Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Lidé se odjakživa bojí stárnutí, ovšem někteří více. Představte si, že byste si navždy mohli zachovat krásnou mladou tvář a místo vás by stárnul váš portrét. Jak tento proces ovlivní lidskou duši a charakter? Příběh Doriana Graye byl již mnohokrát z filmován a stal se legendou. Dorian Gray byl mladý anglický aristokrat, kterému v životě nic nechybělo. Měl hezkou tvář, peníze a věděl, jak na ženy. Jenže se bál stárnutí. Až jednoho dne si nechává udělat portrét a vysloví tajné přání - chce aby za něj stárnul jeho obraz. A přání se splní. Dorianu Grayovi zůstává tvář nevinného mladíka, zatímco obraz nese stopy času i všech hříchů a zločinů, kterých se dopustil. Ale žádné tajemství se nedá udržet navždy a minulost ho po letech dohání v podobě Hallwarda i bratra dívky, jejíž smrt kdysi způsobil... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem na danou tématiku viděl jen tenhle škvár http://www.csfd.cz/film/252146-obraz-doriana-graye/ , celkem jsem se těšil, že mi tohle zpracování Wildovy klasiky spraví chuť. A tak se i stalo. Ačkoliv začátek byl jednou velkou nudou a Dorianův představitel poustal mou pozornost jen tím, že mi lezl na nervy, tak postupem času film nabíral větší a větší grády, až dospěl k výbornému finále. Škoda pomalého rozjezdu. 65% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pamätam si, ze uz davno v detstve som videl podobny film o muzovi, ktory nestarnul, ale za to jeho tvar na obraze ano a ze na neho ludia ukazovali prstom, ze ako je to mozne, ze je stale mlady a pytali sa na jeho tajomstvo. Uz v detstve ma tento namet fascinoval, bal som sa toho obrazu, pretoze tam vyzeral ten clovek ako zombie-mrtvola a preto som si ten film az dodnes zapamätal a tuzil som ho znovu vidiet, avsak nikdy som si nevedel spomenut, ako sa ten film volal a netusil som, ze bolo natocenych viac verzii. Az teraz vdaka tejto novej verzie sa mi to vsetko pripomenulo. Avsak privital by som viac napinavych alebo az hororovych chvil, trosku viac zobrazit tie roky, pocas ktorych sa doma neukazal a zvysil by som na 80%, takto to ma u mna slusny priemer. Bavilo ma to, ale cakal som trosku viac. Zamaskovaneho Colina Firtha som vobec nespoznal. Ani na chvilku mi nepripomenul koktaveho krala z KRALOVEJ RECI (2010). Aj to svedci o tom, ze je to skvely herec - chameleon, ktory dokaze zahrat vselico a vselikoho. _______ Ben Barnes - (Dorian Gray) +++ Colin Firth - (Lord Henry Wotton) +++ Pip Torrens - (Victor) +++ Fiona Shaw - (Agatha) +++ Ben Chaplin - (Basil Hallward) +++ Caroline Goodall - (Lady Radley) +++ Michael Culkin - (Lord Radley) +++ Emilia Fox - (Lady Victoria Wotton) +++ Hudba: Charlie Mole +++ ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, tak jsem se dost nudil a měl jsem co dělat, abych oka nezamhouřil. Ačkoliv to vypadá, že si Dorian užíval života plnými doušky, v podání režie Olivera Parkera se zmohl akorát na postelové hrátky s holkama, někdy teda i s klukama, jak bylo možno vidět (teda né uplně, naštěstí a i tak to stačilo) a na hrátky s čertem. :-) Přitom se mohlo jednat o slušnou děsivou! podívanou. Takto jenom nuda, děs, běs... 35% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Snad jediným problémem filmu je, že se jmenuje Dorian Gray, a tudíž lze předpokládat, že bude podle předlohy O.Wildea. Z ní si ovšem vypůjčil jen několik motivů, zejména onen hlavní - za Doriana stárne jeho portrét. Pokud odhlédnu od předlohy, pak se nabízí příjemný snímek s výbornou kamerou a hudbou, s velmi dobrými hereckými výkony, pěkným počítačovým Londýnem a místy vydařenou atmosférou (noční město, cesty na půdu, návštěvy obrazu, snové scény...). Když se tvůrci vydali cestou módního horroru, mohli klidně přitvrdit a odvázat se zejména v dekadentních orgiích. Ty sice vypadají jako velmi odvážné, ve skutečnosti jsou však neuvěřitelně krotké. Samotného Wildea pak připomene několik vtipných bonmotů jako na příklad: ,,Ženy si zaslouží jen to, co si mohou obléci na sebe..." ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Film dvou tváří. V jednu chvíli je děj strašně hloupý, ve druhou se zase zdá, že tvůrci jdou správným směrem. Rozpačitá je hlavně prostřední část, kdy by se měl začít vyvíjet Dorianův charakter, ale scénář se místo toho soustředí na dějově nic nenabízející orgie a harémy. V tomhle bodu film vypadá jako opravdové béčko. Pak se ale 45 minut před koncem něco najednou zlomí a Dorian konečně působí jako skutečná postava se skutečnými démony. Celý film nejvíce táhnou herci v čele s Firthem a Benem Barnesem, který se velmi snaží. Nakonec tedy výsledek není žádná hrůza, ale značná část hloubky předlohy mu chybí. ()

Galerie (344)

Zajímavosti (10)

  • Zatímco v originále namluvil hlas obrazu sám Ben Barnes, ztvárňující Doriana Graye, který byl pak počítačově upraven, v českém znění pro tyto postavy byly obsazeni dva dabéři. Martin Písařík nadaboval živého Doriana a Jaroslav Kaňkovský pak hlas obrazu. (funhouse)

Reklama

Reklama