Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká skupina lidí začíná provádět sebevraždy, a to bezdůvodně a navíc velmi brutálně. Začalo to v USA a rozrůstá se to do celého světa. V Turecku v malém městečku Selcuk se mladý muž zabije po dlouhé noci strávené u počítače. Po tomto incidentu začínají jeho nejlepší přátelé dostávat podivné e-maily. Také vidí děsivé kreatůry, které je obklopují. A to je pouze počátek Apokalypsy. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (3)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Turecký mysteriózny horor v spracovaní pochybnej telenovely a s nádychom japonských hororov. Deju sa venovať nejdem, keďže tu už dostatočne spomenutý je, poviem len, že atmosféra je miestami naozaj dosť hustá, takmer apokalyptická a nebyť škaredého audiovizuálneho spracovania s močovkovou kamerou (90% filmu je ultra žltých, až mi z toho začínalo byť zle) a dlhej minutáže, bolo by to ešte lepšie. Príbeh je zaujímavý, aj keď niečo podobné sa objavilo už roky predtým v "Kairo" a pár mrazivých scén sa tu nájde, mne sa napr. najviac páčili zábery z tunela, ktoré boli hororovo štýlové a vydarené, len škoda že ich nebolo viac. V režisérovi potenciál určite je, som zvedavý ako sa vyvinie. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

První turecký horor, který jsem kdy viděl a musím říci, že velká spokojenost. Režisér je jistě fanda japonských hororů, protože spoustu nápadů z nich je tam. V Dabbe najdeme motivy Kairo, Noroi, Kruhu, ale i Nenávisti, vzhledem k tolika sequelům. Ovšem je to zabaleno do atmosferické orientální islámské mystiky, což působí svěže a velice děsivě. Doporčuji fandům výše uvedených hororů, jsem zvědavý na další díly. Na plnou to sice není, ale chci tomu zlepšit skore. ()

Cechyno4 

všechny recenze uživatele

Amatérství tohoto filmu číší, při jeho sledování, ze všech stran. Navíc turečtina není na posluch nejpříjemnější jazyk. Hodně u tohoto filmu dělá skvělá hudba a zvuky. Na hercích jde poznat chvílemi, že až moc hrají. Ten jejich křik vypadá příliš hraně, než aby tomu člověk uvěřil. Scény mi přijdou, že nejsou dotažené až do konce. Kde by mohl Karacadag přidat naopak zvolní. Místy mi přišel tento film nepřehledný a chaotický. V pár chvílích jsem se přistihl, že se v něm špatně orientuji. Abych jen tento film nezhazoval. Pár scén bylo dobrých. Nápad na příběh nebyl špatný a potenciál měl film také. Mě ale tento snímek zklamal. Dávám dvě hvězdy, které dávám průměrným hororům. Podle ohlasu, který jsem na film slyšel jsem ovšem před skouknutím čekal, že mu dám pak více. Ale to bych byl blázen. Jeden polský divák dokonce napsal, že tento film u něj jasně překonal v hodnocení REC. A já na to říkám: Mohl překonat, ale jen u tebe. Rec je parádní horor, zatím co tohle si na horor zkouší jen hrát. ()

Reklama

Reklama