Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dcera jedné z obětí brutálního vraha se po třiceti letech od tohoto zločinu pouští do vyšetřování nové série vražd. Neznámý zločinec zabíjí vždy podle stejného scénáře a vraždy jsou věrnou kopií činu, který před lety tak osudově zasáhl do jejího života.
V roce 1977 došlo v massachusettském Springfieldu k sérii brutálních vražd, jejichž pachatel postupoval podle stejného scénáře. Svázal oběť, vyfotografoval ji, uškrtil, a fotky pak nechal na místě činu. Obyvatelé žili v neustálém strachu, a přestože policie byla na nohou, psychopat se zdál nepolapitelný. Když vrah zabil mladé milence a na místě nechal fotografie, zachycující mučení bezmocné ženy, detektiv Don Joyce prohlásil před kamerami, že udělá vše, aby řádění šílence zastavil. Ten na jeho prohlášení odpověděl zabitím jeho ženy Lindy a šestiletou Jeanne, která viděla matku umírat, ukryl spoutanou do skříně. Detektiv, zlomený žalem, spáchal a o půl roku později sebevraždu. Uplynulo třicet let. Osiřelá Jeanne se rozhodla jít v otcových stopách a pracuje jako detektiv v oddělení vražd. Práci obětovala soukromí, i když by ji babička, která ji vychovala, viděla raději v roli šťastné ženy a matky. Jeanne však o založení rodiny neuvažuje. Nemá vážnou známost, odmítá i pozvání na rande. Nikdy totiž nezapomněla na noční můru, která těžce poznamenala její psychiku. Její svět je obrácen naruby, když se pouští do vyšetřování nové série vražd. Neznámý vrah zabíjí opět podle stejného scénáře. Jeannin parťák Fred je zpočátku zdrženlivý, ponurá záležitost však znovu vyvolá děsivé obrazy z minulosti a Jeanne, drcená hrůznými vzpomínkami, se marně snaží najít úlevu. Nechá se dokonce přemluvit na rande s patologem Valem, který se už dlouho netají svým zájmem a sympatiemi. Romantická večeře ve dvou se však neočekávaně mění v horor.

Springfield, 1977. Zdá sa, že sériový vrah zvaný aj BPS opäť úraduje. Zavraždí mileneckú dvojicu - muža strelí priamo do hlavy a ženu zaškrtí. Predtým ju však ešte niekoľko hodín týra a svoje zverstvá zachytí na fotografiách, ktoré nechá na mieste činu. Celé mesto je opäť v pozornosti a má čoraz väčší strach. A presne o tento druh pozornosti mu ide. Polícia pred kamerami úmyselne spochybní fakt, že by mohlo ísť o rukopis BPS. Vrah sa vzápätí kapitánovi pomstí tým, že za svoju obeť si vyberie jeho ženu Lindu. Ich 6- ročná dcérka Jeanne sa stane svedkom jeho zvráteného zločinu... Po tridsiatich rokoch. Jeanne pracuje na oddelení vrážd a je posadnutá prácou tak, ako bol kedysi jej otec. Zdá sa, že vrah, ktorého poslednou obeťou bola pred mnohými rokmi jej matka, pokračuje vo svojom vyčíňaní. Polícia nájde v lodenici telá mileneckého páru, ktoré boli zavraždené presne takým istým spôsobom, ako obete BPS. Mladej žene sa vracajú otrasné spomienky na muža, ktorý jej zničil život. Pripravil ju nielen o matku, ale aj o otca. Ten nedokázal uniesť žiaľ a pocit viny a zastrelil sa. Jeanne vyrastala u starej matky a dlhé roky trpela nespavosťou. Vrah sa opäť vrátil, aby s ňou rozohral ďalšiu hru. Vraj aby naplnil jej osud. Ona je tentoraz na jeho útok pripravená... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

alambert 

všechny recenze uživatele

*SPOILER!* No, abych řekl pravdu, tenhle film mě nijak zvlášť nezaujal. Líbil se mi začátek, rok 1977. Ale potom film dost ztrácel tempo. Že nové vraždy má na svědomí syn původního vraha, bylo taky jasné skoro od začátku (přesněji od chvíle, kdy našli předměty, které původní vrah ukradl), ale že je to zrovna coroner, by mě nenapadlo. Možná proto, že je to dost nesmysl, aby v podstatě policista už od mala čekal na svoji sérii vražd, no.... *KONEC SPOILERU!* Ve filmu je pár věcí, které mi vadily. Např. si kladu otázku: Skutečně je na světě takový idiot, který by šel sám do lesa, po tmě, když ví, že vrah, který se tam na 99% vyskytuje, má zbraň? I kdyby ta policistka měla samopal, neměla by šanci, pokud by ji vrah chtěl zastřelit. Jedna rána zpoza stromu, hotovo. To je snad až chyba scénáristy. No potom detaily jako jóga v kostele, to už je docela dost mimo, představa karimatek okolo oltáře je skutečně úsměvná...No detaily nejsou důežité, důležitá je ta správná atmosféra a ta mi prostě scházela. ()

Reklama

atmen 

všechny recenze uživatele

Tento žánr vůbec nevyhledávám, sám se divím, že jsem u něj vydržel do třetí hodiny ranní. Už jen toto samotné je úspěch... Slušně budované napětí je ovšem na konci skaleno neslaným, nemastným koncem, který byl odfláknutý a já byl vyloženě zklamaný, protože jsem si myslel, že odhalení a vyústění příběhu bude sofistikovanější. Takhle se jen potrvdí, že jste sledovali béčkový film, který bude okamžitě zapomenut v propadlišti dějin. Při závěřečných titulcích jsem si v duchu nadával, proč jsem nešel raději o hodinu a půl dříve spát.... ()

Nepl 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé.....hraje si to na skutečný případ, a přitom v tom jsou takové hrubky....namátkou třeba: případ seriového vraha řeší v podstatě pouze jeden detektiv, na případu pracuje osobně zainteresovaný člověk, k dopadení vraha jede jediný člověk, vysoce ohrožené osoby nedostanou policejní ochranu....a takto by se dalo pokračovat.... Chtěl jsem dát dvě hvězdy, ale už tak špatný film dorazil neskutečně stupidní závěr..... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

11.2.2011 ~ Béčkové televizní krimi, které by se večer na Nově mohlo vyjímat. Rozhodně víc, než telenovely z Tanzánie. ~ Celkem dobře zahrané, scénář taky ušel, herecky obsazené dobře, sympatická vyšetřovatelka Jen to tu už prostě několikrát bylo. ~ Po městě chodí úchylný vrah, co mučí a vraždí ženy. Jde po něm jeden detektiv, jehož žena se stane poslední obětí tohoto úchyla. Celé to ale viděla malá dcerka, zavřená ve skříni. Tatík se z toho zbláznil až se zabil. ~ Po mnoha letech je právě ona dcerka detektivkou na vraždách a jednoho dne je povolána k případu, který až příliš připomíná tehdejší řádění nikdy nedopadeného vraha. A jak se mladá vyšetřovatelka stále hlouběji noří do dalších a dalších případů masového vraha, stále více jí připadá, že ne úplně všechno sedí. ~ Je to béčkové, ale není to úplně pitomé. Jiný nebo další scénárista a větší rozpočet by z toho mohli udělat poměrně dobrý krimi thriller. Jediné, co mi tu přišlo zvláštní, je až příliš velká inteligence detektivky, vždycky vytáhne z rukávu nějaké úžasné zjištění. Nemít scénář při ruce, nemá šanci ;) ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama