Reklama

Reklama

Ptačí chřipka

(TV film)
Trailer

Obsahy(1)

Během táboření v lese je 6 náctiletých atakováno nakaženými ptáky, kteří se po kontaktu s virem změnili v krvežíznivá monstra. Mládež se pokusí schovat ve vojenském bunkru, který je umístěn na okraji amerického městečka, kde žijí nicnetušící obyvatelé. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Deratizer 

všechny recenze uživatele

No, je to céčkový film na způsob Pterodaktyla, ale o dost horší a nezáživnější. Postavy jsou nesympatické, no prostě žádná sláva. Na záživnýho a zábavnýho Pterodaktyla to zkrátka nemá, tam se člověk i zasmál a ti ptáci tam byli celkově po stránce trikové na dost lepší úrovni, více akce, detailnější záběry na ptáky atd. Toho Pterodaktyla doporučuji těm, kdo má rád povedený céčkový filmy. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Jakmile se objevili první ptáci, začal jsem smrkat meloun, kterej jsem zrovna přežvykoval a když jsem se dostatečně vyslzel, připravil jsem na něco, co se rozhodně nebude brát vážně. Prostě na něco ve stylu Sharktopuse. Jenže ouha. Počáteční smích se vytratil a vystřídal ho kyselej výraz doprovázenej stále rychlejším cvakánim tlačítka s šipkou doprava. a takovej pěknej náběh to mělo. ()

Reklama

iolaos 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě ujetým ornitologům raději doporučím The Rage (2007), ale teď k tomuto filmu. Přelet digitálního pterodaktyla okomentovaného slovy "whatta hell" sliboval šumnou b-zábavu, jenže s přibyvajícími minutami zábava byla tatam a naopak čím dál více jsem propadal běsu a trpěl. Sice se v Ptačí chřipce daří režisérovi vytvořit místy náznak napětí (fakt :)), ale na druhé straně břehu stojí proti němu nesympatická tlupa náctiletých komediantů (neherců) a ultraidiotský scénář jak ze skicáku nedostudovaného outsidera nefundované filmové školy. Co se týče samotné akce (náletů gigantických ptáků) se divák dočká nevídaného - vytrhávání digitálních špaget zobákem velkým jak moje prdel, z hrudi právě pojídaného. No wow. V polovině to vypněte... nemá to cenu... 2/10 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mohl to být zajímavý experiment - poslat skupinu delikventů místo do polepšovny do tábora v divočině, aby se naučili spoléhat jeden na druhého a začali mít úctu k životu druhých. Jenže výchovný program se nesetkává s úspěchem - až do chvíle, kdy je tábor napaden obřími zmutovanými ptáky (roznášejícími ptačí chřipku), a skupině opravdu nezbude nic jiného, než se naučit spolupracovat. Jenže - s jejich přístupem - to není až tak jednoduché, a pár mrtvých nikoho z nich neznervózňuje ... Nevím jak vy, ale já tento film pochopil - autoři chtěli natočit film o zmutovaných ptácích (tak jak je moderní, vybrat si jeden živočišný druh - a nechat jej zmutovat a vraždit libovolně velkou skupinu homo sapiens - a je jedno jestli půjde o pavouky, šneky, ještěrky nebo jako v tomto případě odnesli ptáci). Jenže se psal rok 2008, světem se šířil SARS, ptačí a prasečí chřipka, a tak se do scénáře rychle zaplácala ještě nákaza touto chorobou (a film se - alespoň v českém znění - podle skřipky pojmenoval). Jenže kde nic není, ani čert nebere - a nevím kde se režisérovi podařilo najít takovou squadru nesympatických herců - už se mi dlouho nestalo, abych místo zástupcům mého živočišného druhu fandil druhé straně... Jedna hvězdička za ty asi dvě alespoň trochu originální scény, které film měl.. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kdysi jste si při dekoraci bytu mohli vybrat, buď vymalovat, nebo tapety a nebo svého času letěly tzv. válečky s různými motivy (moc jich na trhu zase nebylo). No a tak se mohlo stát, že jste u svých známých narážely na zdích na ty samé motivy, kterými vám (k vašemu vzteku, samozřejmě) vaši rodiče v dobré víře vyzdobili váš pokojíček. Lišila se jen barva a odstíny. A podobně je to s tímto filmem. Ten je taky brán jako z jakéhosi mustr válečku, jímž podobné filmy lajnujou a které se pak od sebe liší jen svým odstínem. Klasický, takřka TV produkt, z nějž jste již všechno viděli a v němž naprosto nic nechybí - směšná zápletka, trotlovský scénář, který se s ničím moc nesere a nějak extra nepřemýšlí, skupinka závadné mládeže s naprosto klasickými charaktery, nepříjemní jak jebák na řiti, trumfující se v nejstupidnějších hláškách a dialogových smečích, tvrďácká a neústupná armáda, která vás především rozesměje, než aby vám nahnala strach, neherectví, klasický dobrý strejde, zde v podobě strážce parku a i toho ultraklišovitého přerodu nesympaťáka v sympatického hedinného dobráka se dočkáme. K tomu samozřejmě nějaká ta digitální monstra, tady jde o jakéhosi křížence pterodaktyla a Gappy. Přirovnal bych to asi k Pterodactylovi, ten byl ale mnohem zábavnější, na druhou stranu, tady mi ty triky připadaly trošičku povedenější (i když nebyly tak gore). Normálně bych to asi odbyl jednou hvězdičkou, štěstí toho filmu je, že se ke mně asi dostal ve správnou chvíli, protože mi docela i sedl a byl jsem rád, že můžu na těch pár minut zcela vypnout mozek a nechat se volně unášet. Docela mi to i prospělo. Takže za to jednu navíc. Více na mém blogu: www.hororovykabinetdreraserheada.blog.cz ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama