac. Síce Vám necháva priestor pre vlastnú interpretáciu, ale v skutočnosti sa nie je čoho chytiť. Je to dané príbehom, ktorý je síce jednoduchý, ale pri množstve nedopovedaných skutočností sa interpretácia ocitá len v spleti domienok, a tým robí film neprehľadným. Na základe tohto aj symbolika vyznieva naprázdno. Film sprevádzajú zvuky, ktoré mi pripadali príliš hlučné, akoby afektované a vyznievali dosť prvoplánovo. Kamera je dobrá, herecký výkon hlavného hrdinu s absenciou akéhokoľvek rozprávania výborný. Horšie je to s Pavlom Liškom, ktorý sa mi na to proste nehodil. Napriek všetkým výtkam odporúčam zhliadnúť. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se poprvé promluví až v 18. minutě. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně ve Finsku, ale také v Estonsku a Německu. (Terva)

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Reklama

Reklama