Reklama

Reklama

Touha

  • USA Holding Trevor

VOD (1)

Obsahy(1)

Trevor Holden byl právě svědkem toho, jak se jeho přítel Derrell předávkoval heroinem – znovu. Je to jeho největší přítel a Trevor cítí povinnost Derrellovi pomoci. Vést jej v jeho pokusu o vystřízlivění. Film Touha je příběhem o dvou mužích, z nichž každý touží po něčem jiném. Cesta je ale svádí k jednomu bodu. K nim samotným. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

freddy 

všechny recenze uživatele

Mohl to být další ze zajímavých a atraktivných filmů na téma lásky a trápení mezi mladými homosexuály, ale to by film nesměl být založen na tématech a nápadech, které už jsem viděl jinde a které bohužel žádnou nápaditou originalitou zrovna dvakrát neoplývají. Zkrátka jeden mladík už nesnese, když se jeho partner už poněkolikáté předávkuje a na večírku svého kamaráda nalézá muže, který by mohl být tou pravou láskou jeho života, ale samozřejmě film se nevyvaruje klasických zápletek jako problémy ve vztahu, hlavní hrdina neví co chce, usmíření, prostě koloběh, který nesmí v žádném romantickém dramatu chybět a který už je bohužel značně ohraný. Překvapil zde snad jen ten konec, který působí nejednoznačně, ale nakonec jsem pochopil, jak to vlastně dopadlo a musím říci, že takhle nějak by to asi mohlo dopadnout i v reálném životě, takže ten konec je zřejmě to jediné alespoň trochu originální, co zde lze vidět. Ale ač to vypadá, že jsem k filmu velmi kritický, tak tomu tak není, v celkovém kontextu ho vnímám jako docela příjemný zážitek, který nenudí, dokáže zaujmout, a působí neuvěřitelně příjemně, a právě díky těmto dojmům, které mě během tohoto filmu i po jeho skončení zaplavily, hodnotím nakonec myslím si docela velkoryse. Film vnímám jako průměrný, a podle toho také hodnotím, je to tedy za tři hvězdy. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Tento film není béčko, je vcelku slušně natočený, ale kazí si to... já vlastně ani nevím čím. Hloupým scénářem? Možná. S postavami nesoucítím, spíš mě to nutit dělat si z nich srandu a parodovat jejich vážně pronášené repliky. Celé to tak nějak připomíná tuctový seriál pro mladé, je to takové plytké, nezáživné... a v podstatě o ničem. ()

Reklama

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Film Touha a Smyslná touha jsou na DVD jako dvojitá nálož - je to praktické, protože je můžete zkouknout na jeden zátah a zkazit si tak jen jeden sobotní večer. Každý trvá okolo hodiny dvaceti minut, ale hlavní je zapnout rychlopřevíjení. U tohoto filmu jsem si dokonce (hlavně z počátku) vystačil celkem i jen s druhou... pak třetí. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Film, který si nezamilujete. Partička pohledných kalifornských dvacátníků, pomalu proplouvajících víceméně nudným životem střední třídy, postupně přichází na to, že je třeba se změnit. Například mít se víc rád a nepodléhat vydírajícímu příteli závislému na drogách (Trevor) nebo po alkoholovém večírku nespat s neznámými týpky (Andie). Námět filmu, i když nijak třeskutě originální, není beznadějný. Je tu ovšem několik zásadních ALE, které filmu úspěšně lámou vaz. Výsledný scénář je jalový (dobrá, až na pár dobře odpozorovaných scén a vtipných hlášek, ale to je sakra málo) a ještě jalovější jsou výkony herců, kteří totiž nemají co hrát (nejnesnesitelnější je snad medik Ephram, který zatraceně připomíná za všech okolností správňáckého Brandona Walshe z místního seriálu BH 90210 :). "Nejpropracovanější" je postava hlavního hrdiny Trevora, jehož ale naneštěstí hraje zrovna sám scénárista i producent snímku Brent Gorski, a to tak toporně, že by jej se stejným - ne-li lepším - výsledkem mohl ztvárnit Mickey Mouse. I zcela průměrný Jay Brannan, jemuž jeho předchozí role Cetha v Shortbusu (r. John C. Mitchell, 2006) stejně sedla víc, je ve svém partu promiskuitního spolubydlícího Jakea pořád více uvěřitelný než Brent. A tak ze všeho nejvíc z filmu kouká snaha Brenta Gorského napsat, natočit a mít roli v něčem, co by vypadalo jako film. A tak snad největším plusem filmu zůstává záměr natočit snímek ze života pár nebohatých lidí z losangelského předměstí, kteří řeší své milostné eskapády (ať už gay nebo straight), a nikoli nutně sami sebe. To je ve filmech s gay postavami stále poměrně osvěžující, nicméně samo o sobě není zárukou kvality či originality. PS: Zájemcům o lepší zpracování tématu „problémy života mladých z losangelského předměstí“ směle doporučuji film Shelter (r. Jonah Markowitz, 2007). ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Při dívání se na tento film jsem měl občas postřeh, jakoby příběh hledal sám sebe. Film, který mohl vytěžit mnohem více ... Takové NIJAKÉ, ani hercům se nedalo moc věřit, když si vyznávali lásku s těmi zářivými hollywoodskými úsměvy ... škoda ... 4346 ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama