Reklama

Reklama

Zákon gangu

(seriál)
  • USA Sons of Anarchy (více)
Z akcí
USA, (2008–2014), 79 h 33 min (Minutáž: 39–81 min)

Tvůrci:

Kurt Sutter

Hrají:

Charlie Hunnam, Katey Sagal, Mark Boone Junior, Ron Perlman, Kim Coates, Tommy Flanagan, Theo Rossi, Maggie Siff, Winter Ave Zoli, Johnny Lewis, Emilio Rivera (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(92)

Obsahy(1)

SoA je motorkářský gang působící ve fiktivním americkém městě Charming u mexických hranic. Gang vedený Clayem (Ron Perlman) a jeho nevlastním synem, hlavním hrdinou, Jaxem (Charlie Hunnam). Živí se převážně obchodem se zbraněmi. Seriál mapuje působení gangu, obchody se zbraněmi, Jaxovy pochyby o směřování gangu, osobní spory mezi členy, do kterých zasahuje v neposlední řadě rodina. Největší hrozbou pro SoA je však agentka ATF a místní zástupce šerifa. (Sonnik)

(více)

Videa (12)

Z akcí

Recenze (284)

movieband 

všechny recenze uživatele

SAMCRO - Sons of Anarchy Motorcycle Club Redwood Original. Překvapení za všech sedm sérií. Podle mě neprávem mimo povědomí diváků, protože SoA dosahuje té nejvyšší scénáristické kvality. Protagonisté seriálu jsou vcelku netradiční postavy, s nevyzpytatelným chováním a víceméně se fandím těm špatným proti těm špatnějším. I přes počáteční rozpaky divák najde své oblíbence v tomhle motorkářském klubu a díl po dílu doufá, aby právě jeho oblíbenec neskončil na hrobníkově lopatě. Asi bych nečekal nic z toho, co mi SoA a Sutter přichystali. Hodně vymazlený seriál, který je spíše pro otrlejší diváky. Nad touhle, dovolím si říct ságou, by ani Shakespeare neohrnul nos. Komplet: 100% Oblíbené postavy: Opie, Jax, Chibs, Bobby, Tig, Nero, Piney. 1. série - 78%, 2. série - 85%, 3. série - 100%, 4. série - 100%, 5. série - 85%, 6. série - 88%, 7. série - 98% "We fight because we believe." ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Nakonec moc nevím, co psát. SoA jsem se vyhýbal dost dlouho, důvodem bylo pravděpodobně to, že mě x let zpět neoslovily upoutávky v televizi (což se bohužel dělo často, ale doháním vše zameškané) a český název nejspíš také nepřidal. Jenže pak jsem se k motorkářům dostal, dal jim šanci a doslova je zhltl během pár týdnů. Neuvěřitelně mě to chytlo, až nečekaně jsem se zžil s hned hromadou postav, které jsou výborně napsany a výběr herců je perfektní. Jsem motorkář, ale nejezdím na Harleyi, nemám hezkou koženou vestičku, podle které každý v širém kraji ví, že jsem boss, nemám za opaskem sedmnáctku Glocka a bohužel mi při jízdě na moto fouká do ksichtu tak moc, že bych se v integrálce na televizním plátně zrovna nevyjímal tak hezky jako hezoun Jax. Přesto z toho cítím to kouzlo svobody, i když motorky hrají až druhé housle, možná i třetí, protože seriál není zdaleka jen o tom. Výborný, psychologicky opravdu zajímavý, akcí nabitý a proložený i několika vtipnými vložkami. A jestli těch 80 hodin sledování za to stojí? Stojí. ()

Reklama

Antek 

všechny recenze uživatele

Shakespeare s vůní benzínu a spálených pneumatik. Druhá sezóna je TOP tím, jak sebejistě tlačí na pilu a směřuje příběh nečekanými zákrutami k dalšímu cliffhangeru. To, co se původně tváří jako cesta mladého kriminálníka k prozření, se postupem času mění na tragédii o pádu v šesti jednáních. Charlie Hunman dokáže správně vybouchnout, aby vás vzápětí dostal svou touhou po něze a opravdové lásce. Tenhle herecký ansámbl je jako ta banda z Hamleta, která odehraje své představení, aby odkryla černá místa našich srdcí, a pak odfrčela zase dál. Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů, i když mě často bolelo se na něj dívat. PS: Neskutečné hutný soundtrack, jehož některé písně už navždy zůstanou v mém playlistu. ()

Dr_Bilo 

všechny recenze uživatele

Ač je to k tomuto seriálu možná trošku nefér, nemohu jinak, než ho srovnat s dnes už troufám si tvrdit kultovním Shieldem (ostatně FX se nijak netají tím, že Sons of anarchy by měl být jeho nástupcem). V tomto srovnání však bohužel SoA prohrává na všech frontách. Postavy jsou dost šablonovité a od začátku je Vám naprosto jasné, kam seriál směřuje a kdo se jak v které situaci zachová. Navíc když se nad tím zamyslíte, tak i samotný děj je dost naivní a pochybuju, že by nějaký gang mohl takhle fungovat. I přes tyhle výhrady je to ale skvělý pořad, hrdinové jsou správný drsňáci, dobře hláškujou a s násilím si moc servítky neberou. Chyba bude asi hlavně na mé straně, protože jsem od SoA jakožto velký fanoušek Shieldu očekával příliš mnoho… Rozhodně jsem zvědav na 2. sérii. S02 Tak teď už musim zvýšit na 5*, druhá série ve všech ohledech lepší, absolutní nářez! ()

L_Johnny 

všechny recenze uživatele

Po X letech dokoukáno. Sons je fajn seriál. Nehledal bych chyby, je to přeci jen o gangu, ne o partičce motorkářů, to bych mohl koukat na Divočáky, to jsou "motorkáři". SoA je seriál plný intrik, vztahů, násilí, krásných motorek a aut. Akce na výbornou, postavy skvěle napsané, skvěle zahrané. Na konci mi tekly slzy, to se mi fakt nestalo ani nepamatuji. ()

Galerie (2 445)

Zajímavosti (77)

  • Žena, která vyzýva v 1. epizodě 4. série Alvareze (Emilio Rivera) k tanci, je Riverova skutečná manželka. (Chibs)
  • Katey Sagal obdržela za roli Gemmy Zlatý Globus pro nejlepší herečku v dramatickém seriálu. (Chibs)
  • Katey Sagal hraje ve filmu Gemmu, drsnou motorkářskou "matku rodu" Sons of Anarchy, která se bez obav postaví i mužům. Málokdo ví, že je také dabérkou postavy Leely v animovaném seriálu Futurama (od r. 1999), která má v povaze stejné způsoby chování. (c.tucker)

Související novinky

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

20.10.2022

Kurt Sutter svoji tvůrčí štaci u stanice FX zakončil nešťastně, když byl vyhozen poté, co se údajně nechoval ke svým kolegům a podřízeným úplně nejlíp. Autor seriálů The Bastard Executioner, Zákon… (více)

Tvůrce Zákonu gangu chystá westernový seriál

Tvůrce Zákonu gangu chystá westernový seriál

01.12.2021

Kurt Sutter, scenárista a tvůrce kultovního seriálu Zákon gangu, oznámil nový seriál. Ten tentokrát vytvoří pro streamovací službu Netflix, ponese název The Abandons a bude se jednat o westernové… (více)

Charlie Hunnam najde psího kámoše

Charlie Hunnam najde psího kámoše

25.05.2020

Málokterý herec by si zasloužil více práce než právě Charlie Hunnam. Hvězda seriálu Sons of Anarchy, nebo snímků Král Artuš: Legenda o meči či Gentlemani za sebou doposud nemá jediný komerční hit, v… (více)

Reklama

Reklama