Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Lidé se odjakživa bojí stárnutí, ovšem někteří více. Představte si, že byste si navždy mohli zachovat krásnou mladou tvář a místo vás by stárnul váš portrét. Jak tento proces ovlivní lidskou duši a charakter? Příběh Doriana Graye byl již mnohokrát z filmován a stal se legendou. Dorian Gray byl mladý anglický aristokrat, kterému v životě nic nechybělo. Měl hezkou tvář, peníze a věděl, jak na ženy. Jenže se bál stárnutí. Až jednoho dne si nechává udělat portrét a vysloví tajné přání - chce aby za něj stárnul jeho obraz. A přání se splní. Dorianu Grayovi zůstává tvář nevinného mladíka, zatímco obraz nese stopy času i všech hříchů a zločinů, kterých se dopustil. Ale žádné tajemství se nedá udržet navždy a minulost ho po letech dohání v podobě Hallwarda i bratra dívky, jejíž smrt kdysi způsobil... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

petero 

všechny recenze uživatele

Prvé dve tretiny filmu sú len taký nezaujímavý anglický čajíček kde si Dorian Gray na rady staršieho užíva s dámami, no to pravé mysteriózne nastane až keď sa vráti zo svojich ciest, kedy brutálne vidno ten rozdiel zostarnutých známych v porovnaní s jeho nezmenenou mladosťou, plus jeho unavenosť z nemeniaceho sa zovňajšku a bijúci sa diabol so svedomím. Pre fanúšikov Rachel Hurd-Wood: zatiaľ jej najmenšia úloha. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Podotýkám, že knihu znám jen z referátu spolužáka při hodině literatury, nemám tedy možnost srovnávat dílo literární s tímto filmovým. Dorian nenadchne, ale ani nezklame, a místní hodnocení je tak naprosto v souladu s mými čerstvými pocity z projekce. V kině, milujete-li "light horory", nebo prostě filmy, které nesou myšlenku, nesnaží se vás každé dvě minuty polekat nesmyslnými "přepadačkami" a rádoby napínavými střihy, a stříkající krev není jejich implicitní známkou (i když v Dorianovi o tom lze s úspěchem chvílemi polemizovat), to může být moc dobrá podívaná. Pro příznivce Colina "Harryho Mammma mia" Firtha skoro povinnost. A ještě něco, ve filmu se překvapivě neobjevují nijak oslnivě půvabné herečky. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se setkal s filmem, který se nejvíc přiblížil knížce. Škoda jenom, že z Doriana udělali šukací nástroj. On to všecko dělal tak trošku z jiných důvodů. Každopádně Colin Firth neměl chybu! Já ho měl zažitýho jako takovýho tatíka, co dokáže ztvárnit hlavně ty sympatický úlohy, ale tady fakt překvapil. Zmar, hříchy, drogy. Tehdejší doba na tohle byla hodně zvláštní. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Film dvou tváří. V jednu chvíli je děj strašně hloupý, ve druhou se zase zdá, že tvůrci jdou správným směrem. Rozpačitá je hlavně prostřední část, kdy by se měl začít vyvíjet Dorianův charakter, ale scénář se místo toho soustředí na dějově nic nenabízející orgie a harémy. V tomhle bodu film vypadá jako opravdové béčko. Pak se ale 45 minut před koncem něco najednou zlomí a Dorian konečně působí jako skutečná postava se skutečnými démony. Celý film nejvíce táhnou herci v čele s Firthem a Benem Barnesem, který se velmi snaží. Nakonec tedy výsledek není žádná hrůza, ale značná část hloubky předlohy mu chybí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Život musí hořet tím nejpronikavějším plamenem. Jeho světlo mne neoslepuje, ani jeho žár nespaluje. Já jsem tím plamenem. JÁ JSEM TÍM PLAMENEM!! Dorian Gray není žádná duchařina. Je to film o muži, jehož duši ďábel vložil do obrazu a sám se ukryl za krásnou tvář. Dorian Gray by klidně mohl být upír. Ovšem to by život naplnění zkažeností neměl takovou sílu. Pokušení, vzrušení, svědomí. Bezcitně proměnit lásku ve smrt. Ďábel nemá hranice! „Ben“ Barnes jako mladík s duší zkaženou a páchnoucí se mi velmi líbil. Dýchla na mě ona touha po věčném mládí a kráse. KDYŽ JE ČLOVĚK POSLUŠNÝ, JE ZŘÍDKA ŠŤASTNÝ. Který chlap by odolal? NEPLATÍ SE ZA TO DUŠÍ? PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (344)

Zajímavosti (10)

  • Jedná sa o druhý film herečky Rachel Hurd-Wood (Sybil Vane), v ktorom má hlavná mužská postava večný život. Prvým bol Peter Pan (2003). (odmocnina)
  • V knižnej predlohe má Dorian kučeravé blond vlasy. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama