Reklama

Reklama

Táta šampión

  • USA World's Greatest Dad (více)
Trailer

Učitel poezie a otec samoživitel zjišťuje, že věc, po které v životě nejvíce prahne, nakonec nemusí být to, co ho učiní skutečně šťastným. V této černé komedii zazářil v hlavní roli skvělý Robin Williams.  Robin Williams coby Lance Clayton, vždy snil o tom, že se stane slavným a bohatým spisovatelem. Jenže namísto toho pracuje jako učitel poezie na střední škole a jeho jediný syn Kyle (Daryl Sabara) je nesnesitelný puberťák. Lance chodí s rozkošnou učitelkou umění Claire (Alexie Gilmore), jenže ta nechce o vážném vztahu ani slyšet, natož snad veřejně přiznat, že se s Lancem schází. Jednoho dne se Lancemu přihodí podivná nehoda, která se na jednu stranu pro něj jeví jako velká tragédie, ale na stranu druhou jako životní příležitost. Náhle má na dosah všechnu slávu a bohatství, o které vždy snil... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Film z produkce Richarda Kellyho je skvělou velmi černou komedií o stárnoucím neúspěšném učiteli(Robin Williams), který sám vychovává neuvěřitelného spratka(kluk ze Spy Kids), který je opravdu na zabití. A on opravdu umře - navíc takovou Palahniukovksou smrtí (zřejmá inspirace první povídkou z jeho knihy Strašidla http://cs.wikipedia.org/wiki/Stra%C5%A1idla je zřejmá). V druhé polovině se děj ubírá zajímavým směrem se spoustou cynického humoru. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Robin Williams je fajn herec. Mám ho rád. Ale musím říct, že v divnějším filmu jsem ho ještě neviděl. Každopádně v životě se děje hodně věcí a některé jsou i tak trošku neortodoxní. A i ty by se ve filmu mohli ukázat, protože jinak je to nicméně stále dokola. Díky tomu je pak film velice originální a člověk vlastně neví, co se v příštích pěti minutách stane, protože stát se může vážně cokoliv a závěrečná scéna mě třeba zcela šokovala :-) ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tak moc divný film, že tak nějak nevím, co si o tom myslet. Na jednu stranu děsná komedie, na tu druhou místy docela smutná satira. World's Greatest Dad obsahuje totiž tak neobvyklý styl černého humoru, že jsem si nebyl jistý, zda se smát či nikoli. Moment, kdy byl Robin Williams pozván do pořadu, kde byl vyvzpovídáván typickou americkou soucítící uvádějící a do toho chytal záchvaty smíchu mě utvrdil v tom, že je to opravdu komedie. A místy zatraceně vtipná, byť divná natolik, že mi brání v udělení vyššího hodnocení. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pokud mám nějaké drobné filmové přání, tak je to návrat Robina Williamse k charakterním seriózním rolím. Třeba na doby profesora Seana Maguira moc rád a často vzpomínám. Mantinely továrny na sny jsou v tomto případě jednoznačně cítit, tentokrát ale přeci jen vnímáme snahu se trochu svézt na nezávislé vlně. Navíc se slušně satirickým nádechem. Poměrně úspěšně se totiž tvůrci strefují do citlivých amerických míst, hlavně do jejich typické přetvářky, konzumu nebo urputné honby za slávou a úspěchem. Středoškolský učitel prochází krizí středního věku, na krku má dospívajícího syna a letitý sen stát se úspěšným spisovatelem. Komediálně laděný vztah otec a jeho opovrhující syn ale brzy přeruší nečekaná tragédie. Výsledek zůstal někdy na půli cesty. Tak trochu se chce zalíbit všem, přesto potenciál poměrně naplnil - a samotný Williams? Nezklamal a vlastně ten jeho návrat se mým představám docela přiblížil!! PS: Alexie Gilmore si budu příště víc všímat.. ()

Mona07 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny byly výborný, ale od 60 minuty film ztrácí své tempo a ve své přehnanosti vše kazí. Jako bych se dívala na dva různý filmy, přičemž prvnímu bych dala hvězdičky 4 a druhému 2, nicméně film je protkaný spoustou dobrých hlášek, u kterých se člověk fakt pobaví. V souvislosti s dramatickou stránkou filmu mi vychází dobrý tragikomický koktejl, škoda jen té poslední třetiny... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Keď Dr. Pentola rozdáva kópie Kyleovej knihy "You Don't Know Me", môžeme z nej vidieť dve strany, ktoré sú v skutočnosti z knihy Franza Kafku "Premena". (Niles)
  • Svou premiéru si film odbyl na známém festivalu Sundance. (HellFire)
  • Režisér Bobcat Goldthwait a Geoffrey Pierson, ktorý hral riaditeľa, sa spolu predstavili už v seriáli Unhappily Ever After (1995). (Niles)

Reklama

Reklama