Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Lidé se odjakživa bojí stárnutí, ovšem někteří více. Představte si, že byste si navždy mohli zachovat krásnou mladou tvář a místo vás by stárnul váš portrét. Jak tento proces ovlivní lidskou duši a charakter? Příběh Doriana Graye byl již mnohokrát z filmován a stal se legendou. Dorian Gray byl mladý anglický aristokrat, kterému v životě nic nechybělo. Měl hezkou tvář, peníze a věděl, jak na ženy. Jenže se bál stárnutí. Až jednoho dne si nechává udělat portrét a vysloví tajné přání - chce aby za něj stárnul jeho obraz. A přání se splní. Dorianu Grayovi zůstává tvář nevinného mladíka, zatímco obraz nese stopy času i všech hříchů a zločinů, kterých se dopustil. Ale žádné tajemství se nedá udržet navždy a minulost ho po letech dohání v podobě Hallwarda i bratra dívky, jejíž smrt kdysi způsobil... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se setkal s filmem, který se nejvíc přiblížil knížce. Škoda jenom, že z Doriana udělali šukací nástroj. On to všecko dělal tak trošku z jiných důvodů. Každopádně Colin Firth neměl chybu! Já ho měl zažitýho jako takovýho tatíka, co dokáže ztvárnit hlavně ty sympatický úlohy, ale tady fakt překvapil. Zmar, hříchy, drogy. Tehdejší doba na tohle byla hodně zvláštní. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Prvé dve tretiny filmu sú len taký nezaujímavý anglický čajíček kde si Dorian Gray na rady staršieho užíva s dámami, no to pravé mysteriózne nastane až keď sa vráti zo svojich ciest, kedy brutálne vidno ten rozdiel zostarnutých známych v porovnaní s jeho nezmenenou mladosťou, plus jeho unavenosť z nemeniaceho sa zovňajšku a bijúci sa diabol so svedomím. Pre fanúšikov Rachel Hurd-Wood: zatiaľ jej najmenšia úloha. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

No, asi takhle... Knihu mám moc ráda, a to především díky dvěma věcem. Tou první je horrorová atmosféra, která se ve filmu objeví jen výjimečně a naplno funguje hlavně v traileru, tou druhou jsou filosofické rozhovory, z nichž zůstaly zachovány pouze ty nejdůležitější - ostatní byly nejspíš shledány jako nedůležité, a proto vydeletovány... Příběh se z velké části drží předlohy, a když už dojde na nějakou tu tvůrci vymyšlenou scénu (viz. metro), je pojata dostatečně působivě, takže ve finále vůbec neurazí... A ztvárnění postav? Ben Barnes se mi zamlouval již od prvního zhlédnutí traileru, a proto mě nemile překvapilo, jak prkenně a nepřirozeně zprvu působil (v průběhu filmu však dochází k razantnímu zlepšení), zato Colin Firth, ze kterého jsem měla největší strach, vůbec nezklamal. Takže za několik opravdu vychytaných scén, za úžasně provedený obraz a za Dorianovo "I'M WHAT YOU MADE ME!!!", je to nakonec za ***.:-) ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Obraz Doriana Graye byl vždy mou nejoblíbenější knihou, a tak není divu, že jsem na film čekala s velkým napětím. Ovšem dočkala jsem se jen jednoho - největšího filmového zklamání vůbec - a ani pohledný Ben Barnes nedokázal můj pocit z filmu nijak napravit. Film nevhodně se vymikající původní předloze, povrchní, až směšný. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku se nic moc nedeje a ani me to nebralo, ale jakmile se Dorian po namalovani obrazu "zkazi" tak to zacne bejt aspon docela zabavny. Pozdejs jeste film prida nejaky ty hororovy prvky, ale nejaka strasidelna atmosfera se i pres tech par zabiti bohuzel nekona. Konec uz je pak zase trochu otravnej a zbytecne natahovanej, ale tady sem tam ta hororva atmosfera probleskne. Co se tyce hercu, Barnes ukazuje, ze neni jen ta pekna drzka Kaspian, ale umi i docela slusne hrat, i kdyz o tridu ho prehrava paradni Firth. Po vsech smerech prumer a prumer je za 3*. ()

Galerie (344)

Zajímavosti (10)

  • Film sa začal natáčať v lete roku 2008 v Ealing Studios a mestských častiach Londýna, dokončený bol v októbri. (Greenpeacak)
  • V knižnej predlohe má Dorian kučeravé blond vlasy. (Carol Pifková)
  • Dorian Gray (Ben Barnes) hrá v scéne s klavírom jazzovú pieseň "The Crave" od Jelly Roll Mortona, ktorá bola prvýkrát nahraná v roku 1939 aj napriek tomu, že dej filmu sa odohráva okolo roku 1880. (mips_)

Reklama

Reklama