Reklama

Reklama

Poltergeist

  • USA Poltergeist (více)
Trailer 2

Legenda hororového žánru Sam Raimi přichází s úplně novým zpracováním klasického příběhu o rodině, jejíž poklidný život se obrátí naruby, když se v jejich domě začnou dít podivné věci. Útoky děsivých bytostí se stále stupňují a rodina musí čelit nejhorší noční můře ve chvíli, kdy zmizí jejich nejmladší dcera. (Forum Film CZ)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (367)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Totální průser, chvílema sem netušil jestli sleduju horor, nebo dost nepovedenou komedii.Na Poltergeist jsem se hodně těšil a to hlavně díky trailerům, ano ano, opět jsem skočil na špek těm sestříhaným dvěma minutám toho nejlepšího.Nejdřív bych začal u scénáře, který udělal z rodiny nesnesitelné kretény, fotr je nula bez práce, hlupák a typický americký křupan, matka taková ta domácí puťka a pak tři totálně nevýrazný haranti, já mít takovou femily, dobrovolně čapnu tu bandu špatně digitálně vytvořených bubáků a vodejdu s nima do prdele.Takže hned ze začátku bohužel nemáte absolutně žádné sympatie k rodině.Strašit sice začne poměrně brzy a pár scén bylo na infarkt, jenže to spočítáte na prstech ruky a trvá to asi patnáct minut.Když totiž skříň sežere nejmladší maso v rodině, tak všichni s totálně nepřesvědčivým výrazem pokrčí rameny a na scénu přijde partička absolutně nesympatických lovců duchů a atmosféra jde totálně do prdele a když do toho všeho bordelu přijede trapák Jared Harris, je film už doslova ponořený ve sračkách.K tomu všemu si přičtěte totálně zabité herecké výkony, příšerný triky a iritující pokusy o tumor, teda o humor.Jestli tohle viděl James Wan, tak se zvedl, zakroutil hlavou a s ironickým úsměvem procedil ''kreténi''.Poltergeist je totálně nezvládnutý film a snad nejhorší remake.Mrtě jsem se těšil a jsem neskutečně zklamaný.Za pár opravdu výborných scén přeci jen ten film nepošlu úplně do prdele, ale rozhodě tam patří Gil Kenan, potkat ho....tak se mu vytlemim do xichtu.Už se nemůžu dočkat, až si zpravím chuť třetím Insidious.40%. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nechcu tady dělat ramena, jak mi z původního Poltergájsta půlky strachem cvakaly desítku drát, ani náhodou, ale tam jsem jakous hravost a úsměvnost mohl připsat době vzniku. Remake bohužel na hororovosti nepřidal ani ň, takže pokud bych k paralele použil například remake Evil Dead, měl by ve smysluplnostním smyslu slova kurevsky navrch. Nedá se svítit, tento remake se zařadí k těm pomíň povedeným a především totálně zbytečným. Kdo se chce žertovně pobavit, pusťte si origoš, kdo se chce bát paralelního haunted house světa, pusťte si Insidious, kdo chcete mět na hoďku a půl pokoj od 10tiletých parchantů, pusťte jim toto. Slabota. 40% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rodina Bowneových sa nasťahuje do nového domu, dúfajúc v nový začiatok. Všetko prebieha podľa plánu až do momentu kedy začínajú byť svedkami mnoha podivných udalostí. Situácia sa ešte viac zhorší, keď zmizne najmladší potomok z troch detí, malá Madison. Porovnať s originálom nedokážem, lebo som ho pred pár mesiacmi nedokázal dopozerať. Asi pri piatich pokusoch som sedem krát zaspal, a tak v obave, že by som mohol milujúcich fanúšikov tohto "kultového" veľdiela svojim názorom v komentári pobúriť, som ho rovnako zavrhol, ako počas detských liet v škôlke, mliekovú polievku (tá mi inak dodnes naháňa strach!). V prvom rade si treba uvedomiť, že novodobý "Poltergeist" je určený predovšetkým najmenším divákom. Klasického dospeláka vyrastajúceho na Hopkirkovi možno miestami trošku zamrazí, no hororového fanúšika, ktorý týždenne vzhliadne desiatku podobných výtvorov, len z ťažka niečím prekvapí, tobôž vystraší. Natočené je to ale na rozprávku pekne, dokonca zaujalo aj pár originálnych nápadov či atmosférických pasáží. Ja som vzhľadom k tunajšej kritike očakával väčšie sklamanie, a tak len sucho skonštatujem, že keby možno nebolo tých digitálnych efektov, dal by som sa ukecať aj na tri hviezdy. Tak teda dobrú noc, nech Vás blžky štípu celú noc - 50%. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Klasické příběhové schéma + klasické infantilní chování postav = klasický hororový nedodělek. The Poltergeist všechny své trumfy vytáhne již na samém začátku, tudíž až do samotného konce vaří jen z vody. A výslednému dojmu nepřidává ani přestřelené a předigitalizované finále, které by se hodilo spíše do nějaké fantasy pohádky. Upřímně se divím, že zrovna Sam Rockwell se upsal takovéto slátanině. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak sbohem a díky !! Doufám, že už se neuvidíme.." - "Nevím, proč všichni tohle říkají.." ;) Rodiče většinou těší, když je jejich dítě v televizi.. Tohle ovšem rozhodně není ten případ..;) Nicméně zmizení malé Maddy fantastické Kennedi Clements zamrzí víc než slabší castingový výběr pro role moderních vymítačů, protože ta si většinu scén ukradla pro sebe.. Poměrně dost nadějný britský režisér Gil Kenan pod Raimiho ochrannými křídly (s)plašil nad očekávání doslova duchaplný remake, který s velkou pokorou rozšiřuje původní skvostný snímek o ne úplně originální, respektive nové, myšlenky, s nimiž si nedávno, byť podstatně zdařileji, pohrál žánrový král James Wan ve svých Insidious.. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama