Reklama

Reklama

Sraženije

Animovaný / Krátkometrážní / Akční / Thriller
Sovětský svaz, 1986, 10 min

Režie:

Michail Titov

Předloha:

Stephen King (kniha)

Kamera:

Alexandr Muchin

Obsahy(1)

Bývalý voják živící se v současnosti jako nájemný vrah dostane zakázku. Má zabít ředitele továrny na hračky. Po splnění úkolu je napaden armádou. Útok zahájí helikoptéry i pozemní vojsko. Jedná se však o armádu hraček. Vrah nakonec prchá před útokem vojska do koupelny, kam mu je pod dveřmi podsunut nápis: „Jsi obklíčen! Vzdej se!“ Na poličce nachází kanystr s hořlavinou a rozhodne se se svými nepřáteli vypořádat jednou provždy. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (12)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Po výtvarné stránce je to výborné, ale jako u většiny Kingových děl (tedy adaptací, nic jsem od něj nečetl) mi chybí jedna věc - ztotožnění s hlavním hrdinou. Připomnělo mi to ovšem toto taktéž sovětské animované protiválečné dílko s trochu podobným vyzněním Poligon. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých oblíbených Kingových povídek ve velmi slušivém kabátu sovětské výroby. Škoda, že se stejní tvůrci nepustili třeba také do nějakého kraťasu podle P. K. Dicka. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Animace je tu hodně povedená, vypadá jako kombinace rotoskopie (Alois Nebel, Temný obraz) a klasické animace, ale jestli je to pravda, to Krišna ví, na každý pád to ale vypadá dobře. Horší je to s příběhem, sice neumím rusky ani bžlž, Kingovo předlohu jsem nečetl, ale i tak je příběh o nájemném vrahounu, co vpadá trochu jako Kojak a o tom, kterak je napaden stádem bojových hraček poněkud nezábavný a i když je ničení malých, takřka neškodných, armádních trubců docela zajímavé, tak velmi brzy začne nudit, což je poněkud neblahé, jelikož většina stopáže je věnována právě a jen tomu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hodnotím hlavně způsob zpracování - animace je velmi dobrá, hudba naopak příšerná. Ze samotné povídky si autoři vybrali úplný základ, ale nedokázali vystihnout tajemnou atmosféru příběhu ani stupňující se pocity hrůzy. Samotné finále je v povídce až do úplného konce překvapením. Asi by to chtělo delší film. Tenhle se tak zařadí do té větší skupiny adaptací povídek a románů S.Kinga, která za moc nestojí... ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Solidní animace. Přestože je moje ruština skoro nulová, rozuměl jsem všemu. Četl jsem totiž tuhle povedenou povídku několikrát. Takže mohu srovnávat s předlohou. Jedinou věc které bych této miniatuře vytkl, je právě její délka. King si ve svých knihách hraje opravdu hodně s pocity a stavy mysli svých hrdinů. Zde mi to úplně chybělo a myslím, (když už někdo používá Kinga jako předlohu() že je to to nejdůležitější. za mě 60% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Povedená animace v krátkometrážním snímečku dle povídky Stephena Kinga. I na tu krátkou stopáž bych si ale dovedl představit naznačení hlubší motivace postav. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Když jsem tak na csfd lustroval kingovský adaptace v Štefanově filmografii, tak jsem narazil na tenhle projekt, o kterým jsem dodneška nevěděl. Ruskou animovanou adaptaci Kingovy povídky Battleground (Bojiště), která byla později, v roce 2006, zfilmovaná jako epizoda povídkové série Nightmares and Dreamscapes: From the Stories of Stephen King. Ale pozor, tady se nacházíme v polovině osmdesátých let v Sovětském svazu (!). A je to poměrně zajímavá věc. Krátká tak akorát aby nenudila, a s velice zajímavou a stylovou animací, která dá vzpomenout na zlatý časy český animátorský školy. ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Nechápem prečo tu všetci ospevujete animáciu, pretože mi prišla dosť zaostalá na to, že je to z roku 1986. Poviedku, ktorá je predlohou som čítal a horšie filmové prevedenie si neviem predstaviť. Jediný dôvod prečo nedám odpad je to, že "kingovkám" odpady nedávam. 1 z 10 ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch nadprůměrných Kingových povídek se dočkala krátkometrážního zfilmování, solidní animace, ale to je tak vše - 45 % ()

Reklama

Reklama