Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminální příběh o pátrání po vzácné sbírce známek, která záhadným způsobem zmizela z bytu majitele Josefa Černého (L. Frej), aniž došlo k poškození zámku či čehokoli jiného. Vyšetřování se ujímá trojice kriminalistů (B. Rösner, L. Mrkvička a M. Pešek). Ztráta takové sbírky je pro majitele doslova tragédie. Pátrání po zloději ale nebude vůbec jednoduché, kdekdo mezi filatelisty totiž věděl, co ve sbírce má… (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý televizní kriminální film o krádeži celoživotní sbírky známek z nepoškozeného trezoru. Snímek nabízí zajímavý pohled do rodinného života známého filatelisty a odborníka na poštovní známky Černého (L. Frej), jenž prozradí vážného neshody a výčitky pramenící právě kvůli jeho netradičnímu a nákladnému koníčku, jenž negativně ovlivní rodinné vztahy. Vyšetřováním případu je pověřen nadporučík Beneš v podání B. Rösnera, jenž spolu se svým týmem ve složení zkušený L. Mrkvička a nevýrazný M. Pešek kromě ověřování výpovědí podezřelých osob nevypátrá vůbec nic. Do pátrání na vlastní pěst se však pouští pojišťovací agent v penzi Drábek (elegantní J. Sovák), jemuž případ nevypáčeného trezoru připomíná kauzu několik desetiletí starou a postupnými kroky odhalí překvapivého pachatele. Průměrný snímek Z. Kubečka, režiséra podobných krátkých televizních kriminálek na přelomu 80. a 90. let, zaujme nepříliš známým prostředím filatelistů, avšak na druhé straně je docela znatelný poněkud pomalý spád a nepřesvědčivá práce kriminalistů. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vy chcete být slavnější než celý VB a Sherlock Holmes dohromady. Já Vám k tomu mám dělat hloupýho Watsona." Jako každej filatelista vlastním modrýho a červenýho Mauricia. K tomu mám samozřejmě ještě žlutýho, hnědýho a oranžovýho s bílejma hvězdičkama. To jen tak, abych dokázal, že jsem se na tuto filatelistickou krádež díval odbornejma očima. Nicméně i ty se poměrně nudily, protože poldové se snažili být realističtí, což má k zábavě daleko. A rodinný trampoty sběratele Černýho, kterej evidentně žádnýho Mauricia neměl, mě teda nebavily vůbec. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Pan Černý je vášnivým filatelistou, známky pro něj znamenají víc než rodina. Jednoho dne je okraden o svoji vzácnou sbírku a podezřelý může být i někdo z rodiny. Ono je vcelku ihned jasné, kdo známky odcizil a tudíž se žádné velké překvapení nekoná, ale je zajímavé sledovat člověka, který totálně propadl své největší vášni na světě, a to - sběratelství. Kdo nikdy nic nesbíral, nemůže jeho jednání pochopit, v tomto případě ho nechápe jeho vlastní žena i děti. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na televizní inscenaci poměrně dlouhý film, přestože docela hezky ubíhal a to především v době, kdy byl na obrazovce jako obvykle skvělý a přirozený Jiří Sovák. Režisér před námi rozhrál rodinné drama na pozadí kriminálního činu, jehož vyšetřování se děje ve dvou liniích. Zajímavé je použití počítače, které penzionovaný pojišťovák kvituje a mladší policista odsuzuje :-) Vynikající je herecké obsazení, které rozhodně potěší každého, slabinou je interiérové upovídané prostředí. Každopádně se k pointě mohli tvůrci filmu dostat poněkud rychleji. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Člověk musí známky milovat..." Taky jsem v dětství maličko sbíral známky, tak mám pro tu filatelistickou vášeň pana Černého (,na rozdíl od jeho rodiny) docela pochopení. Ten maličko psychologický rozměr téhle detektivky s jistou exkurzí do vztahů v rodině, kde otec (věrohodný Ladislav Frej) si myslí, jak svou filatelistického sbírkou tvoří "hodnoty", zatímco jeho rodina by ty "hodnoty" měla radši tady a teď, mě vcelku bavil. Stejně jako mě bavil v roli pojišťovacího agenta na penzi Jiří Sovák. Celkově o maličko lepší než průměrná detektivka. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Jiří Sovák zde hraje pojišťovacího agenta. Ve skutečnosti se herec tímto povoláním v mládí nějaký čas živil. (cundak)

Reklama

Reklama