Reklama

Reklama

Dobrodružství oceánů: Hledání křišťálového světa I.

  • Slovensko Hľadanie krištáľového sveta 1
Česko, 2000, 60 min

Režie:

Steve Lichtag

Obsahy(1)

Cesta za neuvěřitelnou murénou a krutými lovci z Bahamských ostrovů.  Chvíle okouzlení, ale i napětí zažijeme v tajemných mořských hlubinách. Pronikneme do vraku lodi a setkáme se zde s obávaným dravcem - zelenou murénou. Ta nás i potápěče šokuje svým neuvěřitelným chováním. Naši podmořskou kamarádku opouštíme a plujeme k Bahamským ostrovům za lovci langust. Zúčastníme se jejich lovu a pátráme v otevřeném oceánu po stopách rybářů lovících pomocí rybích pastí. V jejich lovištích najdeme hejna hladových žraloků. I s těmi se však brzy spřátelíme. Konečně nacházíme smrtonosné pasti, po kterých jsme pátrali.
Seznam epizod:
1. Ošklivá kráska muréna
2. Cesta do langustího ráje
3. Soumrak rybích pastí
1. Ošklivá kráska muréna Rodina murén není velká, ale pověsti ji řadí na přední místa báchorek a příběhů, ať už pravdivých či smyšlených. Mluví se o ní jako o neohroženém vládci korálových útesů. Ani ryba, ani had, dorůstá délky 2,5 m, svou stále otevřenou tlamu, plnou zubů, děsí potápěče, kteří o ní již tolik slyšeli
Štáb Steva L. Lichtaga navštívil murény v oblasti východního pobřeží Floridy, Bahamských ostrovů a jižní části Tortugas.
2. Cesta do langustího ráje
Bahamské souostroví, ráj rybářů a potápěčů, patří mezi nejkouzelnější místa světa. V našem filmu nás cesta povede k ostrovům, jež jsou na rybolovu ekonomicky závislé. To nejvzácnější, co okolní vody nabízejí, jsou langusty. Cesta do langustího ráje vypráví o domorodých lovcích z Bimini, o tom, co jsou ochotno pro ulovení langust podstoupit, co se s jejich úlovky stane a kde končí.....
3. Soumrak rybích pastí
K jednomu z nejkontroverznějších a nejdiskutovanějších témat komerčních rybářů patří pasti na ryby. Jsou kladeny v obrovském množství, v těsné blízkosti korálových útesů, které obývají tropické ryby, s nimiž korály žijí po staletí v nepostradatelné symbióze. Přesto tyto chráněné tropické ryby, uvězněné v klecích s rybami, pro které byly určeny, bez pohybu a potravy pomalu umírají.
Dnes je již mnoho oblastí, kde jsou rybí pasti zakázány. Cesta týmu Steva L. Lichtaga povede tam, kde lidé tuto nutnost ještě nepochopily. (oficiální text distributora)

(více)

Reklama

Reklama