Reklama

Reklama

Poltergeist

  • USA Poltergeist (více)
Trailer 1

Legenda hororového žánru Sam Raimi přichází s úplně novým zpracováním klasického příběhu o rodině, jejíž poklidný život se obrátí naruby, když se v jejich domě začnou dít podivné věci. Útoky děsivých bytostí se stále stupňují a rodina musí čelit nejhorší noční můře ve chvíli, kdy zmizí jejich nejmladší dcera. (Forum Film CZ)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (367)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $47,029,025Tržby Celosvetovo $86,429,025Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ nakoniec ani len ošumelá rutina ale len gulášový zlepenec bez poriadnej atmosféry, k tomu zlý výber hercov, hlavne keď Sam Rockwell hrá tatka, úlohu do ktorej sa absolútne nehodí z jeho jašatým pohľadom, miestami až zbytočne komické, dokonca aj pri takzvaných strašidelných scénach ako keď konár stromu ťahá chlapca von, ďalší zbytočný remake /35%/ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úplné prekvapenie. Originál, je v mojej hlave zakorenený ako nedostižný unikát na poli ,,rodinného,, hororu a preto som bol pred predstavením skeptický. Nemusel som. Body stráca jedine kvôli nadmernej priamočiarosti scenára, ktorý ,,to proste len dáva,, a kvôli niektorým doslovným výkladom scén, pričom im uberá na tajuplnosti. A vlastne aj zasadením do dnešnej doby. Tá plazma predsa len nemá taký hrôzostrašný účinok, ako stará kockatá berta spred 30tich rokov. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Námet pôvodného strašidelného fantasy v štruktúrach súčasných haunted house hororov. Bohužial lenivým, nenápaditým spôsobom, kde sa viac tlačí na hlasitosť zvuku, než inováciu dejových klišé. Produkčne na úrovni, ale postava exorcistu si žiadala väčšiu (a drahšiu) hereckú osobnosť než je Jared Harris. Cestu na "druhú stranu" za niekoho záchranou už stihol lepšie pojať Insidious, aniž by k tomu potreboval hordu digitálnych efektov. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nepovedený remake už tak nepovedené klasiky (Jak se říká jaký otec takový syn, tak zde to platí neskonale). Obrovská škoda, že film s tak lákavým a atraktivním trailerem dopadl tak mdle. Na remake jsem se těšil, poněvadž originál se mi nelíbil už jako malému chlapci. Tuším ve 12 letech, kde jsem měl na kontě pouze 30 hororů, tak Poltergeist patřil mezi to nejhorší, remake však nedopadl o moc lépe. Všichni co si stěžovali na Insidious 3, že obsahuje spousta lekaček,tak já si stěžuji zde,pač Poltergeist obsahuje pouze jednu a o atmosféře nemůže být žádná řeč. Je to podivně barevné a digitální a o zábavě se také nedá příliš mluvit Potěšila scéna s klaunem a s vrtačkou, zbytek stál za vylíž prdel. 40% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Klasické příběhové schéma + klasické infantilní chování postav = klasický hororový nedodělek. The Poltergeist všechny své trumfy vytáhne již na samém začátku, tudíž až do samotného konce vaří jen z vody. A výslednému dojmu nepřidává ani přestřelené a předigitalizované finále, které by se hodilo spíše do nějaké fantasy pohádky. Upřímně se divím, že zrovna Sam Rockwell se upsal takovéto slátanině. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se ve filmových studiích Pinewood v Torontu a Hamiltonu v Kanadě. (Cheeker)
  • Samolepka na autě Bowenových v poslední scéně nese nápis "Hooper High School" (Hooperova střední škola). Jedná se o odkaz na režiséra původního Poltergeista (1982), Tobeho Hoopera. (hansel97)
  • Téměř polovina kostýmů a rekvizit použitých ve filmu byla prodána fanouškovi v Anglii ještě před uvedením filmu do kin. (LUKICKK)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama