Reklama

Reklama

Americký prezident a britský premiér by šli do války, ovšem ne každý souhlasí, že válka je dobrá věc. Například americký generál Miller (James Gandolfini) a britský ministr pro mezinárodní rozvoj Foster (Tom Hollander) jsou zastánci míru. Když ovšem Simon Foster jaksi nechtěně podpoří vojenskou akci v televizi, získá najednou ve Washingtonu spoustu přátel. Pokud se mu podaří spojit se ve Washingtonu s těmi správnými lidmi a pokud se jeho pobočník (Chris Addison) vyspí s tou správnou stážistkou, možná se jim podaří i zastavit válku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (126)

woody 

všechny recenze uživatele

Nejzběsilejší komedie od dob Wilderovy Raz, dva, tři s jazýčkem (spíše žiletkou) tak satiricky nabroušeným, že oproti ní jsou Yes, Prime/minister a Vrtěti psem břitké asi jako Poláčkových Bylo nás pět... Scénář je mistrovsky vybroušený kousek od něhož by mohli všichni odkoukávat timing dialogů, jakož i vykreslení postav na ploše pár minut, přičemž žádná ovšem nespadne do kategorie jednoduchých karikatur. Prim hraje obzvláště Peter Capaldi jakožto poradce britského premiéra, který si svou malost kompenzuje maximalistickou misantropií a používáním nejsprostších anglických slovíček jako spojek ve větách... ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Iannucci tentokrát vsadil přímo na konfrontaci kanceláří vlád UK a USA. A že je se na co dívat. Asi většině diváků dojde, že v centru dění je hlasování OSN o invazi do Iráku. Malcolm Tucker (nebo A. Campbell - PR manažer Tony BLiara chcete-li) musí předvést další ze svých mistrovských kousků, aby se nakonec na Blízký východ Anglo-Amerika prokopala. Iannucci opět ukazuje, jak ohebná je angličtina a chrlí jednu slovní hříčku (puns) za druhou. ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Rozloučení s Malcolmem Tuckerem podruhé, tentokrát formou nepřímého prequelu z dob, kdy byl na vrcholu. Jedna téměř epizodně rozdělená zápletka mezinárodní politiky bez problémů překonává vše, s čím přišel samotný seriál. Jen se u toho nesmí ani na minutu zaspat, děj je totiž do těch necelých dvou hodin nacpaný tak vrchovatě, že div nepřetéká. Obsazení starých známých herců do nových rolí na jasnosti nepřidává, ale naštěstí jsou jejich postavy povahou těm původním podobné, takže vlastně baví stejně, ne-li víc, třeba takový Ollie totiž vedle nemožného Simona Fostera září ještě víc, než při svém triumfu v závěru seriálu. Pomyslným esem v rukávu je ale nakonec generál Miller v provedení Jamese Gandolfiniho, který přes svou váhu i nečekaně pevný charakter s lehkostí válcuje vše, co mu do cesty přijde. Spolu s Malcolmem jsou to postavy, které díky svým hercům vynikají nad veškerou konkurenci. Jejich precizní slovní přestřelky už jsou díky The Thick of It samozřejmostí, avšak chemie mezi postavami tady funguje ještě lépe než kdy dřív. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Úderná a naprosto perfektně obsazená politická satira, u které mi formálně přišlo, že takhle nějak by to asi vypadalo, kdyby se Paul Greengrass rozhodl natočit komedii. Dokumentární styl umocňuje pocit, že to v podstatě není ani moc výmysl filmařů. Jednoznačná kultovka, u které by mi vůbec nevadilo, kdybych se dostal k původní čtyř a půl hodinové verzi. Povinnost pro vyznavače suchého britské humoru a politických kruhů. P.S. Neurotická postava Malcolm Tucker má jasný kultovní status a už kvůli ní si hodlám nakoukat původní seriál. P.P.S. Je neuvěřitelné, s jakou elegancí dokáží Britové fuckovat v naprosto každé větě, aniž by to působilo vulgárně. Je to jen zatraceně vtipné. „This is a government department, not some fucking Jane fucking Austen novel!“ ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Zriedka si film zopakujem okamžite po jeho vzhliadnutí, no In the Loop je však výnimkou a pre priaznivcov konverzačiek znamená malé Vianoce. Takto akosi má vyzerať pastva pre uši, v ktorej jednoznačne kraľuje Majster Peter Capaldi aka „pudlomrd z Londýna“. Dobrej politickej satiry nie je nikdy dosť a krumplovým hlavám z UK sa tú znôšku zúfalcov podarilo vykresliť naozaj znamenite. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Prvý zostrih filmu mal 4.5 hodiny. (Astonko)
  • V rámci prípravy pre svoju rolu mal Peter Capaldi prístup do Pentagonu, kde viedol rozhovory s viacerými generálmi. (Astonko)
  • Slovo "fuck" zaznie vo filme 135 krát, z toho 86 krát z úst Malcolma (Peter Capaldi). (Astonko)

Související novinky

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

09.09.2018

Přesně osm studií vyjádřilo zájem o komediální námět tvůrce seriálu Viceprezident(ka) a filmů Ztratili jsme Stalina nebo Politické kruhy Armanda Iannucciho. Ten přitom svůj nápad sdělil světu… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama