Reklama

Reklama

Poltergeist

  • USA Poltergeist (více)
Trailer 1

Legenda hororového žánru Sam Raimi přichází s úplně novým zpracováním klasického příběhu o rodině, jejíž poklidný život se obrátí naruby, když se v jejich domě začnou dít podivné věci. Útoky děsivých bytostí se stále stupňují a rodina musí čelit nejhorší noční můře ve chvíli, kdy zmizí jejich nejmladší dcera. (Forum Film CZ)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (367)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Už originální snímek z roku 1982 moc nepřesvědčil, ale Poltergeist z roku 2015 je katastrofa od samého začátku. Atmosféra naprosto nulová, předvídatelné lekačky a vše působí hrozně barevně a diváka to musí otravovat. Kvalitní duchařský horor tvoří atmosféra, napětí a nějaká ta pořádná lekačka, ale tady vše je na úplně té nejnižší úrovni. Najdu možná jednu max dvě scény, které nebyly nejhorší a kvůli tomu nakonec odpad nedám. Tohle se Gil Kenananovi nepovedlo a pokud plánují pokračování, obloukem se mu vyhnu .. 2/10 = 20% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

U Kenana je víc než u kohokoliv jiného vidět, že měl před Poltergeistem na kontě pouze dětské filmy a tak ani není divu, že stvořil disneyovský horor pro celou rodinu. Bez napětí, lekaček, atmosféry, krve a s těmi nejklišovitějšími strašidly, která patří spíš do céčkových hororů. Navrch byl přítomen mě extra nesympatický a protivný chlapeček a dobrou vizitkou pro horor není ani fakt, že jsem se prakticky celou stopáž vesele uculoval. Ale přesto jsem se bavil, což má na svědomí nejspíš naivita, se kterou byl film točen a ukázková klišovitost, která je, chtě nechtě, svým způsobem poutavá. Tak trochu guilty pleasure. 50% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Shlédnuto v kině. Tak co tu máme za horor tentokrát ? Rozhodně je to ten klasický typ novodobých horůrků, jejichž děj se odehrává skoro furt v domě. Dalo by se to přirovnat k Insidiousům, V zajetí démonů, Annabelle atd. Tyhle typy já prostě zbožnuju. Základním aspektem těchto filmů jsou lekačky. I zde byly, když jich nebylo až tak moc a některé byly předvídatelné. No, už je to moc ohrané. Uvědomuji si, že už toho bylo natočeno dost, než aby mě to nějak uchvátilo či překavpilo. No, ale já se prostě bavil, takže s odřenýma ušima jsem nakonec tu nejslabší možnou, 4 hvězdu dal. Záporem byl trochu konec. Tam už se žánr trochu změnil, když to přeženu na fantasy či snad pohádku. Odeklínač zlých démonů – ten mi strašně vadil, prostě to byl blbec.  Ale přesto, technická stránka filmu byla výborná. Dobré efekty, celkem obstojní herci. Žádnou výraznou chybu to nemělo. Hudba byla celkem dobrá. Takže až na finále jsem spokojen. Nadprůměrná zábavička to je. Těším se na další podobný film, a sice: Insidious 3: Počátek. To bude snad ještě lepší. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Horrory ja rád. Avšak duchárske nie sú zrovna môj najobľúbenejší subžáner. Najviac ma iritujú tie azijské s malými, ukrivdenými, mŕtvymi dievčatkami. To je fakt otrava. Alebo aj americká séria "Paranormal Activity" je tiež poriadna nuda. Za najlepšiu duchárčinu považujem trilógiu z osemdesiatych rokov minulého storočia "Poltergeist". Najmä na prvé dva diely nedám dopustiť. Asi preto som sa pomerne dlho zdráhal si pozrieť remake tohto filmu, ktorý natočili v roku 2015. Ale čuduj sa mi svete nie je to vôbec špatné. Je to celkom podarená, zmodernizovaná verzia pôvodného príbehu. *** ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tupý a povrchní rymejk původní Spílbergoviny, která byla už sama o sobě trapnou a kýčovitou sračkou, děsivou akorát tak pro fanoušky Tynkiwinkiho nebo úchylné hospodyňky, co chytají nejtěžší autistické záchvaty ze zapatlané obrazovky a bordelu ve skříni, a jíž by v anotaci daleko lépe vystihovala „Rodinná kokotina“ než „Horor“. Na druhé straně je zase málo filmů, kdy od první minuty zarytě fandíte zlu. Ti fakani byli tak hnusní a iritující, že jsem přál, aby je to lidožravé elcedéčko, strašlivá bubuvrba a děsuplný šatník nějakým brutálním způsobem pozřeli už tak v desáté minutě a jako zákusek si hned poté daly slizkého tátu se slizkou mámou. A kdyby se některému z těch paznehtů náhodou podařilo dostat ven, okamžitě bych ho nakopal se švédskou utěrkou zpět do útrob toho velkoplošného Samsungu, bubáci nebubáci, aby si, kurva, ty ťápoty zevnitř po sobě hezky vyčistil. Bohužel se tak nestalo a močopudné rodinné hodnoty a lepkavé displeje opět zvítězily nad tentokrát sympatickým a progresivním záhrobím. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama