Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v malé jihomoravské vesnici Mouřínov, v níž končí silnice. Obyvatelé touží stát se obcí „průjezdní“, a protože je mezi nimi přeborník ve vábení jelenů, vynaloží velké úsilí, aby se v obci konalo mistrovství Evropy v této ojedinělé, avšak zajímavé disciplíně. Obec žije přípravami, ale nejen jimi. Souběžně s nimi se rozvíjejí zřejmé i nevyslovené vztahy obyvatel, a jak přípravy ovlivňují jejich život, tak jejich vztahy ovlivňují průběh příprav. A jednoho dne konečně mistrovství vypukne... Jak dopadne, a zda budou mít obyvatelé skutečně obec „průjezdní“, na to si už počkejte do uvedení filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Uznávám, je to moje chyba. Čekal jsem řachandu a objevil jsem citlivé zobrazení venkova, tak vzdálené Troškovu uřvanému hysterčení. Nebýt určité roztříštěnosti, našel bych rozhodně další věci, kterými se dá kochat (Martin Trnavský!!!) Příležitost mít ale ještě budu, protože už dlouho jsem u hodnocení nebyl takhle rozpolcený a nerozhodný. 70%? ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

8/10 Jo tak proto jsme se nemohli dostat do Milotic na zamek... Nataceli tam toto! Film stojici na vedlejsich postavach plny absurdit a humoru, co misty neni k smichu - presne pro mne. Barese se pro "roli" premiera narodil a dovedl bych si ho tam bez problemu predstavit, stejne tak ostani az na Plesla. Zda se, ze "zlata sedesata" maji pokracovani - a vubec ne spatne... Sice bez kalkulu uspet v zahranici, ale o to je mi vic sympaticky ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Muži v řiti... :-/ . . . Jo a ještě Ilonka Pi... a Zděnda Knedla. A super děcka z Brniska... Jenom nechápu, proč to >troupení< trvá neskutečné dvě hodiny... - - - P.S. A proč ty Vášo? Ále nic... - - - - - (Poprvé a zcela jistě naposled viděno 30.1.2011 na ČT1, hodnocení 1855., komentář zde jako 205., 30.1.2011) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já už si skutečně přijdu trapně, když tady musím bránit pomalu každej českej film, co jsem viděl. Vážně. Uznávám, že první část byla celkem nudná, ale ta druhá? Ta byla plná jedné hlášky za druhou. Tolik hlášek jsem v českém filmu neviděl snad ani nepamatuju. Já jsem se bavil, ten film mi nepřišel kdovíjak velkej, ale objevilo se v něm tolik vtipu a známých herců, s čímž jsem se v českém filmu taktéž dost dlouho nesetkal, že ohodnotit tenhle film nižší známkou by byla asi taková chyba, jako poslat americký vojáky do centra Severní Korei. Muži v říji jsou pro mě lidový humor, na který se poslední dobou všeobecně kritizuje, a přitom za komančů byl nedílnou součástí každé komedie. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Říjen. To jelen na krev troubí, laně se zachvívají v tříslech svých. Ach, jak se zachvívají v tříslech svých laně, když jelen na krev troubí. Ve filmu je zvláštní hláška a to je " AKUSTICKÝ SMOG ". Nejdřív jsem to pořádně nechápal, ale pak mi to došlo. Dnes, když vlezete do jakékoliv prodejny, pumpy nebo na záchod, všude vám do uší cpou hudbu. Převážně takovou hudbu, kterou neposlouchám. Proč a kdo jim dal právo nás tím otravovat ? A proto tleskám pojmu akustický smog. Jinak film samotný mně moc nezaujal, takový vesnicky jednoduchý a spíš k pláči než k pobavení. Tahle silnice nikam jinam nevede, jen do Mouřínova : http://mourinov.unas.cz/ ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Při incidentu na železniční trati, možná kvůli vhodnějšímu pozadí pro kameru, je sice točeno na správném (autentickém) železničním přejezdu, ale auto, které na přejezdu uvízlo, travesty skupina Satyr i ministerská delegace přijíždí již ze směru od Mouřínova. (HonzaR.)
  • Natáčelo se mimo jiné na nádvoří zámku Milotice. (X_mole)
  • Filmový Mouřínov je skutečný (nedaleko Bučovic), doopravdy zde končí silnice. (M.B)

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Reklama

Reklama