Reklama

Reklama

Ryan Bingham pracuje pro kariérní přechodové poradenství se sídlem v Omaze, jehož specializací je podnikový downsizing. Jinými slovy – propouštění lidí. Ryan létá po celých Spojených státech přes tři sta dvacet dní v roce a létání je podle jeho názoru nejlepší část jeho práce. Snaží se stát členem exkluzivního klubu častých letců, ke kterému potřebuje nashromáždit určitý počet letových mil. Zároveň se vyžívá v přednášení motivačních projevů o tom, jak si ulehčit život o fyzickou i emoční zátěž. Sám v tento způsob života věří, žije jen se svým příručním zavazadlem, se svým bytem má společné jen jméno na smlouvě, není si blízký se svou rodinou a nemá ani žádnou jinou blízkou osobou. Jeho život se ale obrátí vzhůru nohama, když jeho společnost najme Natalii Keenrovou, mladou ambiciózní ženu, která firmě doporučí, aby přešla k propouštění lidí „online“. Ryan věří, že Natalie tak docela nechápe, jaké to je někoho propustit z mnohaleté práce. Jejich šéf tak navrhne, aby Ryan a Natalie vyrazili na další pracovní cestu spolu. Ryana k přesvědčení Natalie vedou i osobní záměry, protože při svých pracovních cestách se stýká s Alex, která stejně jako on oceňuje elitní status jejich leteckého klubu. (Viacom)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 151)

tron 

všechny recenze uživatele

„Áno. Pekný úsmev. Pekný úsmev by mohol stačiť.“ Takmer vynikajúca Jasonova smutná komédia (páčila sa mi viac, ako JUNO), odohrávajúca sa v atmosférických hoteloch, moteloch, lietadlách a letiskových halách, kedy, ani nevieme ako, začína cez nočnú oblohu prebleskovať pocit, že sa po dlhšom čase zasa pozeráme na film, ktorý má zmysel a, aj keď to znie ako klišé, nám niečo dá. V spoločnosti Jasona Reitmana (zozadu producentsky krytého otcom Ivanom) a Georgea Clooneyho o osobných veciach, o tom, či je vernosť lacná a o záležitostiach, ktoré možno ešte nechápete, ale raz pochopíte. Ak nie, bude to katastrofa. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Skvělé. Svým minulým snímkem mě Reitman obletěl jako americká stíhačka Juno ruský vzdušný prostor, ale tentokrát dostal povolení k průletu. Příběh muže, který žije na cestách a přednáší sám o sobě a o svém vlastním baťohu je poutavý, lidský, sympatický a především skvěle natočený. George Clooney zraje jako víno a pomáhá mu podobně "chutná" Vera Farmiga a roztomilá Anna Kendrick (její scénu s smskou v mobilu jsem rozdýchával asi 10 minut:)). Jediné, co mi chybělo bylo více emočně silnějších scén. Film působí inteligentně, vyváženě a nenuceně, ale prostě nemá silnější momenty (kromě těch výrazně vtipnějších:)), což je trochu škoda. Takhle si jdu zopáknout opening a end credits, protože Reitman ty oblaka natočil pro mě:)). Sympatiemi a lehkostí přeplněný film, co nezklame. PS: škoda, že si Reitmanův poklad přišel pro oscara ve špatný rok... ovšem jeho čas jistě přijde...brzy... ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Jason Reitman dospěl. Příběh o malém sobečkovi v každém z nás. Stavíme si vzdušné zámky, ostrovy sami pro sebe a hedonisticky se opájíme vlastní svobodou. Co z toho nám ale na konci zbývá? Prázdné chomáče oblak, opuštěné ostrovy a nakonec nesneseme ani pohled do zrcadla. Konečně mám pocit, že rodinné hodnoty a vousatá moudra nejsou zbožím ve slevě, ale upřímným budíčkem. Ne, Jason Reitman není podomním prodavačem citů. Nevnucuje se, ani nepodbízí. Je osobní. Citlivý. Upřímný. Vážný i komický. A hlavně neobyčejně všímavý. Film roku, howgh. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Všechno, co nejspíš na cestování nesnášíte - recyklovaný vzduch, umělé osvětlení, nápojové automaty, levné sushi - mi připomínají, že jsem doma...... Čiastočne film naplňuje schému romantickej komédie a čiastočne sa tomu aj bráni. Funguje to však. Skvelý George Clooney, ktorého som dakedy vôbec nemusel, no stále viac ma presviedča, že je jeden z najcharizmatickejších hercov súčasnosti. Príjemný film, ktorý síce rieši vážne veci, ale drží si aj potrebný nadhľad. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Taková hořkosladká komedie, která má v sobě jak zábavný momenty, i když né přímo vtipný, tak zároveň oplývá i těma depresivnějšíma, který se zejména profilujou z toho faktu, že hlavní náplní Clooneyho je vyhazovat lidi a to né zrovna v komediálním stylu, i když když jsem viděl Zacha Galifianakise, tak jsem zadoufal, že by to tam moh trochu rozvířit, ale bohužel tady má jen takovou malou epizodní roličku, což je myslim škoda, ale do pojetí celýho filmu by se asi fakt nehodil, jelikož se to snaží hrát trošku na rodinný hodnoty, osamělost atd. ve vážnějšímu stylu, nicméně je to natočený pohodově, dialogy jsou super napsaný, hercům vládne skvělej George Clooney a zaujala mě Anna Kendrick ()

Galerie (72)

Zajímavosti (18)

  • Film je natočený podle knižní předlohy od amerického spisovatele Waltera Kirna. (JayZak)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 83,8 milionu dolarů, součet těch celosvětových 166,8 mil. (NIRO)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Vera Farmiga v kovbojce

Vera Farmiga v kovbojce

18.04.2010

Byla oslňující v Lítám v tom (za které získala nominaci na Oscara) a snad ještě víc v hororu Orphan. V dalším filmu si pořádně zastřílí. Půjde totiž o nezávisle financovaný western A Thousand Guns, v… (více)

Mezinárodní filmový festival Cinema Mundi

Mezinárodní filmový festival Cinema Mundi

08.02.2010

Město Brno a Jihomoravský kraj budou mít konečně velký filmový festival. Cinema Mundi 2010 se uskuteční 24. 2. – 3. 3. 2010 v Palace Cinemas Velký Špalíček. Přichází nejen s unikátní dramaturgií, ale… (více)

Reklama

Reklama