Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v malé jihomoravské vesnici Mouřínov, v níž končí silnice. Obyvatelé touží stát se obcí „průjezdní“, a protože je mezi nimi přeborník ve vábení jelenů, vynaloží velké úsilí, aby se v obci konalo mistrovství Evropy v této ojedinělé, avšak zajímavé disciplíně. Obec žije přípravami, ale nejen jimi. Souběžně s nimi se rozvíjejí zřejmé i nevyslovené vztahy obyvatel, a jak přípravy ovlivňují jejich život, tak jejich vztahy ovlivňují průběh příprav. A jednoho dne konečně mistrovství vypukne... Jak dopadne, a zda budou mít obyvatelé skutečně obec „průjezdní“, na to si už počkejte do uvedení filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Typický príklad toho, ako može filmu uškodiť nedobre zvolený trailer. Nebyť mojho naj kamaráda, ktorý ma v Blave na Mužov v Ruji (ftipná SVK verzia) vytiahol, obišiel by ma tento kúsok na míle, v pohode i celých maratónskych 42195m. Našťastie nie a pripomenul mi i legendárnu školskú hlášku, ktorú sme si na základke písali a čítali zľava doprava a naopak: JELEN-OVI P-IVO NELEJ:-))) k tomu slivovička - "ještě do druhé nohy a dáme poléfku. Fajn. A to já dnes budu klidně za stonožku." * * * * a ja skandujem: NECH ŽIJÚ TETKY Z KYJOVA ! P.S. Treba vyDRŽAŤ pomalšiu prvú pol hodinku, potom už to ide samo. ()

Jakubisko 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2011 ... Šílená píčovina, ale k mému překvapení si ani na nic jiného film nehraje. Prostě lehce úchylná satira českého (moravského) venkova, protknutá celkem povedenými vtípky (kolotočový kůň = LOL), místy i hezkou nenucenou myšlenkou a hlavně v podstatě vůbec nepůsobící trapně či křečovitě. Ideální oddechová volba. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Charaktery postav jsou vykresleny na jedničku, máme tady osazenstvo jedné takové obyčejné vesnice, ve které nevládne starosta, ale místní pracháč. K tomu je možné připočíst nejdůležitější postavu vesnic a tím je hospodský, pak zde máme místního intelektuála a nakonec človíčka s kterým si tady každý tak trošku vytírá zadek. Tento klasický vesnický mišmaš zamícháme, přidáme zápletku na pozadí mistrovství Evropy ve vábení jelenů a nakonec necháme přijet samotného premiéra (vynikající Igor Bareš). Dokonce vystoupí i Ilonka Csáková. Film nemá zase kdovíjaké množství bláznivých chvil, ale rozhodně jsem se nenudil. PS: Výtka rozhodně směřuje směrem ke zvukaři, kdy po většinu film není téměř slyšet mluvené slovo. ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Můžu s klidem říct, že tohle jsem nečekal, název nás totiž vybízí k myšlence eskapád několika nadržených samečků lidského původu a různých jejich peripetií se samičkami téhož původu. Nakonec tomu, asi fakt naštěstí, tak nebylo a jak začali dout do vábnic tak mi z toho málem spadly parohy. Sice to děj fakticky skoro nemělo, ale bylo to takové své, takové jiné a bylo to hlavně i vtipné, což tomuhle filmu může leckterý jeho český bratříček jen tupě závidět!! ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

Robert Sedláček se zúčastnil soutěže prvoplánovosti a uspěl. Využil k tomu veškerých příležitostí a to beze zbytku, neunikla mu jediná scéna, kde by nepoužil tu nejvíce se nabízející repliku. Gratulujeme. -------- o několik týdnů později -------- Doplňuji tento komentář, aniž bych jej smazala, protože jsem byla upozorněna na to, že jsem "nepochopila Sedláčkův koncept". Abych tvůrci nekřivdila, pustila jsem si tedy víc jeho filmů, snad proto, abych prozřela. Z tohoto prozření pak vzniklo doplnění předešlého komentáře, hodnocení bohužel zůstává. Pokud je konceptem, to co si myslím, že jím je, připadá mi velmi nuceně a mechanicky naplňován. Jakoby Sedláčkovi chyběla lehkost, zřejmě proto mne ani nenapadlo, že by mohlo jít o uskutečnění propracované myšlenky. Teoreticky propracovaná myšlenka to patrně je, to ano, ale bohužel už ne její realizace. I trapnost, topornost, prvoplánosvost a banalita se přeci dá zasměšnit lehce. Pokud ve filmu nejde vyloženě o onu vynucenost ... Chybí mi tu jakási intuitivnost ... Nebo se jednoduše mýlím a Sedláček prostě jen není a zřejmě ani nikdy nebude můj šálek kávy ... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Při incidentu na železniční trati, možná kvůli vhodnějšímu pozadí pro kameru, je sice točeno na správném (autentickém) železničním přejezdu, ale auto, které na přejezdu uvízlo, travesty skupina Satyr i ministerská delegace přijíždí již ze směru od Mouřínova. (HonzaR.)
  • V jedné scéně, kdy se auto zasekne na železničním přejezdu, je konstatováno, že tady jezdí i Pendolina. Jenže to jsou elektrické vlaky a trolejové vedení na této trati prokazatelně chybí. (Lkprak)

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Reklama

Reklama