Reklama

Reklama

VOD (1)

V rádiu hraje Jefferson Airplane, píše se rok 1967 a Larry Gopnik (Michael Stuhlbarg), profesor fyziky na klidné univerzitě na Středozápadu se právě dozvěděl, že ho jeho žena Judith (Sari Lennick) opouští. Zamilovala se do jednoho z jeho okázalejších známých, Sye Ablemana (Fred Melamed), který na ni působí rozhodněji než nesmělý Larry. V bytě s nimi bydlí jeho věčně nezaměstnaný bratr Arthur (Richard Kind), Larryho syn Danny (Aaron Wolff) je neustále v potížích a dcera Sarah (Jessica McManus) krade Larrymu peníze z peněženky a spoří na plastickou operaci. Anonym se ho snaží připravit o místo, jeden ze studentů ho uplácí a současně vydírá a sousedka odvedle ho mučí tím, že se opaluje nahá. Zoufalý Larry se vydá s prosbou o pomoc za třemi různými rabíny, aby mu pomohli vypořádat se s jeho problémy a stát se lepším člověkem. Seriózním mužem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (429)

Chermy 

všechny recenze uživatele

Slabší povahy může podobný film pěkně zdeptat. Ale to už by měl zkušenější divák od Coenů očekávat. Opět více drama, než komedie, dodotlačované ad absurdum(což právě dělá z dramatických scén komické), přitom nevybočující z hranice možného. Více než kdy jindy se ale tentokrát Coeni přibližují skutečnému životu. Já ten jejich styl tolik nemusím. Pousměju se občas, ale to je tak vše. Jejich filmy mi žádný zážitek nepřináší. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Postmoderní zvěstování konce malých i velkých dějin a nemožnosti dosáhnout odpovědi kvůli proměnným a nahodilostem ve variaci biblického příběhu o Jobovi. V porovnání s předchozími mistrovskými kousky (TAHLE ZEMĚ NENÍ PRO STARÝ a PO PŘEČTENÍ SPALTE) bratrů Coenových není SERIOUS MAN košér, ale stále je dostatečně chucpe na plný počet a zachovává si přístup míchání vysokého a nízkého, zdánlivě neslučitelných a nespojitelných prvků. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ukecaná dráma o morálnych hodnotách v rozmedzí židovskej komunity, plná skvelých hereckých výkonov. Bohužiaľ nič viac. Nebyť úvodnej vsuvky, zubárskeho príbehu a pár momentov, ktoré svojim humorom osviežili tento zdĺhavý a dobrým príbehom nedisponujúci film, tak si začnem myslieť, že som si film pomýlil s nejakým iným. Ono totiž nie vždy je dobré držať dramatický príbeh v tak sterilnej atmosfére. Humoru je vo filme naozaj ako šafranu, niektoré scény si vyslovene pýtali okoreniť príbeh luxusnými hláškami, na aké sme od coenovcov zvyknutí. Šarm coenovskej réžie a výborná atmosféra sedemdesiatych rokov ma však držali v bdelosti až do samého záveru. Po dlhej dobe však pomerne slabší, ale zato stále svojskí Coeni. 70%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní film bratrů Coenovic. Bez účasti hvězdných herců, na to jsme poslední nebývali u Coenů zvyklí, natočili velice seriózní film. Humor je zde schován pod poměrně silnou slupkou dramatu. Larry Gopnik je možná největší loser jakého si jen lze představit, žena mu spí s jiným chlapem a on na to vše doplácí, třeba i tím že se odstěhuje z domu. Velice se mi líbila scéna, ve které rabín Nachtner vyprávěl našemu Larrymu zubní příhodu, ze které vlastně nevyplynulo vůbec nic. Ostatně tak jako z celého film. Snímek není nikterak ukončen. Těžko říct jaké vyvolá reakce. Dost možná že spoustě lidí se nebude líbit, přece jen Brad Pitt, George Clooney nebo Xavier Bardem chybí. Ale do Seriózního muže by se rozhodně nehodili. PS: Pořád mi hlavou vrtají ti herci, kdyžtak mě opravte, ale hrál vůbec někdo z této sestavy v nějakém jiném filmu bratrů Coenů? ()

Falko 

všechny recenze uživatele

BAFTA Awards - 1 nominacia: Scenar ________ Tak ja neviem. Ti bratia Coenovci ma fakt niekedy vedia poriadne prekvapit. Zial tentokrat skor negativne. Je pravda, ze tento rok ma mierne sklamal western OPRAVDOVA KURAZ, ale to sa vobec neda porovnat s tymto filmom, pretoze ten western som ochotny si kludne este niekedy zopakovat, ale tento film urcite nie. Je to presne takym tempom a stylom natocene, ako to proste nemam rad a o konci ani nehovorim. A ten uvodny zaciatok, patrilo to vobec k tomuto filmu alebo to bol iba nejaky kratky 5 minutovy film vo formate 4:3? Nasli sa tam aj chvilky, pri ktorich som sa zasmial, hlavne chudak hlavny hrdina, to bol hlavny kandidat priamo pre psychiatra, inac nuda. A mam taky pocit, ze je to asi prvy film od bratov Coenovcov, kde si nezahral ani jeden znamy herec, aspon teda nikoho som nepoznal. Zatial moje oblubene filmy od nich su FARGO (1996) a PO PRECTENI SPALTE (2008). Seriozny muz bol nominovany na Oscara za najlepsi film roka, avsak tym sa stala vojnova drama od Kathryn Bigelow SMRT CAKA VSADE (2008). ________ Michael Stuhlbarg - (Prof. Lawrence 'Larry' Gopnik) +++ Richard Kind - (Strýko Arthur) +++ Fred Melamed - (Sy Ableman) +++ Sari Lennick - (Judith Gopnik) +++ Aaron Wolff - (Danny Gopnik) +++ Jessica McManus - (Sarah Gopnik) +++ Peter Breitmayer - (Pán Brandt) +++ Brent Braunschweig - (Mitch Brandt) +++ David Kang - (Clive Park) +++ Produkcia: Ethan Coen, Joel Coen, Eric Fellner +++ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Když Larry nahlížel do archu se známkami během konce filmu, bylo poslední jméno Mary Zophres. Zophres je kostýmní návrhářka tohoto filmu. (c.tucker)
  • Rozpočet: 13 000 000 dolarů. (Saku)
  • Natáčení trvalo 44 dní. (Saku)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama