Reklama

Reklama

Temnota dětské duše

  • Velká Británie In a Dark Place
Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie / Lucembursko, 2006, 95 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Není temnějšího místa než je dětská duše...
Anna má novou práci. Bude se starat o dvě malé děti v odlehlém domě, obklopeném nádhernými lesy. Obě děti, Miles a Flora jsou sladké a okouzlující. Tato idyla se ale vytrácí, jakmile Anna zjišťuje znepokojivé skutečnosti. Její předchůdci zemřeli za záhadných okolností. Navíc v záblescích vidí různé postavy. Jsou to bývalé chůvy, které jsou nyní mrtvé. Tyto postavy mají vražedné úmysly a Anna pochopí, že životy a duše obou dětí jsou v ohrožení. Anna se proto musí pustit do boje s temnými silami, aby očistila duše obou dětí. Temnota dětské duše je vynikající duchařský horror, plný napětí a ponuré atmosféry. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5...Žiadny prúser, len totálne priemerný, komorný,skromný atmosferický snímok, kde chlad a pôsobivosť prostredia miestami supluje scenáristickú bezradnosť a klišoidnosť, rovnako tak hereckú topornosť. Pár ľakačiek je podarených, miestami sa vydarila aj nepríjemne temná a paranoidná atmosféra, zväčša exteriérová. Ako celok nie je tento film ničím výnimočný a ničím nevybočuje z "béčkovej" filmovej rady... ()

Nellka 

všechny recenze uživatele

Koukám na to a říkám si... To už jsem sakra někde viděla... Po deseti minutách mi to dochází a ujišťuji se, že se nemýlím... Příběh, jména hlavních mrňousů a místo konání jsou stejné jako ve filmu The Innotcents od Jacka Claytona z roku 1961... To byl báječně mrazivý horor...:D Za to Temnota si s předlohou Henryho Jamese až tak dobře neporadila a tak na co nemá atmosférou a hereckými výkony, to dohání lesbickými scénami a nelogicky obnaženými ňadry hlavní představitelky Anny. To je tak vše. ()

Reklama

klima777 

všechny recenze uživatele

Jmenuji se Anna. Jsem taková hloupá husička. Vyspím se skoro s každým na potkání (případné odměny v podobě pracovních míst neodmítám). Protože jsem byla zneužita. Neustále jsem ve vleku velmi nešťastných příhod (jež nejsou náhodné). Chci činit dobro. Nikdo mi nerozumí. Občas halucinuji. Tykám si se smrtí. Protože jsem byla zneužita. Musím nosit tvář Leelee Sobieski. Hlídat děti. Běhat zimním lesem. Skoro se utopit. Bojovat s duchy. Na ztráty nehledět. Tudíž jsem byla opět zneužita. 95 minut. Vleče se to. A mám předstírat, že jsem JEDINÁ. Dostaňte mě už konečně pryč! Bude to naše tajemství. P.S. In a Dark Place přece nemůže být míněno vážně... Nebo ano? Zn.: Neuvěřitelný guláš. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

No, to teda bylo divné... In a Dark Place je věrný svému názvu a snaží se hrát na temnotu lidské duše. Jenže od začátku vlastně ani není jisté čí duše by teda měla být ta temná. Přišlo mi to dost zmatené, neucelené, skoro jako kdyby tvůrci nevěděli, co z toho má vzniknout. Primární snahou nejspíš byla duchařina, ovšem výsledek zcela uspokojivý nebyl. Stejně se dá mluvit o neskutečně neoriginální pointě, kterou jsem navíc předpovídala už od druhé poloviny filmu. Svá pozitiva to jistě má a nejspíš by se někde našel člověk, který z toho bude celý paf, ale u mě tohle zkrátka moc nefungovalo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Film s takovým názvem jsem si nemohl nechat ujít, notabene když hlavní roli hraje Leelee Sobieski, notabene když jsem odhalil, že jde o x-tou adaptaci duchařské klasiky Henryho Jamese Turn of the screw, jejíž předchozí zpracování NÁVRAT MRTVÝCH s Patsy Kensit mi dost utkvělo. Oproti němu měla bohužel TEMNOTA zlomkový rozpočet, takže vypadá odporně televizně, ale rejža to přesto předem nevzdal a i když nic originálního nepředvedl (soustředíc se nato, co nejčastěji Leelee před kamerou vykoupat), nenudil jsem se a dokonce měl párkrát i nahnáno. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama