Reklama

Reklama

Roland Sallinger je policista z L.A., který poté, co ho postřelil a málem zabil jeho zkorumpovaný partner, byl nucen odejít ze zdravotních důvodů do důchodu. Po uzdravení ho starý přítel Connor Wells (Steph DuVall) najme jako bodyguarda pro jeho dceru Nikitu (Liezl Carstens). Roland tedy odjede do San Antonia v Texasu. Connor je bohatý podnikatel, kdysi byl také policistou a Rolandovým kolegou. Když Roland odvede Nikitu do nočního klubu, kde se má setkat se svým přítelem Masonem, všimne si podezřelého muže. Věci se seběhnou tak, že Mason Nikitu zavede do léčky a unesou ji. Roland sice několik únosců zabije, ale Nikita je i tak pryč. Dá se do jejich pronásledování, aby Connorovu dceru zachránil a ochránil. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (126)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších seagalovek. Steven už je v letech,takže zběsilou akci člověk ani očekávat nemůže, ale mile mě překvapilo, že Steven od posledního filmu co jsem viděl, něco zhubnul,dýchá už normálně a co mě zarazilo nejvíc, souboje už nejsou dělaný ve stínu,takže skutečně vídíte Seagala jak rozdává rány a kupodivu i kope. Není to sice žádný výkvět kinematografie,ale příjemný nenáročný pokoukání. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film so Stevenom Seagalom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má dosť dobrý príbeh o policajtovi, ktorý je po jednej obyčajnej akcii ťažko zranený svojim partnerom a následne aj napriek úplnému uzdraveniu prepustený, ale dostane ponuku od svojho bohatého priateľa chrániť jeho dcéru, pretože sa ju pokúšajú uniesť a tak ju prijme, ale čakajú ho problémy so zločineckou organizáciou. Spracovanie nie je zlé, ale dalo sa z toho získať aj výrazne viac. Po slušne zvládnutej úvodnej časti a následnom uzdravení a tréningu sa už začne hlavný príbeh a hlavný hrdina sa stane bodyguardom, ale z tejto časti nemám najlepšie pocity, prakticky polovicu času filmu sa na to síce bez problémov pozerá a pár situácií dokáže zaujať, ale nič výraznejšie sa nedeje, tempo je pomalé, je tu viacero zbytočných scén a dialógov, postava dcéry má až zbytočne moc priestoru, podobne aj jej priateľ, ktorý ma vôbec nebavil. Ale našťastie po únose sa to už rozbehne a záverečná polhodina je už vydarená zábava. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom slušná. Súboje sú síce krátke a opäť je v nich viac strihov, než by bolo vhodné, ale aj tak sú prehľadné, Seagala v nich vidno a má tu viacero dobrých chvatov, nesklamali ma ani prestrelky, zabitých je dostatok a priestrely sú kvalitné, takže to aspoň pôsobí efektívne a poteší aj zvyšná akcia, obzvlášť likvidácie nožom. A chválim aj zaujímavý výber prostredí, v ktorom sa akcia odohráva, čo ju vždy ešte vylepší. Najviac sa mi páči všetka akcia z poslednej tretiny, ktorá pôsobí vyrovnane. Herecké obsadenie je na tom dobre, Steven Seagal tu pôsobí veľmi dobrým dojmom, je aj celkom vo forme a charizma mu rozhodne nechýba, až na postavu boxera ma nesklamali ani vedľajšie postavy, len ako som spomínal, dcéra má až moc priestoru. A chcelo by to lepších záporákov, tí radoví sú celkom obstojní, ale ten hlavný mi moc nesadol. Réžia a technická stránka sú na pomery súčasných videofilmov výrazným nadštandardom, má to slušnú kameru, väčšinu efektov a výber lokácií, som spokojný. Strážca na pomery súčasných Seagalových filmov určite patrí medzi to lepšie, zápletka, akcia, vizuál a herci ma bavili, ale nesedí mi to rozloženie deja, dcéru mali uniesť omnoho skoršie, tá stredná fáza je až zbytočne moc dlhá, ale zase aj takto je to stále slušná zábava. Objektívna kvalita filmu- 61%, film sa páči mne na 76%. ()

Reklama

Zejf3da 

všechny recenze uživatele

no ty vole. Takhle stupidní scénář se jen tak nevidí. SPOILER.Starej kokot Seagal je propuštěnej do důchodu, a tak se strašně nudí. Místo co by chodil na ryby, tak asi půlku filmu čistí bouchačky nebo na dvorku háže nožíky do rohožky. Ještě že mu zavolá starej kámoš z Texasu, že s nim potřebuje mluvit a vypraví pro něj letadlo. No nebyl by to Seagal kdyby si do letadla nepřibalil slovy pět obrovskejch kufrů bouchaček (na co hadry vole, stačí mi tohle kožený sáčko). Úkol ten zněl jasně, kamarádovu dceru se pokusili unést a Seagal ji má chránit. No samozřejmě to posere a stejně ji unesou a potom posere i výměnu od únosců. Zkrátka všechno totálně zmastí, ale stejně se na konci tváří jak kdyby zachránil půlku světa (a možná taky jo, protože se tam mihla nějaká zmínka o uranu.) Ovšem přestože je starej a tlustej jak prase, tak pořád docela zvládá chvaty a je to místama docela prdel. ()

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozne megabrakove filmy kategorie ODPAD (kam drviva vacsina Seagalovej produkcie poslednych 20 rokov patri) sa delia na viacero typov: 1) zle - skratka a jednoduche zle 2) tak zle, az su dobre [poznate to, ed wood-ovsky syndrom] 3) tak zle, az su znova zle [meta-zle ci zle na druhu - vyssia uroven prisernosti] 4) ultimatny bullshit [takmer alebo bezvyhradne nepozeratelne] a napokon 5) The Keeper [Ochranca] ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Aj skoro v šesťdesiatich rokoch svojho života je Steven Seagal schopný hrať akčné postavy. Teraz ako penziovaný detektív Rolland prijíma ponuku svojho priateľa a má ochraňovať jeho dcéru. Tá je samozrejme unesená a tak sa ju neohrozený Rolland vydáva hľadať a pokúsi sa ju zachrániť. Súhlasím, že toto je po dlhej dobe lepší film so Seagal, ale zvykol som si u neho na vyššiu úroveň herectva. Film je celkom akčný. Je to film na pohodu ale žiadna jednotka medzi filmami. Kto hľadá akciu tak budiš, ale inak podpriemer. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • V scéne, kedy Nikita (Liezl Carstens) hádže do seba miešané drinky je oblečená v čiernych šatách. Lenže počas zvracania pri limuzíne ich má už ružové. (johnsnow)
  • Film se natáčel v létě 2009 ve městě Santa Fe v Novém Mexiku v USA. (ssfan)

Reklama

Reklama