Reklama

Reklama

Poltergeist

  • USA Poltergeist (více)
Trailer 1

Legenda hororového žánru Sam Raimi přichází s úplně novým zpracováním klasického příběhu o rodině, jejíž poklidný život se obrátí naruby, když se v jejich domě začnou dít podivné věci. Útoky děsivých bytostí se stále stupňují a rodina musí čelit nejhorší noční můře ve chvíli, kdy zmizí jejich nejmladší dcera. (Forum Film CZ)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (367)

misterz 

všechny recenze uživatele

Filmy o poltergeistoch, vrátane tých starších slávnejších verzií, ma nikdy nebrali. No ale toto bolo čo? Nečakal som až takýto blábol. Na môj vkus mi to prišlo až moc šibnuté a miestami som nevedel, či sa smiať, či plakať. Jediné pozitívum bol Sam Rockwell, no ale ľutujem ho teda. Asi každý herec musí aspoň raz stúpiť do h....a. V tomto prípade sa to však dalo čakať. Na hranici odpadu. 20/100 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úplné prekvapenie. Originál, je v mojej hlave zakorenený ako nedostižný unikát na poli ,,rodinného,, hororu a preto som bol pred predstavením skeptický. Nemusel som. Body stráca jedine kvôli nadmernej priamočiarosti scenára, ktorý ,,to proste len dáva,, a kvôli niektorým doslovným výkladom scén, pričom im uberá na tajuplnosti. A vlastne aj zasadením do dnešnej doby. Tá plazma predsa len nemá taký hrôzostrašný účinok, ako stará kockatá berta spred 30tich rokov. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jako bych tohle už někde viděla... Tenhle dům posedl duch, zavolejte vymítače/vědmu/whoever, aby se s duchem vypořádal dřív, než duch vyvraždí celou rodinu. Ano, myšlenka je u podobných filmů vždycky stejná, takže to nekritizuju. Vadí mi ta předvídatelnost, málo lekaček, digi bubák, klauni (protože byla veliká škoda, že ten klauní potenciál zůstal nevyužit) a návnada v podobě malé sympatické holčičky. Poltergeist není špatný snímek, ale je tak nějak sterilní, bez větší invence či nápadu. PS: Původního Poltergeista jsem neviděla. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nechcu tady dělat ramena, jak mi z původního Poltergájsta půlky strachem cvakaly desítku drát, ani náhodou, ale tam jsem jakous hravost a úsměvnost mohl připsat době vzniku. Remake bohužel na hororovosti nepřidal ani ň, takže pokud bych k paralele použil například remake Evil Dead, měl by ve smysluplnostním smyslu slova kurevsky navrch. Nedá se svítit, tento remake se zařadí k těm pomíň povedeným a především totálně zbytečným. Kdo se chce žertovně pobavit, pusťte si origoš, kdo se chce bát paralelního haunted house světa, pusťte si Insidious, kdo chcete mět na hoďku a půl pokoj od 10tiletých parchantů, pusťte jim toto. Slabota. 40% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Barevně světélkující sranda pro děti od 8 do 12 let. Ty starší už rozhodně nevyděsí. Typicky naleštěná duchařina, která vám opět dokáže, že pokud americká rodinka dokáže držet za jeden provaz (doslova), tak je na ně krátká i banda agresivních poltergeistů. Remake kultovní verze z roku 1982 jede přesně po vyjeté stopě moderních hororů; takže totálně vohulený lekací scény, digitální bubáci (i když přiznávám, jejich svět byl docela fajně zpracován, i když kompletně CGI) a levné strašení v podobě zvířat, tentokrát veverky. Nevyjímaje to, že tu nechcípne jediná postava. Poltergeist je však nejsilnější ve fázích, kdy jdou triky stranou a děsí praktičtěji. Taková jednoduchá scéna s vrtačkou se tak řadí asi k tomu nejlepšímu, co zde najdeme. Bohužel, i vzhledem ke krátké stopáži, je to celkem málo. (40%) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Film obsahuje medzititulkovú scénu. (EvilMatus)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 60. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama