Reklama

Reklama

Krajiny světla - fotograf Ondřej Knoll

(TV film)
Dokumentární / Životopisný / Krátkometrážní
Česko, 2008, 26 min

Režie:

Petr Francán

Obsahy(1)

Dokumentární esej zobrazující významného a dosud opomíjeného moravského fotografa Ondřeje Knolla. Nostalgická procházka krajinou staletých fotografií, pohlednic i unikátních 9 mm filmů, které byly z pozůstalosti Ondřeje Knolla zachráněny. Výraznou vizuální stránku Knollova života, mapující podobu i proměnu moravského kraje od r. 1906 až do roku 1959, doplňuje osobní příběh Ondřeje Knolla. Jeho životní osudy můžeme pochopit na základě soukromého deníku, i dopisů - úvah a reflexí, které si Ondřej Knoll, Otokar Březina a Jakub Deml - přátelé a také obdivovatelé - mezi sebou vyměňovali. Další podstatnou linií filmu tvoří výpovědi Knollových vnuků, kteří s ním v Náměšti nad Oslavou žili, a dá se říci že s ním žijí svým způsobem stále... (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

klukluka 

všechny recenze uživatele

K místům, kde se ponejvíce pohyboval fotograf Ondřej Knoll- Náměšť nad Oslavou, Tasov, Čikov, Třebíč, Kralice…mám osobní vztah, už jen proto se mi tento dokument musí líbit. Doposud jsem o tomto člověku nic nevěděl, teď se ale o něj a o jeho tvorbu chci zajímat. ()

Reklama

fragre 

všechny recenze uživatele

Pro mne, který se o dílo O. Knolla zajímá, dokument velezajímavý. Jediné, co mne ruší, je recitace veršů. Taková podivně patetická. Všiml jsem si, že je častá u dokumentů vyrobených v brněnské ČT. Zřejmě tak v jejich pojetí vypadá opravdová uměleckost. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama