Reklama

Reklama

Americký prezident a britský premiér by šli do války, ovšem ne každý souhlasí, že válka je dobrá věc. Například americký generál Miller (James Gandolfini) a britský ministr pro mezinárodní rozvoj Foster (Tom Hollander) jsou zastánci míru. Když ovšem Simon Foster jaksi nechtěně podpoří vojenskou akci v televizi, získá najednou ve Washingtonu spoustu přátel. Pokud se mu podaří spojit se ve Washingtonu s těmi správnými lidmi a pokud se jeho pobočník (Chris Addison) vyspí s tou správnou stážistkou, možná se jim podaří i zastavit válku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (126)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vidieť utekajúceho Petra Capaldiho a.k.a New Doctor Who politickými sieňami s hŕbou papierov vo svojom náručí a so silným škótskym prízvukom kričiac CUNT na všetky strany je vec, ktorá ma nikdy neprestane baviť. Politicky vulgárny a pritom možno práve preto skutočný náhľad do politických kruhov sa sprievodu digitálnej kamery, krásnej Chlumsky, pohodového Hollandera a ďalších pekne zohratých postavičiek. 80% vtipov patrí do zlatej slávy a sú výborne načasované a prezentované. Taký mix House of Cards, Newsroom a v Bruggách. Svieže, zaujímavé a precízne. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Film jsem chtěla vidět hlavně díky jeho nominacím za scénář, a to mimo jiné i na Oscara. Téma taky neznělo špatně, naopak znělo zajímavě. Ve výsledku musím říct, že mi to trochu připomínalo Vrtěti psem, ale určitě to má blíže k typickým britským produktům jako Jistě, pane ministře apod. Je to postaveno na konverzaci, což se u všech nemusí shledat s úspěchem, navíc britský humor, který je suchý a černý, u něhož mnohdy přemýšlíte: to je fakt vtipné?, nemusí sednout všem. Mně zaujaly ty mnohaličné konspirace ve vládě a zajímalo by mě, jak moc je to přitažené za vlasy. Myslím, že ani moc ne. Ruční kamera je zajímavým zpestřením a ač na ni začínám být alergická, tady mi nevadila. Vlastně můžu říct, že tahle politická satira se mi líbila. A zaujala mě Mimi Kennedy. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

„Jestli se to stalo nebo ne, není důležité. Je to pravda!“ Přirozené popírání nepopiratelného dělá mému vrozenému cynismu velkou radost a stejně tak svižné přetavení protiválečných argumentů v neotřesitelné důvody k vyhlášení války. Tedy baví mne to ve filmu, ale ve skutečnosti se mi z těchto standardních postupů zvedá kufr. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film, který se napoprvé nedá prakticky pobrat. Směsice milimetrově přesných postav rozehrává nelítostnou politickou partii, ve které jde o všechno. Divák se skvěle baví, kdykoliv se na scénu přivalí James Gandolfini a mírně se v sedačce ošívá nad kadencí sprosťáren od Petera Capaldiho. Kdo má rád inteligentní britskou satiru nemůže s In the Loop šlápnout vedle. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Autenticky sa tváriaca dokumentárna paródia na vzťahy v najvyšších politických kruhoch. In the Loop je korenistá satira, ako u Britov býva dobrým zvykom, ktorá má šťavnaté postavy a hlášky s nábehom na kultovosť. Malcom Tucker v podaní Petra Capaldiho je ako odistená bomba a pri niektorých jeho "výbuchoch" mi od rehotu takmer tiekli slzy. Bohužiaľ, film ako celok a jeho príbeh, ak ho tak vôbec môžem nazvať, je totálne neprehľadný. Ako človek so základným prehľadom o politike som sa v tom úplne strácal a ani v závere mi celkom nedošlo, ktorá bije. Škoda. (6/10) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Prvý zostrih filmu mal 4.5 hodiny. (Astonko)
  • Slovo "fuck" zaznie vo filme 135 krát, z toho 86 krát z úst Malcolma (Peter Capaldi). (Astonko)
  • V rámci prípravy pre svoju rolu mal Peter Capaldi prístup do Pentagonu, kde viedol rozhovory s viacerými generálmi. (Astonko)

Související novinky

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

09.09.2018

Přesně osm studií vyjádřilo zájem o komediální námět tvůrce seriálu Viceprezident(ka) a filmů Ztratili jsme Stalina nebo Politické kruhy Armanda Iannucciho. Ten přitom svůj nápad sdělil světu… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama